Jump to content

Nieuw hier


Zwolleman

Recommended Posts

Toen mijn baard begon te groeien kreeg ik een Philishave. Na twee keer was ik daar klaar mee. Het ding niet meer aangeraakt. 40 jaar met van alles geschoren in plastic omhulsels. Afgelopen december een DE gekocht. Eerst met gesloten kam en later open (auw!) maar al doende geleerd. Toch wel erg schoon en prettig scheren met een kwast en scheerschuim. Van een DE naar een open mes leek me een iets kleinere stap dan vanaf plastic. In de buurt stond een complete scheerset te koop met riem en spanriem en gele en rode pasta en een ebbenhouten DOVO. Een verjaardagscadeau voor een lieve man maar die vond het maar niks. Nu twee weken later een setje van MP gehaald met een bijna nieuw mes en een wat ouder mes en een steen erbij. Grijs met een donkerrode rug en wat scheurtjes erin. Met de slijpsteen voor de schaatsen de beide MP messen voorgeslepen en met de grijze steen nageslepen. Scheert nog niet zoals de DOVO maar complete scheerbeurten met een open mes lukken al. Hoop hier wat kennis(en) op te doen om me te bekwamen in het betere slijpwerk.

Link to comment
Share on other sites

Welkom Zwolleman, je "grijze" steen is een coticule.

Mogelijk verkrijg je een betere snede door eerst de paars-rode kant (4K grit) te gebruiken voor je naar de grijs-gele hogere grit kant gaat.

Succes

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.