Jump to content

1 of 2 handen?


bracha25

Recommended Posts

Ben benieuwd of iedereen hier zich met 2 handen scheert, dus de rechterhelft met je rechterhand en je linkerhelft met je linkerhand.

Heb het mes van Buffel binnengekregen en ga me er vanavond mee scheren. Zit er aan te denken om eerst m'n rechterkant met m'n rechterhand te doen. En daarna af te maken met de krabber. Wil niet weer gaan rushen met het risico dat ik het niks vind en opgeef. Pas na een paar keer de linkerkant met links erbij doen. En pas daarna de kin. Dit is waar ik me eerder altijd sneed en wil het me nu goed aanleren, en niet te snel gaan.

Zijn er meerdere zo begonnen, of gaan de meesten ineens all the way?

Link to comment
Share on other sites

Ik doe meestal 2 gangen, de eerste keer scheer ik alles naar beneden, rechts met rechts en links met links maar daarna de 2e gang ga ik omhoog en doe ik links met rechts en rechts met links.

Ik weet niet of dat normaal/gebruikelijk is maar dit voelt voor mij het natuurlijkst aan, was wel even wennen in het begin om de linkerhand te gebruiken maar dat went heel snel en geeft je op de lange duur een hoop voordeel.

Link to comment
Share on other sites

Omdat het niet makkelijk is iets aan te leren ben ik maar van in het begin meteen gestart met beide handen. Rechterhand was dominant en dus wat makkelijker maar na enkele weken lukte het me aardig zowel rechts als links.

 

Je gezicht lukt nog wel met één hand maar als je ook je hoofd scheert dan moet je wel erg ver reiken, dat was m'n tweede reden om beide handen te leren gebruiken.

 

@bracha25 Doe gewoon wat je het meeste vertrouwen geeft. Door af te werken met een krabbertje zal het leerproces een stuk langer worden. Nou ja maakt ook niet zoveel uit, je bent toch een aantal maanden verder voor je echt constante goede scheerbeurten hebt met een open mes. Gewoon doen als je er de tijd voor hebt en ontspannen bent, en geniet ervan ook als het resultaat een keertje wat minder is.

Link to comment
Share on other sites

Wat wel helpt is dat je de huid een beetje strak trekt met jouw andere hand. Kleine korte stukjes per keer en zorg dat het schuim niet opdroogt :) Mijn eerste keer duurde een klein uurtje! Nu gaat het steeds sneller en de handigheid komt vanzelf.

Link to comment
Share on other sites

n het begin is met 2 handen even lastig en wennen maar na een paar keertjes scheren krijg je het wel gouw onder de knie. het is vooral makkelijker omdat je er beter bij kan met een hand op iedere wang. ik ga soms iets na het midden met mijn linker hand omdat ik links ben. maar de bakkebaarden en wangen gaan er met de andere hand af. lekker de tijd nemen in het begin dan gaat het vanzelf steeds beter :)

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik 2 handen en ben meteen all the way over mijn hele gezicht gegaan. Het is even wat pielen, maar je hebt de slag snel te pakken. Links met links doen (ik ben rechtshandig) is ook makkelijker dan links met rechts vind ik.

 

Ik ben wel alleen met WTG begonnen en langzaam overgegaan op XTG en ATG toen ik wat zekerder werd. Ik werkte dus af met een krabber om er in ieder geval goed geschoren uit te zien.

Link to comment
Share on other sites

Ik scheer me niet zovaak met een straight, maar wanneer het gebeurt doe ik het met twee handen.

Vandaag of morgen krijg ik wat straights van Buffel terug na een broodnodige slijpbeurt, hierna wil ik even "doorbijten" om het straight scheren echt goed onder de knie te krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.