Jump to content

SOTD 17 april - 23 april 2017


Ator razor

Recommended Posts

De Qshave met het Voskhod mesje 2x op standje 5 voor de drie gangen en voor de nabewerkingen op nummer 6 en dat geeft een mooi glad resultaat.

 

Met de Plisson de TOBS St. James op het gezicht opgeschuimd en de afwerking met de Postus Cale.

 

Heerlijke scheerbeurt en nu wachtende op het bezoek van de kinderschare met aanhang en kleindochters voor de paasbrunch.

 

Prettige dag een ieder.

 

IMG_1396.thumb.JPG.7c9e2f9529ebf8ff673426cd82b65bde.JPG

Link to comment
Share on other sites

Semogue 1305 Boar Bristle Shaving Brush,

Rose of Bulgaria,

Qshave,

Kai Stainless Steel 5e x,

Rose of Bulgaria AS,

Farmagan Young Aftershave Gel.

 

Kwast en zeep:

Semogue 1305 Boar Bristle Shaving Brush en Rose of Bulgaria:

De 1305 doet het mooi met de Rose of Bulgaria crème. In het begin vond ik de geur wat licht, maar "ons Hollanders bent zunig" maakte, dat ik waarschijnlijk te weinig gebruikte. Nu wat meer in de scuttle en het ruikt naar roosjes. Lekker, decent en fris.

Mesje en krabber:

De Kai Stainless Steel voor de 5e x gebruikt. De Kai doet het weer voortreffelijk. Lag al weer even te wachten na de Timeless test, maar was in prima conditie en had absoluut niets met mijn baard. Gladweg. De Qshave voor de 2e x in gebruik. Dat ding scheert gewoon goed. Met de Kai vormt het een prima combi. Direct op 3 begonnen en de ATG op 4, zacht en soepel glad.

Toch zal ik nooit echt vriendjes worden met de krabber. Afwerking is netjes, wat ruim in de toleranties, dus opletten, dat het mesje er mooi recht in ligt, maar verder strak. Alleen wat is het een onbenullig lomp ding. Dat geld dus ook voor het origineel wat mij betreft. Maar goed scheren kan ik er prima mee, alleen heb ik zat krabbers, die verleidelijker zijn. Mag zeker niet mee naar Polen. Resultaat BBS.

Tot slot: Afwerking met Rose of Bulgaria AS en EdP, wat vocht vasthouden met de Farmagan. Zo hier schijnt de zon, dus mooi wat buiten klooien.

Link to comment
Share on other sites

Merkur 34C met Wilkinson Sword (1)

Razorock plissoft

Baume.be preshave

Saponificio Varesino Dolomiti

Aluin

Agua Balsamica

Nivea men crème

 

Geen menthol in deze as en toch een verkoelend effect. Super!

Link to comment
Share on other sites

Brad Sears/Lee Sabini Morris & Forndran 1XL

Il Coloniali

Golf Art Deco wit (t)

Voskhod (4)

Tunney aluin

 

De M&F gepakt omdat het mijn kleinste kwast is en deze mooi in het sample bakje il coloniali past wat ik ooit van Hans kreeg. Geen straf zou je zeggen, toch wel mijn fijnste kwast, maar gek genoeg wilde het niet zo vandaag. Moest tijdens de eerste gang insoppen al herladen, en later nog twee keer, en met die vier keer laden kreeg ik drie gangen slechts ee dunne laag schuimachtig iets op het gelaat. Gek toch. Nu ja, er viel mee te scheren en de geur is prima.

Vandaag dan eindelijk van de Golf gewonnen! Joehoe! Speigeltje glad en dat zonder snedes. Eens zien hoe de hals er morgenochtend uitziet, dat is bij mij altijd de verrassing, maar voor nu ben ik een tevreden man. Zeker ook daar de aluin echt heel weinig deed. Op de hals iets, maar verder niks, en dat is met dit model best een prestatie.

Link to comment
Share on other sites

- Heljestrand 13/16 (geen idee welk model)

- L'Occitane Plisson

- TFS mattino

- Aluin

- Floid suave

- Extro miele asb

 

Deze Heljestrand een tijd geleden in abominabele toestand op de kop getikt. Er wat tijd, moeite en liefde in gestopt, een paar nieuwe scales en gisteren geslepen. Ze scheert in ieder geval prima :mrgreen:

 

In twee gangen een nagenoeg spiegelglad resultaat. Wel wat prik van zowel de aluin als de Floid. Afgemaakt met de Extro asb.

Link to comment
Share on other sites

Eens zien hoe de hals er morgenochtend uitziet, dat is bij mij altijd de verrassing.

Uitstekend.

 

Zie je nu wel dat je je toch al goed kan scheren :lol::lol:

Wil je de Golf proberen Hans?

Link to comment
Share on other sites

Merkur Progress

Rapira Platinum Lux

Scuttle

Razorock Plissoft

Arko stick

MAN balm

Gillette Cool Wave

 

 

 

Slecht drie rondjes met de Arko stick door de binnenzijde van de hete scuttle en er bleef genoeg zeep achter in de scratchings voor de Plissoft om een heerlijke warme, dikke, volle op te kloppen.

 

Vers mesje in de Progress en met wat nawerk in de hals gaven drie passes een heerlijk glad resultaat.

 

Drukke dag dus helaas geen tijd voor een cappuccino.

 

Fijne dag allemaal

 

 

RY9US5S.jpg

Link to comment
Share on other sites

Omega 80097,

Dr. Harris Lavender,

Pearl TTO,

Kai Stainless Steel 6e x,

Cella Eau de Lavande,

Nivea Men Sensitive Cooling aftershave balsem.

 

Kwast en zeep:

Omega 80097 en Dr. Harris Lavender:

Vanmorgen maar weer aan de lavendel. Lekker geurtje, prima schuim van de Dr. Harris met de Omega kwast. Dat kwastje is zeker al 20 tot 30 jaar oud, maar kwast als een dolle. Verkreeg hem een paar jaar geleden uit een oud koffertje van een vertegenwoordiger. Stuurde en foto naar Omega om te vernemen welke en van wanneer die kwast is. Dat wisten ze niet. Nu hebben ze hem weer in hun assortiment onder 80097. Grappig echt vintage.

Mesje en krabber:

De Kai Stainless Steel voor de 6e x gebruikt. De Kai hoef ik niet meer te bewieroken. 1 van mijn toppertjes. In de Pearl geeft het mesje een mooie roffel als audio feedback, wat er op duidt, dat er effectief baardreductie plaatsvindt. De combi is prima. De Pearl is het bewijs, dat een prettige krabber ook prettig geprijsd kan zijn. Deze TTO scheert voor beginners erg makkelijk en gevorderden kunnen er elk denkbaar kunstje mee uithalen. Ergo ik ben weer spekglad. Resultaat BBS.

Tot slot: Lekker de lavendel wat oppeppen met de Cella, wat Nivea voor het gevoelige velletje (heb ik niet echt) erover en klaar weer.

Link to comment
Share on other sites

Castle Forbes Lavendel

ATT S1 met polsilver

Castle Forbes 1445 ASB

J&T Bergdas

 

Geen tijd en geen zin in het open mes. De kans gegrepen om de Castle Forbes te pakken. Kantoorglad ;)

 

Een mooie dag!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.