Jump to content

Materiaal voor handvaten


KugelFanger

Recommended Posts

Ik heb een vraag waar jullie mij misschien mee kunnen helpen:

 

ik draai (zoals jullie mischien weten) handvaten voor scheerkwasten, en dan voornamelijk van hout. nou is het zo dat ik ook andere soorten materiaal wil gaan gebruiken om te gaan draaien, namelijk acryl handvaten (zoals Cadman, Brushguy en anderen dat doen). Om niet al te duur te beginnen wil ik acryl staven kopen. maar daar zit het probleem, ik kan ze gewoon niet vinden. en daar wil ik graag een beroep op de mensen hier doen, wie weet er een adres waar ik dit soort spullen kan kopen?

 

Ik heb een paar links toegevoegd wat ik bedoel.

https://www.google.nl/search?q=acrylic+rods&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiwtOaVsJLTAhUF0hoKHabgDQUQ_AUILSgB&biw=1920&bih=974#tbm=isch&q=acryl+turning&imgrc=lPUsgjEGGrKSwM:

 

https://www.google.nl/search?q=acrylic+rods&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiwtOaVsJLTAhUF0hoKHabgDQUQ_AUILSgB&biw=1920&bih=974#tbm=isch&q=acryl+turning&imgrc=7wVQT73rSYlKKM:

 

een filmpje van iemand die scheerkwasten draait met acryl

 

alvast bedankt voor de moeite :D

Link to comment
Share on other sites

Als ik op eBay zoek op "acrylic blanks" kom er wel wat tegen met een doorsnee van 20 mm. Of heb je een grotere doorsnee nodig?

 

ik maak veel scheerkwasten met 24mm knot dus 20mm wordt hem zowiezo niet, die 20mm zijn penblanks. het mooiste zou zijn dat ik 40mm diameter heb, hoe groter hoe beter btw

 

 

ja zoiets alleen willen deze mensen allemaal bulk verkopen dus daar heb ik niet direct heel veel aan, en het liefst wil ik zoals wat ik in de foto's heb staan kopen.

 

maar dit begint er op te lijken, bedankt alvast

Link to comment
Share on other sites

Harry Wally, de man van het youtoep filmpje is aktief op straight razor place. Ik heb werk van hem gezien gebruik makend van 1,5"

 

6166860f746e97aaffac4df61608e7bd.jpg

Hier gekocht

4b6a891c9fa8cbad84149d112b2e7fa2.jpg

 

Overigens ben ik wel geïnteresseerd in een dergelijke borstel als je zover bent.

Link to comment
Share on other sites

mannen bedankt, dat helpt al weer een heel stuk. ik denk dat ik nog niet zo ver ben om dit te gaan draaien, eerst even oefenen en testen. eerdere testen om andere materialen te gebruiken is ook enigsinds mislukt, maar ik ben al weer 1 stap verder

 

Bedankt :D. mochten er nog andere mensen zijn die eventueel ook een adres hebben zou heel fijn zijn :D

 

@Tony weet jij toevallig ook waar hij de transparante staven weg haalt, die zou ik ook graag willen hebben

Link to comment
Share on other sites

Je kan ook om tijdens de probeertjjd gebruik maken van zelfgemaakte micarta..

Allerlij kleurtjes oude kleding bij elkaar in epoxy draaien en klaar.

En je geraakt van de oude vodden af die je anders toch weghad gekieperd en je kan het zo groot maken als je wilt. Ok geen Acrylic..maar

 

Dit heb ik al een keer eerder geprobeerd, het wil wel maar perfect gaat het niet. beitels worden snel bot op dit materiaal, en het is vrij kieskeurig welke micarta je gebruikt. ik heb een aantal keer gehad dat de boel uit elkaar spatte (ik had een vol gelaat masker voor gelukkig) vandaar dat ik nu eigenlijk probeer met acryl

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.