Jump to content

Wacker Allround


onno

Recommended Posts

Gisteren moest ik in de regio Eindhoven zijn en vandaar is het nog maar een klein eindje naar De Scheersalon.....waarom dan niet even doorrijden.

 

Naast Molly en de net gewonnen DOVO special bleek er nog ruimte in mijn hebberigheid. Vooral had ik de behoefte om messen eens te voelen op gewicht en balans en niet alleen uit te gaan van internetrecensies.

 

Vooraf ging mijn blik vooral naar Ralf Aust en Wacker. Al is het omdat menigeen dit toch beter vind dan dovo en Boker. In de handen merkte ik al snel dat de Wacker mijn voorkeur had. Iets meer balans en galanter. Bovendien vind ik scales van hoorn prachtig.

 

In de handen getwijfeld tussen Jungmeister 6/8 en de allround. Gewicht 59 vs 51 gram; rond vs een degelijke en bescheiden Spaanse punt. ¼ hollow vs full hollow

 

De winkel gaf aan dat ¼ hollow meer voor mediterane baardgroei is en full hollow meer flexibiliteit (en daarmee zachtheid?).

 

Deze messen (en die van Ralf Aust) zijn wel wat groter dan mijn andere messen. Iets langer, breder en zwaarder. Daar lag dan wel een behoefte hoewel de 5/8 van DOVO wel lekker wendbaar is.

 

Gekozen voor de all round. Toch nog net iets meer balans. Ter plekke nog op scherpte gebracht. Prettig geholpen.

 

 

3e82fc89cf8c54e5bcce8e2e6371c9d4.jpgbfc57f674de44555f473b7dc7e87e24d.jpg

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Prima koop Onno. Prachtig mes.

Wat hield dat in " ter plekke nog op scherpte brengen", was dat met een wetsteen of een strop ?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Prima koop Onno. Prachtig mes.

Wat hield dat in " ter plekke nog op scherpte brengen", was dat met een wetsteen of een strop ?

 

Met spanriem en strop. Ik zag op de snede ook nog krasjes zitten. Die waren allen weg na deze acties.

Overigens voelde hij heel zachtjes met zijn duim op de gehele snede. Morgen zal ik het mes uitproberen.

 

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Het is een genoegen om met de Wacker te scheren. Mooi in balans en goede looks.

Als in een ander draadje gezegd: het mes is niet scherp genoeg geleverd. Zowel fabrikant als Scheersalon laten hierin een steekje vallen. Dat schijnt gebruikelijk te zijn bij nieuwe messen ( of ik ben nu al verwend geraakt) maar ik vind het gewoon niet goed. Gelukkig zijn er goede slijpers op het forum.

 

Wat me opvalt is dat het ijzer van de Wacker veel zachter is dan van mijn oudere messen. Duidelijk zichtbaar bij het slijpen. Het materiaal vliegt eraf en een braam is dan goed zichtbaar.

Dit zachtere ijzer maakt het slijpen eenvoudiger en zachter en taaier ijzer kan scherper geslepen worden ( heb ik ooit geleerd).

De keerzijde is dat de Wacker meer onderhoud vraagt om hem op scherpte te houden. Tot dusver met FeOx op slijpriem werkt dat goed daar waar Molly van silversteel nauwelijks aandacht vraagt.

Het kost wat extra tijd dus voor de Wacker, maar is als beginnende natscheerder ook behapbaarder.

 

Al met al zeer tevreden met de aankoop.

Link to comment
Share on other sites

Als ik zo kijk naar de ervaringen over de jaren met Wacker is dat nogal wisselend qua scheerklaar zijn, nu ja andere fabrikanten maken zich daar ook wel eens schuldig aan. Kijk maar naar Koraat, vaak zijn die wel scheerklaar maar niet echt comfortabel (althans voor mijn doen). Scheelt ook nog eens hoe lang je al met een open mes bezig bent, je kan het best geslepen mes naar iemand toesturen die nog in de leerfase zit en die vind het trekken en stuiteren terwijl een laat ons maar zeggen veteraan er mee aan de slag gaat en daarna zingend de badkamer uitstapt. (herinner mij nog onlangs hetzelfde te hebben voorgehad met Danny zijn mes, zelf heb ik dat trouwens ook voorgehad in het begin).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Damast is aan de prijs. Dit is speciaal voor Wacker gesmeed koolstofstaal van 63 Rockwell. Ik vind stabilisator-loze messen er altijd mooi uitzien, en van deze reeks de messen met gladde rug mooier dan die met bewerkte rug. Sowieso mooie rugvorm, dat hoekige.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.