Jump to content

Grtz uit Weert


Star65

Recommended Posts

Ook ik ben al een aantal jaren "verslaafd" aan het nat scheren. Sinds een jaar of 4 met DE waar ik in de loop van de tijd verschillende soorten klassieke scheermessen aan mijn verzameling heb toegevoegd. Het scheren met deze hebben allemaal wisselende resultaten, natuurlijk ook afhankelijk van de mesjes.

 

Nu is het tijd voor de next step, een straight razor en het lijkt me hier de uitgelezen plek om kennis daaromtrent op te doen. Volg al een hele tijd het scheertopic op Tweakers.net, maar heb het gevoel dat het hier nog een tikkeltje verder gaat.

In het verleden heb ik eens een shavette geprobeerd, maar vond dat niet zo'n geweldig succes. Voornamelijk het vasthouden en idee dat zo'n shavette te licht aanvoelde maakte de resultaten niet geweldig.

Als ik de topics hier door lees merk ik toch wel op dat zo'n straight razor niet direct "einsatzbereit" is en je er nog de nodige aandacht aan moet besteden als hij af fabriek komt. Is dit te doet voor een beginner?

 

Grt,

/Roel

Link to comment
Share on other sites

Welkom op het forum, als beginner meteen aan de slag moeten met scheerklaar maken van een mes is bijna zeker een goed recept voor mislukking. Er zijn nog enkele mensen die de laatste dagen op het forum zijn verschenen met dezelfde vraag ook hier hetzelfde advies, koop je een goed geslepen tweedehands mes op het forum (15 berichten dienen geplaatst voor je toegang krijgt tot het marktgedeelte, schrijven dus).

 

We helpen je wel met mogelijke problemen onderweg, succes!

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie voor de berichten. Nu wordt me ineens ook duidelijk waarom ik het marktgedeelte niet kon vinden. Het zal vast wel ergens geschreven staan dat dit toegankelijk wordt bij 15 berichten, maar ik had hem gemist.

Mijn toegevoegde waarde zal op dit moment vooral op double edge gebied zijn.

Link to comment
Share on other sites

Welkom op dit forum Roel,

 

Veel lees en schrijfplezier, ook ik ben net begonnen met het open mes en bevalt me uitstekend ook al ben ik nog lerende. Het gaatme steeds beter af mede door de tips en trucs die ik lees en krijg van de medeleden hier.

 

Groeten Auke

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.