Jump to content

Hallo


Joris82

Recommended Posts

Ik ben Joris en sinds kort ben ik overgeschakeld naar DE scheren. Zoals zovelen heb ik hier in het begin wat problemen mee.

 

Even wat achtergrond:

In het begin scheerde ik me met een disposable van Wilkinson, gekregen bij een of andere actie. Na een tijd kreeg ik van mijn pa zijn oude set (hij scheert zich al jaren elektrisch maar ooit heeft hij zich met een double edge geschoren, al dan niet voor lange periode.. Het gaat over een Gillette Tech, 2 borstels (een Omega, model ken ik niet, en eentje van het Belgisch Leger), oude Shick-mesjes en scheercrème. De Tech dateert van de jaren ’60 volgens wat ik tot nu toe vond op basis van de onderplaat.

 

In die tijd kon je op het internet niet veel info vinden over hoe dit te gebruiken en toen ik deze set gebruikte was dit een regelrechte ramp. Dus al heel snel terug over naar cartridge scheren (eerst van ‘den Aldi’ en later Mach 3’s). Momenteel gebruik ik al 10 jaar de Mach 3 (heb er nog wat van liggen). Door een standje over straight razors, scheerzepen… te zien op een kerstmarkt ben ik terug beginnen opzoeken over DE scheren. Lekker klassiek. Ik wilde trouwens al lang eens geschoren worden door een barbier met zo’n echte straight razor.

 

Met de cartridge had ik trouwens ook altijd last na het scheren: links en rechts van m’n adamsappel (standaard) en elders afhankelijk van mijn fouten. Rond de adamsappel kwam dit, heb ik nu ontdekt, doordat ik eerder mijn baardgroei niet goed in kaart gebracht had. Ik dacht dat dit eerder in alle richtingen groeide, wat niet klopte. Op de andere plaatsen is het eerder door de cartridges en m’n techniek.

 

M’n vriendin peuterde met een pincet de ingegroeide haren er wel uit, maar prettig is anders. Veel scheerbrand is niet plezant.

 

Dus ik heb de oude scheerset terug opgerakeld. Even met de Omega borstel, Shicks en scheergel geprobeerd ( de scheercrème was al weggegooid), weliswaar enkel met de groei mee. Niet bepaald een groot succes. De Shicks weggegooid en na opzoeken hier eens Hema mesjes en Nivea scheercrème gekocht. Nog niets fancy, maar ik wil rustig beginnen. Eerst wat gesukkel met de scheercrème, maar in de eerste weken ben ik toch wat vooruit gegaan. De irritatie is al een pak beter, al blijft er nog wat van over. Ingegroeide haren: in het begin nog wel raar maar waar (ondanks enkel met de groei mee en dwars op de groei) maar een pak minder (geen idee of dit nog een overblijfsel is van voor de overstap). Al bij al: mijn huid is er momenteel toch behoorlijk blij mee. Dus top zo!! Ondertussen nog een Pro Raso Groen besteld.

 

Maar er is nog veel werk aan de winkel en daarom kom ik hier langs.

Link to comment
Share on other sites

Dankjewel allemaal. Vooraleer ik me registreerde heb ik hier al veel gelezen en ook veel geleerd. Als de verschillende grote fora en youtube-kanalen combineert, kom je er wel. Ieders huid, haartype en -groei is anders zodat je wat moet zoeken naar jouw ideale oplossing. Zo heb ik al geleerd om niet te scheren na een douche. Mijn huid kan daar blijkbaar niet tegen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.