Jump to content

(Ebook) Shaving made easy (1905)


karaqz

Recommended Posts

Ik heb het net even doorgebladerd, wel grappig.

Volgens het boek zeep je je gezicht in om de haren stijf en broos te maken, terwijl wij er van uit gaan dat we de haren juist zacht maken. Aftershave hadden ze geloof ik nog niet echt, alleen witch hazel en bay rum.

Leuk joh, dat "vroegâh".

Link to comment
Share on other sites

Grappig dat er zo'n kort (denigrerend) stuk over safetyrasors in zit. Het krijgt een beetje de aandacht die we nu zouden besteden aan cardridge rasors als er nu een scheerboek geschreven zou worden.

 

Zet je toch aan het denken, zou er over een paar honderd jaar een beweging zijn die zich scheert met vintage Philipshaves? Dat het achterkleinkind van Marcel of Lampukap later een vintrine heeft met verschillende modellen. Een special edition met doosje waar wel het aan-uit knopje afgevallen is. Een reismodel waar twee alcaline batterijen in moeten waar niet meer aan te komen is, een model met gel dat onder de douche te gebruiken is. De gel wordt nog verkocht via een Koreaanse webshop.

Link to comment
Share on other sites

De bezwaren die ze noemen, hebben veel met issues te maken die nu niet (meer) spelen met safety razors. Het boek stamt uit 1905, een jaar na de introductie van de Gillette Safety razor. Andere safety razors moesten net als een straight gestropt worden, de mesjes roestten als een malle en de scherpte liet nogal eens te wensen over.

Link to comment
Share on other sites

Ok, maar dat is nu ook. Gillette is een van de vele fabrikanten van cardridgehouders. Ze zetten wel een beetje de standaard, maar dat hebben ze met de krabbers destijds ook gedaan. Er is ook bij cardridges veel troep op de markt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.