Jump to content

goed doorslijpen die kamisori


Albert61

Recommended Posts

Ron heeft (alweer) gelijk!

Persoonlijk vind ik westers geslepen messen een stuk makkelijker scheren, dit komt uiteraard door gewenning.

De Japanse grind heeft een wat andere techniek nodig, het is te leren uiteraard.

 

Slijpen is weer een apart verhaal

Link to comment
Share on other sites

Nu weet ik dat Albert al een tijdje slijpt en een Nakayama maruichi nashiji koppa heeft voor dit werk. Dus misschien kunnen we nog wat van hem leren op dit gebied.

Een wat ? Hoe ziet dat eruit ? Amaai dit is echt bijleren als leek

Link to comment
Share on other sites

Nu weet ik dat Albert al een tijdje slijpt en een Nakayama maruichi nashiji koppa heeft voor dit werk. Dus misschien kunnen we nog wat van hem leren op dit gebied.

Een wat ? Hoe ziet dat eruit ? Amaai dit is echt bijleren als leek. Kan er elders een draadje over geopend worden ?

Link to comment
Share on other sites

ah een miskoop is veel gezegd, het is gewoon een andere manier van slijpen, velen houden een verhouding 7 bewegingen aan één kant tegen één aan de andere kant van de snede aan. Maar er zijn vele wegen naar rome.

 

Even gezocht, dit is er een van (waarvan ik weet dat de kami's door hem geslepen goed zijn)

 

Link to comment
Share on other sites

Nou,feitelijk probeer ik altijd van alles tot het gewenste resultaat bereikt is.Of het gene ik nu ga zeggen ook "waar"is?Het zijn slechts ideeeen van mij.

D eerste gang ,bij mij op een naniwa steen 800-1000 met echt diamant erin zeggen ze,moet je behoorlijk lang uitvoeren.Op een gegeven moment kun je zien dat je alles geraakt hebt,maar dit duurt best lang dus.Dan door op 3000,5000,8000.

Daarna op een japanse steen,met de drie losse slurrie steentjes en dan denk ik dat het helpt voor je op leer gaat stroppen,dit eerst een paar keer op canvas te doen,waar ik overigens een keer slijppasta van thiers-issard op heb gedaan.Begrijpen jullie het nog?

Ik soms ook niet,maar mijn conclusie dat de kamisorie over het algemeen harder zijn,houd ik voorlopig overeind.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.