Jump to content

Vlekjes


Seabiscuit

Recommended Posts

Een half jaar geleden ben ik weer begonnen met Feathers. En sinds die tijd heb ik last van kleine rode vlekjes op mijn linkerwang. Vooral na het scheren worden ze weer zichtbaar. Al is het geen razor burn. Ik weet niet of het aan de Feathers ligt. Wat ik wel weet is dat wanneer ik na het scheren Thayers toverhazelaar gebruik, de vlekjes enigszins weg trekken. Ik heb geen idee wat het is, maar dat ik een gevoelige huid heb, is toch wel duidelijk. Paar dagen geleden vrijwel niets aanwezig, maar gisteren Feathers en Musgo Real gebruikt, de vlekjes waren ontzettend zichtbaar.

 

Iemand een soortgelijke ervaring? En zou het aan de Feather mesjes kunnen liggen of het gebruik van een bepaalde scheercrème/zeep? Of een verkeerde prep (al scheer ik al jaren, dus met techniek zit het wel snor). Of misschien iets anders?

Link to comment
Share on other sites

Ik zou het proberen af te gaan strepen:

Met welke zeep

Met welke krabber, mesje

Met welke AS krijg je het

Misschien ben je allergisch van een ingredient van een zeep of as

of is inderdaad het mesje/krabber niet de juiste voor je.

Link to comment
Share on other sites

Ben al begonnen met het e.e.a. afstrepen inderdaad. Ik denk dat het voor een deel te maken heeft met overgevoeligheid. Voorheen gebruikte ik altijd Clubman IBR, wat het alleen versterkte. Musgo Real scheercrème lijkt het ook iets te versterken, al is het minder dan de IBR. En Feathers geeft, in tegenstelling tot Astra mesjes, ook meer problemen.

 

Misschien moet ik toe naar zo min mogelijk alcohol, geurtjes, kleurstoffen, etc. in mijn scheerproducten. Alles zo mild mogelijk. Overigens heeft scheren ATG op zichzelf nooit problemen opgeleverd. Dus wellicht is afstappen van Feathers al een goed begin.

Link to comment
Share on other sites

Bij mij merk ik dat Feathers te scherp zijn. Ik krijg er ook altijd rode vlekken en bovendien bloedvlekjes van. Bij Kai is dat probleem grotendeels over. Zelf ben ik uitgekomen op Polsilver SI maar zo lezende blijkt die optimale keuze zeer persoonlijk.

Link to comment
Share on other sites

Ik kan me herinneren dat ik ook bij het eerste gebruik van Feather mesje hier en daar tegen irritatie/scheerbrand aanliep.

Waarom dit was is me nog steeds niet duidelijk, zette ik onwillekeurig meer druk omdat ze dus wezenloos glad moesten scheren of hield ik een verkeerde hoek aan omdat ik juist bang was voor hun scherpte zeg het maar??

Nu na jaren gebruik denk ik hier niet meer over na en geven ze me altijd een fijn resultaat en bij mij -hoewel dat tussen de oren zal zitten- werken ze het best in de iKon's.

Link to comment
Share on other sites

Altijd moeilijk om het na te gaan. Ik ben nu even Astra's gaan gebruiken, kijken of dat helpt. Overigens, laatst had ik Williams gebruikt. Man man man, het was een slechte prep die me ook parten speelde zeg. Alsof ik shampoo op mijn bakkes aangebracht had.

 

:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.