Jump to content

Welke scheermes ?


Gila

Recommended Posts

goede dag mede scheerders,

 

Ben nog zo beginner met scheren en zit natuurlijk vol met vragen dus..... Hier is er weer een hoop dat ik nu net zoveel info krijgt als bij de andere topic's.

 

Nou scheer ik me nog met een open mes waarvan ik de mesjes vervang wil allemaal prima maarja dat is het natuurlijk net niet he!

Dus ben ik een beetje opzoek naar een leuk open mes maar ..... Waar moet ik op letten wat maakt eenmes een goed mes.

Is dat het matriaal op de opbouw van het metaal weet dat ze bij een samurai het staal dubbel slaan zo dat het sterker word gebeurt dat ook bij onze messen.

Een bepaald model maakt dat uit ?

Of is het gewoon persoonlijk dat het totaal niet uit maakt wat voor mes je koopt ?

 

Gr julius

Link to comment
Share on other sites

Er zijn een aantal messen die je beter vermijd maar die zijn meestal alleen op ebay te vinden. Verder is het zeker geen slecht idee om hier in het marktgedeelte een open mes te kopen die met kennis is geslepen, dat is belangrijker dan hoe het eruit ziet of klein of groot is. Iemand die de techniek onder de knie heeft scheert met alles wat maar enigszins goed metaal is tot volle tevredenheid.

 

Eerst leren van je fouten en dan als het goed gaat uitkijken naar mes(sen) waar je wat meer voor wil uitgeven omdat ze je wel wat lijken. Bespaard je een hele hoop geld en frustratie!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.