Jump to content

Feedback gezocht over bedrijfsidee aftershave


Thomasw95

Recommended Posts

Hallo iedereen,

 

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik zeer blij ben dat ik op dit forum terecht ben gekomen. Het zal een hele leerschool voor mij zijn en ik kijk ernaar uit al jullie tips en tricks te lezen over klassiek scheren.

 

Een beetje meer over mezelf en waarom ik dit onderwerp lanceer. Ik ben student Ind. Ing. Chemie en als alles volgens plan verloopt, studeer ik in 2018 af. Waar ik mijn opleiding volg is er altijd al zeer veel aandacht besteedt aan ondernemen, innovatie... Het ondernemen heeft mij dan ook te pakken gekregen en tijdens mijn zoektocht naar mogelijke goede ideeën kwam ik op aftershave/postshave uit. Aangezien iedereen van dit forum tot potentiële klant kan gerekend worden had ik graag wat feedback van jullie gehad.

 

Wat vinden jullie de belangrijkste functie van aftershave? kalmerend, anti-septisch, voornamelijk de geur.....?

 

Vinden jullie dat er iets ontbreekt op de aftershave markt? Of dat er niet genoeg is, of niet in de juiste combinatie?

 

Denken jullie dat er interesse is naar een aftershave dat 100 % bio-based is? Ook geuren die echte extracten zijn en geen chemisch bereidde varianten.

 

Als een 100 % natuurlijke aftershave dezelfde voordelen heeft als een normale zou jullie voorkeur gaan naar de natuurlijke of zou het jullie niet veel uitmaken?

 

Wat denken jullie van een prijs tussen 12 en 20 euro voor dergelijk product? Het zou een upmarket uiterlijk hebben.

 

Is er interesse naar geurloze aftershave? Of is dit enkel nuttig bij scheercrèmes?

 

Aftershave geeft vaak verkoelend gevoel, tijdens de winter is het mogelijk toffer om een warm effect te krijgen wat denken jullie?

 

En als laatste vraag vinden jullie het belangrijk de mogelijkheid te hebben om zowel scheercrème als aftershave van hetzelfde merk/collectie te hebben?

 

Extra feedback altijd welkom!

 

Alvast hartelijk dank voor al jullie feedback

Link to comment
Share on other sites

Geur, verzorging, verfrissing.

Een aftershave hoeft niet persé te verkoelen, maar het is wel prettig. Een verwarmende aftershave zie ik niet zitten, naar het scheren wil je verfrissing en eventueel verkoeling.

Ik zou een geur als Aqua Velva wel kunnen waarderen, maar dan wel één die langer blijft hangen.

Natuurlijke basis zou wat mij betreft goed zijn, zeker wat betreft de geurolie. 12 tot 20 euro is een mooie prijs.

 

Welkom op het forum!

 

Stuur me anders eens een pb, ik vind het wel leuk om een beetje met je mee te denken.

Link to comment
Share on other sites

Is dat de prijs per ml, dl, of per l.

 

Voor mij zo natuurlijk mogelijk is het best. Er is niet 1 smaak.

Als AS splash moet het verkwikken, dus koel. Echter soms wil ik ook vol lang zwaar geurend, omdat dat beter bij mijn gemoed past. Dus 1 geur is wat kort door de bocht. Een frisse en een volle bloemige, kruidige en houterige zou ik zeggen.

 

Zou voorkeur hebben voor een aftershave als splash en een aftershave balsem voor de verzorging.

 

Er zijn al zoveel smaken, dat ik denk dat het lastig wordt nog een positie te vinden, maar een goed product zal zeker zijn plaats vinden.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de feedback. Heel interessant hoe de geur toch een belangrijke rol speelt en de duur ervan.

 

@ Harkos: Prijs zou zijn per 100 ml. Natuurlijk weet ik momenteel nog niet echt zeker wat de kosten zullen zijn productie, marketing en ontwikkeling. Ik ken een Amerikaanse variant van een klein winkeltje (niet verkrijgbaar in Europa), gebaseerd op een gelijkaardig concept als dat ik wil uitwerken en die verkopen momenteel voor 16 dollar.

 

Ik denk er ook aan initieel meer te focussen op balsems en dus de verzorging. Indien het idee aantrekt zou ik verdere expansie doen naar splashs, scheercrème, pre shave... mogelijk zelfs outsourcing doen en onder het merk traditioneel scheermateriaal aanbieden zodat er als het ware een collectie ontstaat.

Dit allemaal met de focus op zo een natuurlijk mogelijke en milieugericht mogelijke manier. (dassenhaar verkregen zonder slachten, handvaten in resthout of een houtsoort die zeer snel terug groeit...).

Link to comment
Share on other sites

Op zich zou ik het net vinden als je je in het daarvoor bedoelde onderwerp voorstelt en dan een beetje participeert anders dan alleen je bedrijfsidee hier testen ;-)

ik heb daar verder geen ideeën over trouwens, ik gebruik geen aftershave.

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik graag een geurende scheerzeep, maar kies nu vaak als aftershave een passende, vergelijkbare geur, omdat de geur van de zeep altijd wel iets blijft hangen (al is het maar tussen mijn oren). Een van mijn ideeën is echter dat het best meer contrasterende geuren zouden mogen zijn, zolang ze uiteindelijk samen wel een geheel vormen.

Een analogie uit de keuken: aardbeien en peper. Geen voor de hand liggende combinatie, maar wie ooit aardbeien/peper sorbet ijs van de biologische supermarkt heeft geproefd weet hoe verassend lekker dit kan zijn. Stel je nu voor dat je je kan scheren met een aardbeien zeep, en daarna de scheerbeurt af kan maken met een aftershave met peper-achtige noten.

De verschillende geuren overkomen je als de gangen van een diner, en het eindresultaat zou toch een complementair geur profiel moeten geven....

Enfin, ik loop te malen. Associeer aardbeien eigenlijk helemaal niet met zeep (had TOBS niet iets met aardbei?)

 

Verstuurd vanaf mijn MotoE2(4G-LTE) met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.