Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hier een greep van wat ik in de la heb liggen

 

198013_victorinox-koksmes-fibrox-20cm-extra-breed.png?width=1000&height=1000

 

ecdef7dd65d84e9cb545a45552d97727.png

 

15 graden geslepen HRC=58

Dit merk is vooral bekend van de multi tools en slagers uitbeen messen.

 

robert-herder-molenmesje-RH2214023-d1.jpg

 

a5a7ec8f99e1483285c1c405e9e5f335.png

Posted

Molenmes is hier ook een vaste waarde

 

Iets waarmee ik zowat alles doe van schillen, hakken, snijden tot andere dingen is

 

StainlessChineseCleaver.jpg

Posted
Molenmes is hier ook een vaste waarde

 

Iets waarmee ik zowat alles doe van schillen, hakken, snijden tot andere dingen is

 

StainlessChineseCleaver.jpg

 

Mooi mes Ron, well merk en type is dit?

Posted

Ik heb inmiddels een jaar of 6 tot volle tevredenheid een Robert Herder Lignum 3 Santoku. Mooi dun uitgeslepen carbonstaal. Daarnaast nog divers kleingrut van Robert Herder, Sabatier, Victorinox. Het Sabatier koksmes dat werd vervangen door de Lignum 3 ligt er sindsdien tamelijk werkloos bij. In verhouding is die van pisbakken staal namelijk.

Posted

Ik ben helemaal gek van en overgestapt op Watanabe blades messen. Direct van de maker uit Japan, erg mooi spul.

 

 

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Posted

Hier alleen maar een vivo keukenmes en een BK keukenmes. Die laatste heeft een scheur opgelopen. Beide zijn stomp omdat vrouwlief ze zo in de la dondert.

Posted

Goldhamster koksmes en een Eden santoku maar die vind ik toch niet zo prettig. Zo'n Lignum 3 lijkt me wel wat!

Posted

Dan heb ik inderdaad een scherp mes out of the box maar mijn Goldhamster kan ik ook scherp slijpen, hoewel mijn vrouw dat dan niet zo graag heeft. Dat zou er dan voor pleiten wel de Lignum 3 aan te schaffen om haar niet teveel in de vingers te laten snijden.

Posted

Keuzes, keuzes,....... :oops:

keukenmes.jpg.00d712aa1d3a54517e6c0f8e9ff9c47f.jpg

 

De meest rechtse is mijn favoriet.

Gewoon Chinees koksmes, roest en blijft het scherpst.

De rest is overigens ook niet mis. :mrgreen:

Posted
Dan heb ik inderdaad een scherp mes out of the box maar mijn Goldhamster kan ik ook scherp slijpen, hoewel mijn vrouw dat dan niet zo graag heeft. Dat zou er dan voor pleiten wel de Lignum 3 aan te schaffen om haar niet teveel in de vingers te laten snijden.

 

De scherpte is niet het enige wat bepalend is, de totale "grind" (weet zo geen goed Nederlands woord hiervoor) is bij de Lignum anders dan bij veel typische koksmessen. Dit maakt het voor mij een fantastisch snijdend mes.

Mijn Sabatier kan ik net zo scherp krijgen als de Lignum, toch snijdt de Lignum beduidend beter. UEKAZ gaat ook hier op, net als de vorm van het handvat.

Posted
Dan heb ik inderdaad een scherp mes out of the box maar mijn Goldhamster kan ik ook scherp slijpen, hoewel mijn vrouw dat dan niet zo graag heeft. Dat zou er dan voor pleiten wel de Lignum 3 aan te schaffen om haar niet teveel in de vingers te laten snijden.

 

is je vrouw er voor in om snij technieken aan te leren?

Posted
Dan heb ik inderdaad een scherp mes out of the box maar mijn Goldhamster kan ik ook scherp slijpen, hoewel mijn vrouw dat dan niet zo graag heeft. Dat zou er dan voor pleiten wel de Lignum 3 aan te schaffen om haar niet teveel in de vingers te laten snijden.

 

is je vrouw er voor in om snij technieken aan te leren?

 

Nee, die snijdt zoals ze snijdt en dan gaat het soms mis.

  • 2 months later...
Posted
Waren mij onbekend (maar er zijn dan ook zoveel soorten), veel snijplezier!

het zijn steakmessen uit Duitsland, worden op Amazon verkocht. ;)

  • 11 months later...
Posted

even een crosspost

sorry voor de offtopic, maar ik wilde even een tip geven, jarenlang waren deze niet meer leverbaar bij Ikea, nu zie ik ze wel weer in het assortiment, erop leeg lopen zul je niet doen 9_9

een goede slijpstaaf.

 

JwhwN5V.png

Posted

Ik begrijp dat als je een mes slijpt op 10.000 of meer dat je dan geen aanzetstaal meer moet gebruiken.

Posted
Ik begrijp dat als je een mes slijpt op 10.000 of meer dat je dan geen aanzetstaal meer moet gebruiken.
Na een keer gebruik vast wel!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.