Timbo35 Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 Hier een greep van wat ik in de la heb liggen 15 graden geslepen HRC=58 Dit merk is vooral bekend van de multi tools en slagers uitbeen messen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuff Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 Molenmes is hier ook een vaste waarde Iets waarmee ik zowat alles doe van schillen, hakken, snijden tot andere dingen is Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timbo35 Posted December 17, 2016 Author Share Posted December 17, 2016 das een mooie jap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamp Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 Molenmes is hier ook een vaste waarde Iets waarmee ik zowat alles doe van schillen, hakken, snijden tot andere dingen is Mooi mes Ron, well merk en type is dit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuff Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 KAGAYAKI Chinese Cleaver, niet zo duur maar heel goed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Ik heb inmiddels een jaar of 6 tot volle tevredenheid een Robert Herder Lignum 3 Santoku. Mooi dun uitgeslepen carbonstaal. Daarnaast nog divers kleingrut van Robert Herder, Sabatier, Victorinox. Het Sabatier koksmes dat werd vervangen door de Lignum 3 ligt er sindsdien tamelijk werkloos bij. In verhouding is die van pisbakken staal namelijk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wimbouman Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Ik ben helemaal gek van en overgestapt op Watanabe blades messen. Direct van de maker uit Japan, erg mooi spul. Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeneerKrab Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Hier alleen maar een vivo keukenmes en een BK keukenmes. Die laatste heeft een scheur opgelopen. Beide zijn stomp omdat vrouwlief ze zo in de la dondert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Opvoeden of een mes aanschaffen wat alleen jij mag gebruiken [WINKING FACE] Link to comment Share on other sites More sharing options...
merwtje Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Goldhamster koksmes en een Eden santoku maar die vind ik toch niet zo prettig. Zo'n Lignum 3 lijkt me wel wat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Deze aflevering van De Wilde Keuken trekt je dan wellicht over de streep: http://www.npo.nl/de-wilde-keuken/20-01-2010/RVU_104307 Link to comment Share on other sites More sharing options...
merwtje Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Dan heb ik inderdaad een scherp mes out of the box maar mijn Goldhamster kan ik ook scherp slijpen, hoewel mijn vrouw dat dan niet zo graag heeft. Dat zou er dan voor pleiten wel de Lignum 3 aan te schaffen om haar niet teveel in de vingers te laten snijden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harkos Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Keuzes, keuzes,....... De meest rechtse is mijn favoriet. Gewoon Chinees koksmes, roest en blijft het scherpst. De rest is overigens ook niet mis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Dan heb ik inderdaad een scherp mes out of the box maar mijn Goldhamster kan ik ook scherp slijpen, hoewel mijn vrouw dat dan niet zo graag heeft. Dat zou er dan voor pleiten wel de Lignum 3 aan te schaffen om haar niet teveel in de vingers te laten snijden. De scherpte is niet het enige wat bepalend is, de totale "grind" (weet zo geen goed Nederlands woord hiervoor) is bij de Lignum anders dan bij veel typische koksmessen. Dit maakt het voor mij een fantastisch snijdend mes. Mijn Sabatier kan ik net zo scherp krijgen als de Lignum, toch snijdt de Lignum beduidend beter. UEKAZ gaat ook hier op, net als de vorm van het handvat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timbo35 Posted December 23, 2016 Author Share Posted December 23, 2016 Dan heb ik inderdaad een scherp mes out of the box maar mijn Goldhamster kan ik ook scherp slijpen, hoewel mijn vrouw dat dan niet zo graag heeft. Dat zou er dan voor pleiten wel de Lignum 3 aan te schaffen om haar niet teveel in de vingers te laten snijden. is je vrouw er voor in om snij technieken aan te leren? Link to comment Share on other sites More sharing options...
merwtje Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 Dan heb ik inderdaad een scherp mes out of the box maar mijn Goldhamster kan ik ook scherp slijpen, hoewel mijn vrouw dat dan niet zo graag heeft. Dat zou er dan voor pleiten wel de Lignum 3 aan te schaffen om haar niet teveel in de vingers te laten snijden. is je vrouw er voor in om snij technieken aan te leren? Nee, die snijdt zoals ze snijdt en dan gaat het soms mis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timbo35 Posted March 11, 2017 Author Share Posted March 11, 2017 deze vandaag binnen gekregen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuff Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Waren mij onbekend (maar er zijn dan ook zoveel soorten), veel snijplezier! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timbo35 Posted March 11, 2017 Author Share Posted March 11, 2017 Waren mij onbekend (maar er zijn dan ook zoveel soorten), veel snijplezier! het zijn steakmessen uit Duitsland, worden op Amazon verkocht. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timbo35 Posted February 19, 2018 Author Share Posted February 19, 2018 even een crosspost sorry voor de offtopic, maar ik wilde even een tip geven, jarenlang waren deze niet meer leverbaar bij Ikea, nu zie ik ze wel weer in het assortiment, erop leeg lopen zul je niet doen een goede slijpstaaf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisA Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Ik begrijp dat als je een mes slijpt op 10.000 of meer dat je dan geen aanzetstaal meer moet gebruiken. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roland Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Een keukenmes op 10K?! Je hoeft je biefstuk toch niet te scheren...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
efsk Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Nee, maar je kunt wel prachtig dunne plakjes snijden met zo'n scherp mes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harkos Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Ik begrijp dat als je een mes slijpt op 10.000 of meer dat je dan geen aanzetstaal meer moet gebruiken.Na een keer gebruik vast wel! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuff Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Mijn bescheiden ervaring hierin is dat een 10K steen eerder nadelig werkt bij keukenmessen. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now