Jump to content

St James Black pepper & lime


GladJakker

Recommended Posts

Een duurdere zeep die eigenlijk mijn grens van € 100 per kilo overschrijdt. Het is een zachte zeep die makkelijk schuimt. Het is een mannelijke wat zwaardere geur. En als je TOBS al een geurbom vindt, dan is dit TOBS in het kwadraat. Als je je 's ochtends scheert en je komt 'savonds de badkamer ingelopen, dan ruik je het nog. Voor de verzorging gebruik ik dan ook maar uiercrème, want er past geen enkele aftershave goed bij.

 

De scheereigenschappen zijn ruim voldoende. Het laat een lekker glad fimpje op de huis achter waar het mesje makkelijk over glijdt. Deze "slickness" is zo goed dat bij het afwassen van je gezicht het moeite kost om de zeep te verwijderen. Hoewel de zeep het mesje wel goed laat glijden is het beschermende effect, de buffer die de zeep vormt een stuk minder. De "cushioning" van bijvoorbeeld TOBS is een stuk beter, terwijl die zeep iets meer dan de helft kost.

 

Al met al is het een uitstekend geurende zeep met goede scheereigenschappen, maar is het de prijs niet echt waard.

Link to comment
Share on other sites

Een poos terug heb ik alle geuren als sample besteld en getest.

Ik vind het een prima product.

Uiteindelijk heb ik de cedar en de lime als meest prettige geur ervaren. ( eigenlijk zijn ze allemaal erg fijn)

Dankzij de kortingactie van Nienke heb ik deze laatste twee nu ook aangeschaft.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een tijdje terug 3 verschillende geuren gekocht. Ik moet zeggen dat het een mooie crème is maar wat mij betreft ruikt hij te zwak.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Te zwak?! Over welke geuren hebben we het dan?

(Misschien kan 'n bezoekje aan de KNO arts geen kwaad... ;) )

Link to comment
Share on other sites

Hier heb ik net een klein weekje de Sandelwood en Cederwood in gebruik, beiden met een frisse top. De geuren zijn echt onderscheidend maar in hetzelfde geursegment zou ik zo zeggen. Qua sterkte komt St James voor mij overeen met de Truefitt & Hill Sandelwood shaving cream. Echt minder an Amerikaanse en Italiaanse geurbommen.

 

Mij bevalt de creme uitstekend. De baard wordt mooi verzacht en het mes glijdt buitengewoon gemakkelijk over de huid. De creme laat zich heel gemakkelijk opschuimen. Wat er bij mij toe leidt dat ik eigenlijk net te weinig tijd neem voor het kopsoppen..... :oops:

Ik ervaar 1 nadeel. Mijn huid voelt wat droog aan na het scheren. Veel meer dan bij bovengenoemde T&H en hardere zepen, maar weer veel minder dan bij TOBS. Die laatste is voor mij weer onaangenaam.

 

Fascinerend hoe de ervaringen verschillend zijn.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Van de St James heb ik alle geuren gehad.Hoewel de TS praat over de zeep heb ik de creme uitvoering gehad en moet zeggen dat ik vond dat er met de BP& L goed mee viel te scheren en daarbij de creme goed werkte op mn gevoelige huid.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.