Jump to content

Crabtree & Evelyn of Taylor of Old Bond Street


iwan073

Recommended Posts

Binnenkort wil ik naast een Mühle R89 (Grande?) ook een goede zeep of crème kopen.

Ik zit te denken aan twee merken: Crabtree & Evelyn en Taylor of Old Bond Street.

Wat kunnen jullie mij vertellen over de kwaliteit van deze merken?

En wat is "beter"; zeep of crème?

 

Alvast bedankt! :D

Link to comment
Share on other sites

De creme's van TOBS zijn erg goed, in veel verschillende geuren te krijgen en makkelijk aan te komen in Nederland. Hun zepen zijn ook goed, maar ik geef de voorkeur aan een creme van TOBS.

C&E heeft, vind ik, niet zulke denderende producten. Zeker de nieuwe niet. De oude, zoals Sienna en Nomad, zijn wel prima, maar ik vind ze in vergelijking met TOBS minder van kwaliteit. Ze hadden nooit de formules moeten aanpassen..

Link to comment
Share on other sites

Hoewel ik de crèmes van TOBS zelf nooit geprobeerd heb (een aantal zepen wel) worden ze op de diverse fora erg goed ontvangen. Als je een wat meer high-end zeep wil proberen kun je beter de huidige C&E vergeten en is ook TOBS niet super hoewel sommige daarvan ook goed ontvangen worden. Zelf vind ik de zepen van D.R.Harris met kop en schouders boven die andere 2 uitsteken; hun recept is nog steeds top-notch imo.

Link to comment
Share on other sites

Enige raad die ik je kan geven is koop niet teveel ineens, als het kan ga ik altijd voor samples. TOBS en Geo. F. Trumper bijvoorbeeld (de zepen dan) zijn niet helemaal compatibel met mijn huid, na het scheren voelt mijn huid minder prettig aan. Ergst had ik het met Geo F. Trumpers Sandalwood, die brandde echt op m'n huid. Weggegeven en die persoon was vol lof, zo zie je maar.

Link to comment
Share on other sites

Wat ik over C&E lees is dat het schuim niet zo fantastisch is maar dat de geur van 'Nomad' echt waanzinnig lekker is en het hoofd van de vrouwtjes op hol laat slaan, ik wil hem haast halen voor de geur alleen.

Van TOBS heb ik de Jermyn Street zeep variant in huis, ook een hele lekkere geur en een makkelijk te maken en goed verzorgend schuim.

Maar sinds ik een DR Harris zeep heb (Arlington) merk ik dat ik minder vaak de TOBS pak, die werkt gewoon zo goed voor mij. Ik ben het met Snuff eens, DR Harris staat net een stap hoger dan TOBS.

Ik vind de geur van Arlington (Varens en citrus) wel iets minder interessant dan de Jermyn Street maar nog steeds fantastisch, het klinkt misschien als een luchtverfrisser voor in je auto maar je hebt het gevoel alsof je in een park vol met varens en citroenbomen zit. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.