Schoormonnik Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 (edited) Hallo allemaal, mijn naam is Ron en ik zit middenin de ontwikkeling van mijn eigen scheerzeep 'Scheermonnik' Wil je proces een beetje volgens dan kan dat hier: https://www.facebook.com/scheermonnik/ Ik zal met regelmatige onregelmaat de vorderingen posten! Goede groet, Ron Edited November 3, 2016 by Guest
Hanskoning Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 Heel interessant om op onze scheersite de voortgang van idee tot eindproduct te kunnen volgen, dit was nog een ontbrekend item alhier dus wees niet spaarzaam met informatie.
Snuff Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 Ik sluit me bij Hans aan, heel interessant om te volgen. Succes!
HiFuMi Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 ik denk als je hier wat monstertjes beschikbaar / te koop stelt dat je zo klandizie hebt
Schoormonnik Posted November 3, 2016 Author Posted November 3, 2016 Voor de mensen met facebook zijn de ontwikkelingen te volgen bij de link in de eerste post. Het enthousiasme is groter dan ik had bedacht. Zowel hier als op een aantal facebookgroepen. Ik maak 15 kleine testers voor de testgroep en daarnaast zo'n 25 volwaardige tubs voor de echte die hards die later willen kunnen zeggen: 'ik heb nog een allereerste Scheermonnik. Zo'n plastic pot met sticker.'
Hanskoning Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 Wel doe mij maar de Prinsenhof en Delfts wit als het zo ver is.
Schoormonnik Posted November 3, 2016 Author Posted November 3, 2016 Hahaha... dat gaat snel! Stuur ff een mail naar scheermonnik@gmail.com dan zet ik je bij de reserveringen. Je bent de eerste. In december moet het allemaal klaar zijn...
Schoormonnik Posted November 3, 2016 Author Posted November 3, 2016 Je neemt de gok dat het gewoon goed is?
Hanskoning Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 Of ik een gok neem hahahaha ik verwacht gewoon dat het goed is, ik bedoel het zal monniken werk zijn maar ze bestaan wel bekend om hun hang naar perfectie, tenminste als ik de bierdrinkers mag geloven Ik neem aan dat het wel scheerzeep is waarvan het schuim stabiel is en dus tijdens de scheerbeurt blijft staan dus met bijvoorbeeld stearic acid? Als het Biologische zeep is en/of of bestaat uit verzeepte oliën waarbij het schuim snel neerslaat dan pas ik ervoor. Maar de mail komt eraan. Mail is verstuurd, ik heb trouwens wel kortgeleden begrepen dat het plaatsen van je e-mail adres op het forum beter niet te doen is.
Schoormonnik Posted November 3, 2016 Author Posted November 3, 2016 Het schuim is zeer stabiel. Ik hou mijn recept uiteraard geheim, maar kan wel zeggen dat stearinezuur hoog in de lijst van ingrediënten staat En de prijs... daar moet ik nog induiken. Kostenplaatje enzo. Kleine oplages. Maar geen zorgen, de prijs zal schappelijk zijn. Ergens tussen de VGH en Aqua di Parma Inhoud zal liggen tussen de 100 en 115 gram...
Hanskoning Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 Laten we pas geleden hier nog de verzuchting geslaakt hebben dat er bijna geen fatsoenlijk Nederlandse zeep te verkrijgen is - de Vergulde Hand natuurlijk maar is kwalitatief magertjes in mijn optiek- dus dit initiatief ondersteun ik van harte. En gemaakt door een Nederlander waarvan de provincie grens dicht tegen het Zeeuwse aanligt, dus hij begrijpt wel dat wij overige Nederlanders ook geen cent te veel willen betalen
Schoormonnik Posted November 4, 2016 Author Posted November 4, 2016 Wat is er magertjes aan de Vergulde Hand? Dat vind ik interessant om te weten. Ik zal vandaag een filmpje posten waar ik mijn scheerzeep opschuim. Beetje ongeduldig, want de zeep is pas twee dagen oud. Het schuim zal nog verbeteren met de weken, maar het is nu al een romig, stabiel schuim
Schoormonnik Posted November 4, 2016 Author Posted November 4, 2016 Point taken! Filmpje staat erop! https://www.facebook.com/scheermonnik/ Ik zet hem zo ook op youtube voor de niet fb gebruikers
Schoormonnik Posted November 4, 2016 Author Posted November 4, 2016 Bij deze: https://www.youtube.com/watch?v=gUKczt0ZuPk
Schoormonnik Posted November 4, 2016 Author Posted November 4, 2016 Dat ziet er al erg aardig uit! Dank u
Hanskoning Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 Ja het schuim ziet er mooi stabiel uit, kijk dat punt is al gewonnen Nu nog de verzorgende eigenschappen van het schuim (daar laat de Vergulde Hand dus grote steken vallen) en waar ik persoonlijk zeer van geniet is dat er een goed waarneembare geur in de pot en vooral in het schuim zit. Maar er zijn twee potten besteld dus we kunnen het medio december uittesten, leuk hé deze hobby
Schoormonnik Posted November 4, 2016 Author Posted November 4, 2016 O boy... ik kan de vraag nu al bijna niet aan Wellicht wordt ik de Nederlandse Jabonman Een undergroundzeep in onregelmatige kleine oplages...
Harkos Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 O boy... ik kan de vraag nu al bijna niet aan Wellicht wordt ik de Nederlandse Jabonman Een undergroundzeep in onregelmatige kleine oplages... Als je elke dag een pan zeep zied, heb je toch al gauw 10 klanten per dag bediend. Me dunkt er zijn hier ongeveer 400 leden, dus in 40 dagen kan je er klaar mee zijn toch, houd je ook nog wel wat over voor een paar anderen. Trouwens zullen ze ook niet allemaal je zeep willen. Houd moed
Schoormonnik Posted November 4, 2016 Author Posted November 4, 2016 Hahahaha... het spreekt mij wel aan dat het klein en daardoor hopelijk gewild is. Ik moet ook weer niet te veel maken nu als straks blijkt dat er nog het een en ander valt op te merken aan de zeep zit ik er mee. Ik maak in totaal 25 volwaadige tubs om te verspreiden in december. Wat denk je van 'Delftse Donderslag': Een diepe verfijnde geur van zwarte amber en Parijse lavendel met noten van zwarte mirre, zoete vanille, Egyptische musk, tonka bonen en salie.
MisterT Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 (edited) Dit ziet er inderdaad al veelbelovend uit, ben reuze benieuwd naar de productie, ook hier interesse. Ron, een potje Delftse Donderslag mag wel richting ........ hiernaartoe komen T. Han, Zoals eerder al aangegeven, Delfse Donderslag Edited November 7, 2016 by Guest
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now