Jump to content

SOTD 31 oktober - 6 november 2016


cutthroat

Recommended Posts

- Lord L6

- Lord platinum

- L'Occitane Plisson

- TOBS sandalwood cream

- Aluin

- Pinaud Clubman special reserve

- Gillette asb

 

In twee gangen weer een VLS resultaat. Geen prik van zowel de aluin als de Pinaud. Afgemaakt met de Gillette asb.

Link to comment
Share on other sites

SOTD_20161031.jpg.686db8585074c6f241aca30a3f2c903a.jpg

Vie-Long Epsilon White Horse Hair “Fan Shape” 27mm,

Raz*War Spice Age,

Ikon X3,

Personna Platinium Chrome (Red) 1e x,

Pinaud-Clubman Citrus Musk Eau de Cologne,

The Shave Doctor Aftershave Cooling Gel.

 

Kwast en zeep:

Vie-Long Epsilon White Horse Hair “Fan Shape” 27mm en Raz*War Spice Age:

Om de Raz*War alle kans te geven, vanmorgen de paardenharen Epsilon gebruikt. Tevens met koud water geschoren. Dat wil bij sommige zepen nog wel eens beter gaan en maakt eigenlijk voor het resultaat van het scheren weinig verschil. Over de geur kan ik kort zijn, die wordt er niet beter van. Het opschuimen met de Vie-Long gaat goed, maar eer ik die kwast eindelijk geladen had in die kleine doos, was wel even wat tijdrovend. De harde zeep is ook nog eens wat taai om in de kwast te laden. Eenmaal opgeklopt, is het schuim net als eerder even mooi om vervolgens wat neer te slaan waar de grotere blaasjes overblijven. Elke keer weer even doorkloppen voor de volgende ronde lost dit op. Dit heb ik echter nog niet veel vaker meegemaakt. Het vreemde is, dat ondanks het schuim dus wat neerslaat, het scheren met de zeep elke keer wel goed gaat en me een verzorgd gevoel geeft. Echter mooi schuim, zowel optisch als voelbaar, levert een zeker weldaad aan de scheerbeurt, die bij deze zeep voor mij wat ontbreekt.

Mesje en krabber:

De Personna Platinium Chrome (Red) voor de 1e x gebruikt. Een nieuw mesje, ook voor mij voor het eerst, dus nieuw. Wel een mesje, dat direct een goed gevoel geeft. Althans voor zover je over goed kan spreken in de Ikon X3. Die krabber geeft dergelijk weinig feedback, dat het lijkt of je met de achterkant van een soeplepel staat te scheren. Toch met een effectief resultaat. Maar goed, dat hier nog wat krabbertjes liggen om het mesje mee te proberen. In elk geval wel lekker geschoren en de krabber glibberde mooi glad over het vel. Resultaat BBS.

Om toch de citrus lucht wat te verlengen de Citrus Musk er op, afgesmeerd met de Shave Doctor.

Link to comment
Share on other sites

Muhle r41 Grande

Ladas super stainless (2)

Plisson L'Occitane

Stirling Soap Company Nag Champa

Madre Labs Witch Hazel

Nivea sensitive ASB

 

Na gedurende een week herfstvakantie te hebben gewerkt met de mildere krabbers (Tech en L6) die ik als reiskrabbers in mijn camperbus heb liggen, was het vanochtend de beurt aan de r41. Wederom een probleemloze scheerbeurt en lekker glad in de gebruikelijke twee gangen. In elk geval een goed begin van de nieuwe week.

Link to comment
Share on other sites

Gillette Rocket HD 500

Gillette Wilkinson Sword mesje

Simpson Colonel best badger

Sapone da barba alla mandorla

Pitralon Classic aftershave

Geen fijne scheerbeurt maar wel lekker glad en fris.

 

Deze zeep nu een aantal keer gebruikt, het ruikt lekker maar lijkt mijn huid op te vreten. Zo voelt het althans.

De Simpson ook een aantal keer gebruikt en ik vind het een zeer fijne borstel.

Maakt goed schuim en heeft een goede backbone.

Erg prettig in gebruik.

Geen spijt van deze aankoop.

Fijne dag!

Link to comment
Share on other sites

Volgens sommige is het juist andersom, die vinden dat die zeep zo "lekker" naar bitterkoekjes ruikt dat zij er een hap uit zouden willen nemen :lol:

Ik vind de zeep ook niet slecht...schuimt goed op en glijdend vermogen is ook prima. Maar ik kan blijkbaar niet goed tegen amandel.

Ook amandelolie geeft een reactie op mijn huid. Dus lijkt het net of de zeep mijn huid opvreet. Het gevoel dat de huid weg brand . Ook mijn lippen voelen zo. Met andere zepen tot op heden geen last gehad.

Link to comment
Share on other sites

Giessen & Forsthoff

Polsilver Super Iridium

Razorock Plissoft

TOBS Avocado

Cien Ice

 

Even geen tijd voor het open mes, dus dan maar een vlugge 3 gangs scheerbeurt met de G&F.

Door de haast en de slijtage van het mesje, toch wat bloed puntjes opgelopen.

 

Gelukkig deed de AS niet heel veel pijn. 8-)

 

Nu wel lekker ruikend de avond in.

Fijne avond mannen.

IMG_20161031_181333149.thumb.jpg.dafb5da24863fe101548d85d491a8a54.jpg

Link to comment
Share on other sites

Voor het eerst de Gin & Tonic van Stirling gebruikt en wat een heerlijke frisse geur is dit. De Semoque 2 bander had er ook geen enkele moeite mee om er een prachtig schuim van te slaan welke opgebracht over de American Crew pre-shave olie voor een mooie bedekking van de te scheren huid verzorgde.

 

Als eerste met de CJB shavette geprobeerd de eerste gang geheel te doen en de conclusie is dat ik dus absoluut geen natuurtalent ben zoals Wimmie met de shavette :cry:

Het gaat me waarschijnlijk nog heel veel tijd en moeite kosten voordat ik me de techniek eigen heb gemaakt. Maar ja dan maar op de geleidelijke manier van oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

 

Wat me wel opvalt is het feit dat als je maar een klein tikje geeft op de greep en/of op de kop van de shavette het mesje aan de voorkant geheel uit de shavette schiet. Het mesje zit er wel zeer los in, dus de vraag aan Rolf en Wimmie is of dit bij jullie shavette ook zo ? Tijdens de scheerbeurt wel een keer of 4 het mesje moeten terugplaatsen omdat hij uit de kop los geschoten is.

 

De volgende gangen waren voor de Timeless SB 0,95 Scalloped en dat was een feest van herkenning na het lenen van die van Snuff tijdens ons bezoek aan hem. Een heerlijke scheerder die comfortabel maar zeer diep uitscheert. Wat is het toch apart dat ik me met de Timeless open kam niet in staat was om me heerlijk te scheren en de SB scalloped, met eenzelfde mesgat van 0,95, als een zonnetje over de huid gaat.

 

Nog wat nabewerkingen met de CJB, hier en daar een lichte aluinprik en vervolgens de verfrissende ijsberg aftershave afwerking gevolgd door de combi balm van Proraso groen en Omega.

 

IMG_1020.thumb.JPG.fda961a3595c7900fa6ed0b76c921655.JPG

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Oei Hans, laat die CJB maar links liggen, daar klopt iets niet! Zou best kunnen zijn dat dit ervoor zorgt dat je zoveel problemen hebt, als het mesje namelijk iets uit de houder zakt als je scheert geeft dit zware problemen. Ik zou wachten tot je de Feather in huis hebt.

Link to comment
Share on other sites

Voor de duidelijkheid een foto gemaakt. Dus een klein tikje op het scheerhoofd en het mesje schuift eruit, valt me nu ook op dat het mesje aan het uiteinde van de kop helemaal los zit.

Trouwens nog gekker ik kan het mesje op zijn plaats krijgen zonder de bovenkant in te knijpen zal hij daarom zo stuiteren??

 

IMG_1021.thumb.JPG.241b9e654af9b600337d2521e89f5393.JPG

Link to comment
Share on other sites

Dat is inderdaad totaal niet de bedoeling Hans, even laten liggen.

 

Heb je een vouwende Feather besteld of een vaste rechte?

 

Een vouwende Loei, kwam omdat ik met de shavette met een half DE mesje me al veel gemakkelijker scheerde als met deze rechte CJB. En daar waar iedereen zei dat het scheren met een CJB veel gemakkelijker zou gaan lukte het mij voor geen centimeter. Zoals ik al menig maal schreef sneetjes, wondjes het gevoel of het mesje stuiterde over de huid en heel veel irritatie en niet glad te krijgen. Met de halve DE blade shavette werd ik gladder als met deze CJB.

Dus voor de vouwende gekozen omdat ik dacht dat ik misschien deze onbewust veel beter vasthoudt als een rechte en stel nu dat het aan de kop van de CJB ligt dan zal er misschien wel een spijt momentje komen :cry:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.