Jump to content

Ik zal me even voorstellen...


Jan83

Recommended Posts

Ik ben Jan (32) en ben ik een aantal jaren terug begonnen met natscheren. Vol overtuiging kocht ik mijn eerste krabber(Merkur 34C), maar wat moest ik dáár aan wennen (ik schoor me voorheen altijd met een Philips scheerapparaat) :D . De eerste scheerbeurten met de Merkur verliepen behoorlijk bloederig. Wist ik veel dat je geen druk moest zetten.... Na een tijdje doorzetten kon ik me aardig scheren, echter heel gladjes verliep dit nog altijd niet. Achteraf gezien hanteerde ik de Merkur totaal verkeerd en had ook nog eens mesjes waar ik mijn huid niet mee overweg kon (Feather, en dat voor een beginner :lol: ).

 

Uit moedeloosheid maar besloten om weer over te gaan op de Gillette Mach3. Omdat ik daar ook totaal geen voldoening in had hield ik mezelf voor dat het natscheren niets voor mij was. Daarop maar besloten om weer het scheerapparaat uit de mottenballen te halen omdat dit vast sneller en makkelijker zou werken, dacht ik. Nou, als je ergens lang mee bezig bent is het wel met een scheerapparaat, nog niet eens gesproken over het brandende gevoel na het scheren. Uiteindelijk liet ik mijn baard maar staan....

 

Een tijdje geleden heb ik het natscheren met de krabber tóch weer opgepakt (ja, met nog steeds dezelfde Merkur 34C). Deze scheertechniek bleef me toch het meest interesseren. Ik ben wat beter op de techniek gaan letten (welke scheerzeep/creme, manier van inzepen, stand van de krabber enz.) Ook ben ik andere mesjes gaan proberen. Eerst heel aarzelend de eerste scheerbeurten met HEMA-mesjes gedaan, maar deze vielen mij behoorlijk tegen. Naar mijn idee was dit merk mesjes niet echt scherp en dat gaf een trekkerig gevoel tijdens het scheren, ondanks het uitgebreide inzepen. Op aanraden heb ik later een Astra-mesje geprobeerd en vanaf dat moment begon het echte genieten. Nog niet eerder heb ik me zo makkelijk glad kunnen scheren en ook de irritaties bleven uit. Wat een heerlijk fris gevoel geeft dit na zo'n scheerbeurt!

 

Nu ik de smaak te pakken heb ga ik binnenkort eens uitkijken naar een 2e krabber, gewoon voor de afwisseling. Ook wil ik eens andere scheerzepen/crèmes gaan proberen. Ik zal daarom ongetwijfeld jullie kennis en ervaring nog eens moeten raadplegen op dit forum.

 

Groeten,

 

Jan

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.