Jump to content

wat maakt het verschil mesje of zeep/creme


Eric

Recommended Posts

Wat denken jullie? , de perfecte scheerbeurt heeft niet alleen te maken met het mesje wat je gebruikt maar zeker ook met de zeep.

Ik bedoel hetzelfde mesje kan met de ene zeep bijvoorbeeld slechter scheren dan met een andere zeep, dus het is niet alleen een kwestie van het juiste mesje zien uit te kiezen maar zeker ook de zeep die bij het betreffende mesje de perfecte scheerbeurt geeft, ik denk wel dat hierbij het mesje het grootste aandeel gaat geven 70% om 30% denk ik zo.

Als dit zo is dan heb je dus bij ieder mesje de juiste bijpassende zeep nodig, natuurlijk spelen er nog meer factoren mee

en dit maakt het zoeken naar een ideale scheerbeurt nou juist zo leuk!

Link to comment
Share on other sites

Elke kwast maakt ook niet met elke zeep even prettig schuim, wat dan weer het lopen van het mesje beïnvloedt. Tevens is een gladde krabber in het voordeel t.o.v. een gebrushte of een gecoate.

Ja en dan komt het dus toch op techniek aan. Plakt de zeep?? OK krabber kop iets nat en dan loopt het beter, of toch even na kwasten met een natte kwast?? Met de beste zeep, haal je een flut mesje nog niet uit de put.

Ja waar eindigt dit?

Link to comment
Share on other sites

Reden te meer om nieuwe krabbers een tijd lang iedere dag te gebruiken met dezelfde combi van mesje en zeep (van elks eentje waarvan je weet dat het goed werkt) tot je het beste resultaat daarmee bereikt en je de krabber kent qua hoek/druk/richting. Dan mesjes uittesten en dan zepen.

 

Is moeilijke materie want dezelfde zeep door tien personen hier op het forum opgeklopt kunnen al een groot verschil maken qua scheerervaring. Mijn bescheiden ervaring heeft me geleerd dat veel van de mensen die ik zag schuim maken te weinig water inbrengen in hun zeep om het (voor mij althans) beste eruit te halen.

Link to comment
Share on other sites

Ik mis dus ergens een punt, ik heb nog nooit opgemerkt dat een mesje het met een bepaalde zeep beter doet als met een andere zeep :o

Wel kwaliteitsverschil tussen het schuim van de zepen maar daar houd het ook voor deze combinatie op.

Dus 70% - 30% verhouding zeep versus mesje is wat mij betreft niet aan de orde, maar iedereen heeft zijn eigen zoektocht dus laat je gaan zoals een gewaardeerd lid hier steeds laat zien :P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Grappig onderwerp net gister avond er tegen aan gelopen scheer me nu al een tijdje met dezelfde krabber en mes combinatie. Bevalt prima. Maar had nu de zeep niet helemaal goed gemaakt (mijn fout) te weinig water en ook zeep dus gewoon te droog. Maar wat maakt dat een mega verschil. (had het eerst niet door) Maar goed wel door nu ervaring te hebben zonder mega issues netjes geschoren maar goed prettig was anders. Dus toch meer tijd nemen om zeep te maken. Je kan maar zoveel oplossen met goed scheren en het juiste mes.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Met een goed, comfortabel geslepen open mes maakt het voor mij niet veel uit welke zeep.

olijfolie, asb of gewoon koud water voelen minder authentiek maar geven een even korte scheerbeurt en geen irritatie.

Maar,

bij mijn shavette,  krabbertje of een agressief scherend open mes  heb ik een zeepje nodig geschikt voor gevoelige huid: proraso wit, tobs,... iets met een lekker glad laagje, en dan moet ik ook van mijn gft zeep wegblijven. 

 

Verder maakt veel binnen zitten in de winter mijn velletje schijnbaar wat gevoeliger???

Link to comment
Share on other sites

Arnout schreef 9 uur geleden:

Verder maakt veel binnen zitten in de winter mijn velletje schijnbaar wat gevoeliger???

 

Dat is iets wat (bij mij) zeker is.  

 

In de donkere dagen gebruik ik een dikkere verzorgende zeep. 

 

Huid wordt in de zomer steviger

Link to comment
Share on other sites

Mijn gevoel is juist andersom. Mijn huid is in tijden van barre herfststormen, striemende regen en kou op de motor, temperaturen onder het vriespunt in een duister verleden beter bestand tegen het scheren, dan met een bruin verbrande hitsige kop.

Desondanks gebruik ik zomer en winter alles door elkaar en gaat dat eigenlijk altijd goed.

Link to comment
Share on other sites

kalerolf schreef 39 minuten geleden:

+1.. denk dat de huid in de winter meer te verduren heeft en daardoor "dikker" aanvoelt dan tijdens de zomerdagen.. waar eigenlijk de huid verpest wordt door de zon.... wel lekker af en toe zon op je huid maar best is het niet.

 

De betere zepen/crèmes van tegenwoordig voldoen voldoende om je huid tijdens en na de scheerbeurt te verzorgen zonder dat je huid nog verder uitgedroogd raakt.

 

Ik neem aan dat je bedoelt na een balsem of iets dergelijks dan ?? O.o

 

Link to comment
Share on other sites

@kalerolf  ik doe altijd na het scheren even een alcoholbased aftershave over het gezicht en dan een balsem

die alcohol prikkelt dan wat maar mij lijkt dat dat ook ontsmet

aluin doe ik alleen bij een wondje

ik weet dat velen het hele gezicht met aluin doen

maar volgens mij moet je dat dan weer afspoelen anders hou je een aluinlaag op de huid

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.