Jump to content

SOTD 19 september - 25 september 2016


cutthroat

Recommended Posts

- Lord L6

- Lord Captain

- L'Occitane Plisson

- TFS arancio amaro forte

- Aluin

- Floid suave

- Biodermal aftershave gel

 

De Lord combi had me in twee gangen praktisch zo glad als een aal. Geen prik van zowel de aluin als de Floid. Afgemaakt met de aftershave gel.

Link to comment
Share on other sites

Muhle r41

Rapira Platinum Lux (2)

Plisson L'Occitane

Hema sensitive scheerschuim

Hema sensitive ASB

 

Iets te laat wakker, dus dan maar een snelle scheerbeurt, waarbij de nodige respect was voor de efficiënte r41. Geheel glad in twee gangen zonder irritaties achteraf.

Link to comment
Share on other sites

Merkur Progress (Polsilver)

RazoRock Plissoft

Wimmie kom

TOBS Eton

Wilkinson classic AS

Nivea ASB

 

Deze combinatie hoort goed te gaan en zeker op de maandagochtend, als het weekend gevoel nog niet verdwenen is, kan ik dat goed gebruiken. Superglad en nu nog de rest van de dag door.

Link to comment
Share on other sites

Semogue SOC Bristle Cherrywood,

Lider,

Ikon_X3,

7 a.m._Platinum HI Stainless 1e x,

Floïd_Mentolado Suave,

Floïd_Aftershave Balsem.

 

Kwast en zeep:

Semogue SOC Bristle Cherrywood en Lider:

Het varken en de Lider gaven een prima bak schuim. Iets te veel uit het tubetje en dat bleef maar schuimen. Mooi nat schuim, goed glijdend.

Mesje en krabber:

De 7 a.m._Platinum HI Stainless voor de 1e x gebruikt. Een nieuw mesje vandaag. Uit Bangladesh afkomstig maar ik kreeg deze van Big Jean uit Maastricht om te proberen. Wat kan je de 1e beurt over een onbekend mesje zeggen? Van deze in elk geval, dat ik me er goed glad mee heb geschoren, zonder irritatie of wat dan ook. in 3 rondes glad, maar moest nog wel even de kaaklijn wat bijwerken. Het is echter een ongecompliceerd mesje. In de Ikon X3 een prima samenspel. Door de soepelheid van deze krabber, je merkt bijna niet, dat je je scheert met deze slant, merk ik weinig van de eigenschappen van het mesje. Behalve zoals gezegd, dat de baard er prima mee werd gereduceerd. Morgen maar eens even in de Black Beauty, dan is duidelijker merkbaar hoe het mesje zich gedraagt. In elk geval een prima scheerbeurt. Resultaat BBS.

De Floïd gaat ook prima met de Lider, dus die er maar op. De temperatuur daalt hier vlot, dus het zware menthol werk kan achterwege blijven, maar deze Floïd is ook lekker verfrissend. Wel erg internationaal weer alles: mesje Bangladesh, krabber US (kop waarschijnlijk made in China), kwast Spanje, schuim Polen, kom Polen, AS Spanje. Zo houden we de buitenlandse economie mooi op gang :mrgreen:.

Vandaag een bezoek aan het schiereiland Hel.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag weer geschoren met zo'n fantastisch "oudje" en wel de rechte Apollo welke voorzien van een Personna USA 2x weer voor een onberispelijke scheerbeurt zorgde, mooi glad en geen spoortje irritatie.

 

Nu deed de fantastische Alphy & Becs zeep natuurlijk goed mee, opgeschuimd op het gezicht verkreeg ik een mooi geurend en goed verzorgend schuim.

 

Afronding met Witch Hazel en die heerlijke Pinaud Lime, goed begin van de scheerweek zo mag ik dus stellen.

 

IMG_0863.thumb.JPG.dd3651beb4cf6b648672ff6dcfa70d2a.JPG

Link to comment
Share on other sites

Deze week begonnen scheren en echte zeep nieuwe style.

 

Maar goed vrijdag en zondag:

Gillette Fusion

Taylor of Old Bond Street Sandalwood zeep

MÜHLE silvertip badger (091M89) kwast

MÜHLE after shave Sandalwood (tester)

 

Moet nog de moet opbrengen om mijn nieuwe mes te gaan gebruiken (MÜHLE R89) maar eest even stap 1. Maar goed prima scheerbeurt. Nog niet tevreden met het resultaat omdat ik mijn fusion nog gebruik maar goed een stap in de goede richting plus nu nog wel iets last na het scheren maar wel iets langer resultaat dus positief. De geur is geweldig wat een genot had ik eerder moeten weten vond alle scheerschuim altijd zo nep ruiken. Die van Sabon was nog wel goed die al een tijdje gebruikte maar daar hielt het bij op. De aftershave kon de goedkeuring wegdragen bij de dames in huis dus dat was een goede combi.

 

Omdat het leuk is scheer ik nu gelijk maar om te dag hiervoor was het elke 2-3 misschien 4 dagen als ik lui was. En de klachten van de dames erg duidelijk werden. Ga proberen nu elke 2 dagen lekker te scheren en misschien in het weekend een keer extra zodat ik niet uit de pas loop. Dus 2 vliegen in 1 klap fijner scheren. Heb nu wel weer dat mijn baard iets terug komt dus heb nu al weer zin om te scheren kijken of het nog beter kan!

Link to comment
Share on other sites

ATT R1 met voskhod (3)

Martin de Candre unscented

Razorock plissoft barberhole

Davidoff coolwater ASB

 

Mooie dag!

 

pole, neem ik aan?! :shock:

 

Vooruit dan maar weer. cijfers gaan me beter af dan letters :roll:

Link to comment
Share on other sites

- Lord L6

- Lord Captain

- L'Occitane Plisson

- Bath House Cuban cedar & lime

- Aluin

- Floid suave

- Biodermal aftershave gel

 

In twee gangen een VLS resultaat. Geen prik van zowel de aluin als de Floid. Afgemaakt met de aftershave gel.

Link to comment
Share on other sites

Muhle r41 Grande

Rapira Platinum Lux (3)

Plisson L'Occitane

Omega Crema da Barba

Madre Labs Witch Hazel

Nivea sensitive ASB

 

Wederom een goed begin van een werkdag. Heerlijke scheerbeurt met een dito resultaat. Geen bloed of irritaties achteraf. Bij de mildere krabbers moet ik vaker over dezelfde plek om een vergelijkbaar resultaat te bereiken, hetgeen soms resulteert in irritaties langs de hals.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.