Jump to content

Voor als het iets meer mag zijn


Snuff

Recommended Posts

Flinke prijs!

Je betaalt echter alleen voor de looks. Damascusstaal scheert niet beter of slechter dan carbon- of roestvrijstaal. Neemt niet weg dat het mooie messen zijn waar erg veel vakwerk in zit!

Link to comment
Share on other sites

Mwa... damascus is niet zó duur.

Heb zelf ook een Japans koksmes van damascus (dat is toch een smeed-techniek en geen type staal?) en die was een stuk goedkoper, en was ook "hand crafted".

Denk dat dit vooral komt door het platina en vooral 'merk'.

 

En als je kijkt naar die andere, en die prijzen... en dan zit je alsnog vast aan een cartridge.

Link to comment
Share on other sites

Ooit een damascus mes van Mastro Livi geprobeerd, niks om over naar huis te schrijven, een ander damascus mes met handvat in giraffebeen opgestuurd gekregen om te slijpen, was ronduit slecht metaal. Kan toeval zijn natuurlijk. Die japanse damascus keukenmessen heb ik ook mee gewerkt en die zijn dan weer fantastisch.

Link to comment
Share on other sites

Ja is te gek om los te lopen. Zag zonet een heel mooi aanbod op een forum: 3 zo goed als nieuwe Zwilling Friodur 8/8 open scheermessen voor slecht €110 verzending inbegrepen (per stuk), waren binnen het uur allemaal al weg, begrijpelijk want echt goede kwaliteit scheermessen. Je moet maar net op het gepaste moment erop komen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.