Jump to content

Moeite waard?


Wolf

Recommended Posts

Bij lokaal veiling huis komt dit volgende week te koop. Herkent iemand deze messen en zijn ze eventueel de moeite waard. Ik heb geen idee wat voor conditie ze in zijn. Kijkdag is volgende week mocht het de moeite waard zijn Sorry voor de slechte foto, komt van site van het veilinghuis. sV64kXE.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ik kon er ook niks van lezen maar ik dacht het kan zijn dat iemand het erkent. Gezien de rest van de artikelen lijkt het of het misschien van een kapper of barbier komt. Dan zou je misschien verwachten dat ze er "professioneel" mee omgegaan zijn. Misschien toch even langs gaan van de week, kijken hoe ze er uit zien en evt een paar fotos maken

Link to comment
Share on other sites

Ik zal het laten weten hoeveel het er uiteindelijk zijn. Ik ben er inmiddels wel uit dat de 2 die ik zie liggen alletwee bökers zijn. (Heinrich Böker Baumwerk Solingen) zie ik nu op het doosje staan met bril.

Link to comment
Share on other sites

LZFDrh8.jpg

WcqnJQh.jpg

Sorry voor kwaliteit van fotos.

 

Er waren inderdaad 2 messen beide Heinrich Böker King cutter. De glimmende is een hapje uit het mes helaas, verder ziet hij er heel netjes uit. De doffe is behalve dat de ets afgesleten is verder helemaal gaaf. Repareren begin ik sowieso niet aan misschien dat ik degene die wel gaaf is kan gebruiken om te kijken of ik een mes scherp kan krijgen. Tenzij het nog bijzondere messen zijn dan ga ik ze niet verprutsen. Iemand enig advies voor wat ze misschien waard zouden kunnen zijn of wat ik er mee aan kan?

Link to comment
Share on other sites

Om ze kopen moet je waarschijnlijk het hele lot kopen. In Nederland komt daar nog veilinggeld en eventueel btw bij. Boker heeft goede messen in het topsegment, zelf vind ik de getoonde exemplaren niet beter dan de doorsnee Solingen mes.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.