Jump to content

Merkur Progress


efsk

Recommended Posts

Ja fijne lieden, efsk heeft zich laten verleiden tot het verkrijgen van een niet scheve of kromme krabber. 

Nu ga ik ervan uit dat de meesten van jullie een Merkur Progress op zn minst al eens gezien heeft, echter denk ik toch jelui deze te moeten tonen.

Het betreft het model 800 of 830 (het verschil lijkt te zijn het doosje waar de krabber in geleverd werd: kartonnetje (830) of plastic (800). Deze krabber is gemaakt van polloplas, een soort duroplast. In tegenstelling tot de bekende modellen Progress heeft deze de stelknop vlak onder de kop. 

Deze krabber lijkt niet bijster vaak voor te komen

Link to comment
Share on other sites

Da's een mooie vondst Richard!

Ik wist niet van het bestaan van deze variant al heb ik zelf wel een niet verstelbare krabber met een kop die sprekend lijkt op de kop van jouw progress.

 

Ik ben wel benieuwd hoe anders dit model scheert dan een hedendaagse progress.

Link to comment
Share on other sites

Op het verkeerde been gezet in het draadje "show je aankopen" want een Progress, met alle respect, daar word ik niet warm van.

 

Komt hij met deze exoot op de proppen, prachtig exemplaar om te zien.

Ik heb nog zo gezegd Hans, in het show je aankopendraadje, dat ik deze geruild heb tegen mijn Leresche 77. Dan had je toch mogen verwachten dat er iets bijzonders aankwam :geek:

Link to comment
Share on other sites

Beste Richard nu hebben wij toch al een paar keer enige gezellige uren met elkaar mogen doorbrengen en het zal u toch niet ontgaan zijn dat mijn verstandelijke vermogens niet uitblinken in deductie en combinatie en dat bij mij pas iets duidelijk is als het in blokletters geschreven is en rijkelijk voorzien is van duidelijke illustraties en/of foto beeld materiaal. :oops:

 

Daarom laatst de verzuchting mijnerzijds dat het ontbreken van ter zake doende beeldmateriaal in uw waardevolle bijdragen "show je aankopen" mij een gruwel is en mij zelfs na lezing enigszins ontstemd achterlaat. Ik heb dus ook niet de gave om iets te kunnen visualiseren en als u dus een gedegen en doorwrongen artikel wil plaatsen verzoek ik u hierna met de minder bedeelden op het vlak van de achterste hersenhelft rekening te houden en uw bijdrages te complementeren, waarvan akte :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ik ben wel benieuwd hoe anders dit model scheert dan een hedendaagse progress.

Volgens de vorige eigenaar, die in tegenstelling tot ik wél ervaring heeft met de moderne Progress, vergelijkbaar.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Omdat het nieuwe zeer actieve en ik mag wel zeggen uiterst succesvolle Duitse scheerforum Forum der Rasur zes hele maanden bestond vonden we (dat is: het moderatorteam waar ik deel van uitmaak) het nodig een forumkrabber aan te bieden. Hiertoe hebben we een forumlid bereid gevonden exclusief voor F-d-R een knop te maken voor op een Progress, om aldus een F-d-Rgress te produceren.

De knop is van bewerkt metaal, wat groter dan de gewone knop (de krabber wordt ±½cm langer) en natuurlijk wat zwaarder, heeft op de onderkant een variatie op het F-d-R-logo en is ook nog magnetisch dus een mesje is zo opgepakt.

De 31 krabbers en 6 losse knoppen zijn nog voor de kerst bij de leden beland ook, zelfs bij mij in den vreemde. En het moet gezegd: het ding is mooi.

  • I like it 13
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.