Jump to content

Kwastje


cutthroat

Recommended Posts

Ik had tijden geleden al eens een scheerkwast gemaakt met een "pure black badger" knot, maar ik was daar niet tevreden over. Deze had te weinig backbone naar mijn zin, en ik bedacht me achteraf dat ik meer met de lofthoogte had moeten proberen.

 

Nu ik toch bezig was met het doosje voor scheerzeep wilde ik ook weer eens een poging wagen met het maken van een scheerkwast. Het ging me hierbij meer om het vogelen met de lofthoogte dan de vorm van het handvat. Dit laatste is dan ook meer geïmproviseerd en tijdens het draaien ontstaan dan uit een vantevoren uitgedacht ontwerp.

 

Het handvat is uit gouden regen gedraaid, één van mijn favoriete houtsoorten maar helaas lastig aan te komen. De knot is een 26mm silvertip knot van Virginia Sheng. De loft is uiteindelijk 50mm geworden. De eerste foto is van na het verlijmen van de knot, de tweede van nadat de knot twee maal is gewassen.

 

20160809_100118.jpg

 

20160809_102814.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.