Jump to content

DVH en Palmolive scheerzeep weg bij de Dirk?


Simson

Recommended Posts

Of...er komt een nieuwe zeep waaraan jij hebt meegewerkt, oude voorraad uitverkocht wordt en er is tijdelijk geen DVH. Of het nieuwe product is zo goed, dat ze hun oude voorraad vernietigd hebben.

Link to comment
Share on other sites

Voor alle DVH gebruikers vind ik dit sneu, maar als je als supermarkt een naam hoog te houden hebt sneuvelen natuurlijk de C-merken als eerste als je schapruimte wil creëeren. ;)

Maar laten we voor een ieder hopen dat er een DVH voor terugkomt met een vernieuwde formule die betere eigenschappen in zich heeft :!:

Link to comment
Share on other sites

Ik bedoelde te weinig verkocht worden bij Albert Heijn.

Bij ons zijn ze van de één op de andere dag van volle schappen naar niks gegaan. Misschien liggen ze dan binnenkort wel bij Action voor 50 cent ofzo :P

Link to comment
Share on other sites

En zo worden we ook voor de eenvoudige scheerproducten gedwongen online te gaan inkopen. Tja, en de dames en heren ondernemers maar klagen dat er in de winkelstraten steeds meer leeg komt te staan. Wat ze blijkbaar niet helemaal doorhebben is dat als je toch online inkopen moet doen dat je daar de rest van je spullen ook maar besteld (al is het maar om onder de verzendkosten uit te komen) zodat je je de gang naar het centrum helemaal kunt besparen.

 

Sommige producten lijken misschien niet te renderen maar er zit wel het risico van een sneeuwbaleffect in.

Link to comment
Share on other sites

Het is en/en Rolf denk ik. Voor mij geldt in ieder geval dat ik voor spullen waar we hier een leuke specialistische winkel voor hebben (zo een waar het personeel weet wat ze verkopen) mijn inkopen niet via internet doe ook al is de prijs (wat) hoger.

 

Op het moment echter dat ik, met name bij de grotere ketens, mijn gading niet kan vinden heb ik geen enkel probleem met online aankopen aangezien er dan toch geen sprake is van een relatie koper/verkoper. Ik heb dan nog steeds geen zin om op zaterdag in de rij van het Kruidvat te moeten staan, ook niet als ze nog goedkoper zijn dan online, als ik niet alles kan vinden wat ik zoek.

 

Voor startende en zelfstandige ondernemers geloof ik best dat lagere huren zouden helpen om te overleven of zelfs floreren maar die grote jongens gaan dan alleen maar wat langer door voor ze omvallen denk ik. Te log om op een veranderend kopers gedrag in te spelen.

Link to comment
Share on other sites

En dan is er ook nog eens online en online. Ik denk dat als je bij Zalando koopt, dan heb je geen idee, wat er aan de andere kant gebeurt. Bij de shops hier is het geheel anders. Ik denk dat we onze klanten prima kennen. Als ik zie dat we met extraatjes proberen aan te sluiten bij vorige bestellingen, dan zal het je veel moeite kosten om dat ook in een echte winkel te vinden.

Link to comment
Share on other sites

Mijn platenboer lukt dat uitstekend. Daar heb ik al in meer dan tien jaar de bakken niet meer doorgelopen omdat hij sowieso apart zet wat hij weet dat het interessant voor me is.

Maar goed: dat is een kleine winkelier die zijn klanten kent. Van een super of een kruidvat hoef je dat niet te verwachten natuurlijk, die moeten het hebben van volume en dan kost het leren kennen van de klanten alleen maar geld.

Link to comment
Share on other sites

Jeetje wat veel reacties! Dit wist ik ook allemaal niet. Van de AH had ik dit niet verwacht, met zijn brede waaier aan producten. Het lijkt me voor Remark best klote, dit. Zullen wij ze aanbieden om een landelijk netwerk aan te bieden van DVH hulpposten, waar de verstokte natscheerder zijn zeepje kan kopen?

Nog iets, ik zou het best een goed idee vinden dat je op stations, benzinepompen etc. een pakje kan trekken met daarin een soort Yuma, een pakje scheermesjes, een zeepje en een verstuiver met losse flesjes deo, after shave en EDT. Ben je helemaal het heertje na een lange (trein)reis.

Dan nog iets: ze schoppen wel de beste bus scheerschuim uit hun schappen, volgens "kassa" is DVH de beste spuitbus scheerschuim.

Bah, ik ben van plan om een soort loden leeuw uit te delen aan die klote supermarkten, o wat zijn ze begaan met het milieu, maar nu trappen ze een zeer bescheiden, weinig vuilnis opleverend zeepje de deur uit en gaan ze wel in zee met spuitbus fabrikanten. Kunnen we niet eens de auto van zo'n manager vullen met DVH scheerzeep, tuinslang het interieur gefrommeld, we kloppen 2-3 zeepjes op tot slagroom met een boormachine met garde, en we vullen de auto van zo'n milieubarbaar met echte DVH scheerzeep?

Link to comment
Share on other sites

Denk dat het sneeuwbaleffect niet op gang wordt gezet door enkel door dvh en dit soort producten uit de schappen te halen.

 

Als men de huren van de panden niet zo omhoog gooide zou het voor de meeste ondernemers aantrekkelijk zijn om gewoon hun ding te blijven doen, door lagere huurprijzen zouden de aangeboden producten voor een lagere en internet concurerende tarieven verkocht kunnen worden en zouden de mensen weer van hun luie reet afkomen om weer gewoon naar de winkel te stappen ipv te klikken op hun smartfoon of pc.

Ik sta niet te kijken dat ik ook op een gegeven moment de stad uit wordt gebonjourd, want waarom moet zo'n onrendabele als ik nou in Amsterdam wonen? Chronisch pijnpatient, die heeft niets te zoeken in Amsterdam, daar woont de happy few, ofwel een soort mensen die hoge huren en dure winkels kan veroorloven.

Straks zijn de grote steden niet meer voor mensen die daar vandaan komen, maar een verdienmodel voor woningbouwverenigingen en gemeentes.

Voor wie mij niet gelooft: zoek eens op youtube naar de documentaire "alles flex" over het nieuwe flexibele huren. Daar gaan onze kinderen zeker mee te maken krijgen.

Link to comment
Share on other sites

En dan is er ook nog eens online en online. Ik denk dat als je bij Zalando koopt, dan heb je geen idee, wat er aan de andere kant gebeurt. Bij de shops hier is het geheel anders. Ik denk dat we onze klanten prima kennen. Als ik zie dat we met extraatjes proberen aan te sluiten bij vorige bestellingen, dan zal het je veel moeite kosten om dat ook in een echte winkel te vinden.

 

Zeker waar Eric. Maar ook hier zijn het weer de kleine specialistische webwinkels die het anders doen, samen met datzelfde type 'brick & mortar' winkels met een webwinkel. Ik ben alleen bang dat er maar relatief weinig klanten zijn die service echt op waarde weten te schatten, totdat ze hem nodig hebben dan. Maar vooraf de 'meerprijs' betalen, dat willen ze dan weer niet. En die meerprijs is dan vaak niet eens het geld maar de moeite doen om die winkel te vinden.

Link to comment
Share on other sites

Misschien Harrie, maar we zitten in een unieke niche denk ik. Niet de snelle Iphone-handel, niet de electronica die je veel gemakkelijker via Ebay haalt, maar meer een lifestyle. Iedereen weet dat hier, je scheert je nat uit overtuiging en hebt er veel plezier aan. Het is luxe, het is extra.

 

Ik denk dat we in bijna 7 jaar al zo enorm veel scheerders over de streep hebben gehaald, dat geeft echt prima contacten hoor! Dat enthousiasme naar een shop toe, maakt het ook relatief eenvoudig om het vol te houden.

 

En blijkbaar blijft het een niche, als ik zo dit draadje over DVH volg.

Link to comment
Share on other sites

Ligt dat aan de V&D of aan het feit dat het de zoveelste was? De omgeving waar ik werk is de V&D weg (al anderhalf jaar, nog voor het faillissement) maar het lijkt wel of de enige winkel in dat winkelcentrum die het blijft doen de Action is. Daar staan de mensen 's ochtends kwart voor 9 voor de deur. Verder is het droevenis met leegstand geworden ondertussen. Zelfs de prijsmepper en de Euroland hebben het niet volgehouden en de sportschoenenwinkels verhuizen naar steeds kleinere panden.

Link to comment
Share on other sites

Nou was het in Zwolle al een betrekkelijk dooie boel in de passage waar de V&D aan lag, maar het is nou helemaal droefenis.

Ik troost me overigens met de gedachte dat een drogist hier niet ver vandaan juist meer natscheerproducten in z'n assortiment heeft opgenomen de afgelopen jaren. En die drogist zit notabene pal naast een op= op en schuin tegenover de trekpleister. Alle drie verkopen ze nog steeds Vergulde Hand producten overigens. Het kan dus wel!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.