Jump to content

Onbekende steen


daverenaldo

Recommended Posts

Goedemiddag heren,

 

Laatst heb ik een paar stenen gekocht en de verkoper beweerde dat het coticules waren.

 

Enkele dagen geleden heb ik ze ontvangen en ik vraag mij toch zeer af of dit coticule stenen zijn. Ze geven een uitstekende snede, maar voelen toch beduidend anders dan mijn coticule van Ardennes. Tijdens het slijpen voelt de steen veel harder aan en de snede voelt ook anders. Verder heeft de slurry een andere consitentie dan die van Ardennes (veel wateriger en neemt veel meer metaal af).

 

Weet iemand wat voor steen dit is?

Vooral de onderkant vind ik totaal niet op dat van een coticule lijken (heeft ook helemaal geen versterking middels leisteen).

Alvast hartelijk dank.

 

Fijne middag,

 

Dave

5ab0d02f957c9f12cb44b301bc8eea23.jpg7194577452cce8aefa1da437def944a7.jpg4abbdacb8a1f18f2e77d0e80f90a90e8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Haha nee dat is waar maar ik begon te twijfelen vooral door de onderkant. Maar aan welke sporen is te zien dat deze steen niet verkocht is om messen op te slijpen? Ik denk namelijk zelf iets van gereedschap om hout mee te bewerken.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

het zou best kunnen dat het een steen is die gebruikt wordt voor het slijpen van beitels enzo (daar worden ze ook vaak voor gekocht vandaar het advies bij rechtstreekse inkoop in de mijn om te vragen naar een specifiek voor messen geschikte steen). Op de tweede foto is de bewerking van de steen identiek aan die van een coticule waar een leisteen was opgeplakt maar ofwel is dit nooit gebeurd of is de leisteen op een of andere manier ervan afgehaald.

Link to comment
Share on other sites

De verkoper van deze steen heeft in zijn advertentie op marktplaats aangegeven dat het geschikt is voor mes en beitel. Daar het een verzamelaar van wetstenen betreft en hij meerdere wetstenen te koop heeft die wel voor straight razors geschikt zijn mag je er van uit gaan hij vindt dat deze niet voor straights geschikt is.

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel voor de antwoorden.

 

Klopt inderdaad Tony, maar ik nam toch de gok. Hij finished echter veel scherper dan mijn selected van ardennes en voelt niet aan alsof ik op een grindpad aan het slijpen ben.

 

Klopt het dat er krassen op de coti komen door de slurrysteen? Ik heb dit voornamelijk met de slurrysteen van ardennes deze laat best wel diepe krassen achter heb beide al een paar keer helemaal gevlakt en gebruik niet abusievelijk veel druk.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik zag dat je op B&B geen antwoord op je vraag mbt de onbekende steen heb gekregen. Ik denk dat je op Razor and Stone of anders op SRP mogelijk wel een antwoord zal krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Nee klopt toch bedankt voor ke antwoord en tip! Maar ik weet voldoende ik vertrouw de verkoper en jullie adviezen.

 

Volgende stap wordt toch een jnat uitproberen. Blijft leuk experimenteren met scheermessen.

 

Trouwens pas lapping film (3m) geprobeerd was ook leuk, maar vind natuurlijke snede toch fijner.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.