Jump to content

De Vergulde Hand scheerzeeptest


marco

Recommended Posts

Van De Vergulde Hand ontving ik drie genummerde scheerzepen en een scheerkwast.

Er werd gevraagd de zeep te testen op verschillende punten:

- een top 3 van de beste geur

- een top 3 van welke het beste schuimt

- hoe de huid voelt na het scheren

 

En eventuele verdere opmerkingen. Ik zal dus ook letten op de glibberigheid enzo.

 

Ik zal dit bericht regelmatig aanvullen om het overzichtelijker te houden.

 

De geur ben ik nog niet over uit. Ze ruiken alle drie in de basis wel een beetje hetzelfde, maar hebben wat andere geur nuances. Lastig te bepalen, maar op het moment denk ik dat de top 3 zou zijn:

 

1. 3

2. 1

3. 2

 

Ik heb gisteravond van de zepen een testschuim gemaakt met mijn Whipped Dog 24mm syntheet in de J Mika scuttle.

 

De top 3 op basis van deze testschuimen:

 

1. 2

2. 3

3. 1

 

Zeep 1 lijkt moeilijk in de kwast te laden en moet flink nat gemaakt worden. Maar ook dan moet je flink laden voor de kwast lekker vol zit. Het schuim was weinig bijzonder en niet bepaald volumineus.

Zeep 2 was erg makkelijk te laden en begon al lekker te schuimen op het tablet tijdens het laden. Eenmaal in de scuttle vormde zich al snel een mooi glanzend, yoghurtachtig, veerkrachtig schuim. Met een flink volume ook nog, de scuttle zat flink vol zonder al te veel moeite.

Zeep 3 leek net wat minder te zijn dan zeep 2, maar wel aanzienlijk beter dan zeep 1. Wel had ik na zeep 3 een zeepwaas over mijn handen.

 

Rest van de test volgt...

 

 

Zojuist geschoren met zeep 1.

Hiervoor gebruikte ik de bijgeleverde kwast, dus van de geur kan ik weinig zeggen, gezien de kwast nog een flinke geur om zich heen heeft hangen.

De kwaliteit van de zeep is ondermaats. Schuimen ging op zich wel met een natte kwast en de glibberigheid was middelmatig. Bescherming en verzorging waren ondermaats. Ook veroorzaakte de zeep wat irritatie en rode vlekjes.

Nummer 1 is dus geen succes en zal in de prullenbak verdwijnen nadat ik er nog een keer aan heb geroken.

 

Zeep 2:

 

Deze zeep is beduidend beter dan zeep 1. Deze schuimt makkelijk op tot een verassend vet schuim. Het glijdt best goed, maar er zijn zepen die veel beter glijden. Voor de prijs kwaliteit verhouding echter voldoet deze prima. Het droogt niet snel op, maar lust best een slok water. Qua verzorging en bescherming is deze ook veel beter dan zeep 1. Na het scheren en douchen voelt de huid glad en zacht. Wel iets aan de droge kant, maar toch ook soepeler dan verwacht. Na het opbrengen van de aftershave en balsem een gladde, zachte, soepele huid en een fris gevoel dat niet direct onder doet voor de duurdere zepen. Het is natuurlijk geen Martin de Candre of Baume.be om maar even twee voorbeelden te noemen, maar zeker geen slechte zeep. Wel nog wat vlekkerig op de plaatsen waar ik dat gisteren ook was, maar dat wijt ik nog steeds aan zeep 1, gezien deze zeep niet irriteerde.

Ook nu kan ik nog weinig over de geur zeggen, dus laat ik dat nog even.

Toch wil ik ook nog even vermelden dat de kwast me erg mee valt. Natuurlijk is het geen topkwast, maar wel stukken beter dan bijvoorbeeld het ding dat Kruidvat onder eigen naam verkoopt. Het is wat aan de kleine kant, maar maakt toch best wel een fijn schuimpje en weet het ook goed vast te houden. De kwast zou eigenlijk net iets voller moeten zijn en wat breder. Het handvat vind ik zelf niet mooi, maar dat is een kwestie van smaak. Het handvat van de kapperskwast vind ik veel mooier.

Tot zo ver zeep nummer 2. Misschien dat ik 2 en 3 voor de volledigheid ook nog met een andere kwast test, zeep 1 durf ik niet meer aan. Dan zal ik ook een ander scheermesje gebruiken zodat ik het niet alleen baseer op gebruik met een Rapira platinum lux.

 

 

Zeep 3:

 

Deze komt denk ik het dichtst in de buurt van de zeep zoals het nu is, of is zelfs de huidige zeep. Qua geur en eigenschappen lijkt het er behoorlijk op in ieder geval. Deze laadt erg makkelijk in de kwast en schuimt al flink op de tablet, op het gezicht maakt het snel een behoorlijke hoeveelheid schuim. Minder vettig dan het schuim van zeep 2, maar wel glibberiger. En de huid is ook glibberiger nadat het schuim is weg geschoren. Qua bescherming en verzorging is deze minder dan zeep 2. Een combinatie tussen zeep 2 en zeep 3 lijkt me een goede optie.

 

Misschien test ik 2 en 3 nog een keer deze week, maar morgen is eerst een sample Maca Root aan de beurt.

 

Vandaag was nummer twee nog een keer aan de beurt.

Wat ik al eerder schreef, deze zeep is wat vetter. Het verzorgt en beschermt beter dan de huidige scheerzeep.

Met nog iets meer water glijdt het net wat lekkerder. Vanmorgen gebruikte ik de Whipped Dog 24mm syntheet, deze maakte binnen een paar tellen een behoorlijke berg schuim. Ik denk dat De Vergulde Hand met deze zeep de goede weg in slaat.

Morgen nog één maal nummer 3 en dan moeten de resultaten uiterlijk vrijdag gemaild worden.

 

 

Vandaag nog eens zeep 3.

Qua bescherming toch redelijk gelijk aan zeep 2. Glijdt wel beter, maar verzorgt minder.

Met de synthetische Whipped Dog snel een berg zeep geklopt.

 

Conclusie:

 

Zeep 1 is slecht.

Zeep 3 voldoet prima.

Zeep 2 is voor mij absoluut de beste van de drie. Ik hoop ook dat ze deze in productie nemen.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Het gaat om een vernieuwing van de huidige zeep. Want er zijn geen hele grote aanpassingen aan de geur gedaan. Alleen de samenstelling lijkt echt anders te zijn. De geur verschilt telkens maar een beetje.

Link to comment
Share on other sites

Ze hadden de leden van ons forum moeten mobiliseren; behalve Marco vraag ik mij af hoeveel ShaSoc'ers op Facebook zitten, en hier zitten wel de specialisten.

 

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Niet alleen mensen op ons forum scheren zich. Bij de fb groep zitten zat van ons soort die hier niet op het forum komen. En ja gusto, nu weten we wel dat je niet van facebook houdt. Laten we het meteen gezegd hebben: google en microsoft en apple zijn ook kwaadaardig en uit op wereldheerschappij. Nu we dat gehad hebben, kunnen we dat zelfde eeuwige geouwehoer misschien achterwege laten.

Link to comment
Share on other sites

Is er een shaving society gerelateerde groep op Facebook dan? En ja natuurlijk, er zijn meer natscheerders dan hier op het forum ;)

 

Ik ben met name benieuwd naar de verzorgende eigenschappen van de zeep, en hoe hij de huid na het scheren achterlaat. Soepel? Droog? Trekkerig? Of juist glad en fris?

Link to comment
Share on other sites

Er zijn behoorlijk wat groepen die zich op scheren richten. Dit forum heeft ook een pagina, maar daar gebeurt weinig. Ik zit zelf bij een fb groep waar Jarno en Jan bijvoorbeeld ook bij zitten.

Voor de eerste ervaring kan je mijn openingsbericht lezen, die vul ik telkens aan. Zeep 1 was volkomen ruk. Droog, branderig en vlekkerig resultaat.

Link to comment
Share on other sites

Ik zou het niet verkeerd vinden als ze de Vergulde Hand zodanig veranderen dat het mij niet meer zo uitdroogt. Gewoon een zeep bij de drogist kunnen halen die het voor mij doet zou ik beslist (een keer toch) in huis halen.

Link to comment
Share on other sites

Voor de eerste ervaring kan je mijn openingsbericht lezen, die vul ik telkens aan. Zeep 1 was volkomen ruk. Droog, branderig en vlekkerig resultaat.

Dat las ik, maar ik ben dus ook met name benieuwd naar de zeep die je het beste vond opschuimen (zeep 2?).

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het idee dat de Extra Fris naast een andere geur ook een iets andere samenstelling heeft; ik vind het een fijnere zeep dan de originele, waar ik trouwens ook goed mee uit de voeten kan.

 

Voor de samenstelling 2 foto's; ik kan die kleine lettertjes op de Extra Fris niet meer lezen zo op de verpakking met mijn oude ogen.

 

DVH original:

fbd90b42735e5f780cc48238dc366c0a.jpg

 

DVH Extra Fris:

3b7856857881a98d02f2554cd14a127f.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet meer waar ik het toen kocht. Misschien dat ik nog eens een vergelijk maak als ik het nog eens tegen kom. Voor nu houdt ik het op de drie formules die ik van DVH opgestuurd kreeg. Al heb ik het idee dan één van de drie stiekem de zeep is die nu in de winkels ligt...

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet meer waar ik het toen kocht. Misschien dat ik nog eens een vergelijk maak als ik het nog eens tegen kom. Voor nu houdt ik het op de drie formules die ik van DVH opgestuurd kreeg. Al heb ik het idee dan één van de drie stiekem de zeep is die nu in de winkels ligt...

Ik zou de 'standaard' zeep er waarschijnlijk zo tussenuit pikken. Ik ben dan ook 'ervaringsdeskundige' :D

Link to comment
Share on other sites

DVH is wel degelijk bezig met marktonderzoek, wist ik niet.

Ik ga met Gusto mee dat facebook voor alles staat wat verkeerd is aan internet.

Maar ik zal ze zelf uitnodigen om hier van de diverse onderwerpen gebruik te maken over hoe wij over ze denken (positief als negatief').

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de extra fris gehad, maar in een ruildoos naar Jarno gestuurd. Volgens mij is alleen de geur van de Extra Fris anders.

Ik dacht me dat ook te herinneren; de zepen zelf presteerden bij mij gelijk. Dat wil zeggen, veel water nodig, makkelijk opschuimen, maar matige verzorging. Het schuim zou van mij wat "vettiger" mogen. Marco's #2 zeep klinkt wat dat betreft positief.

 

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.