Jump to content

Een aftershave zonder alcohol en munt


onno

Recommended Posts

De zomer komt eraan en dat vraagt om frisheid. Graag wil ik de tubetjes met vettige after shave balsem achter in de kast leggen en een verfrissende splash (vreselijk woord overigens) gebruiken.

Maar....... het gebruik van alcohol en een grote hoeveelheid munt/menthol ed leidt tot irritaties van de huid :( . Proraso groen en LPL scheercreme is teveel voor de huid maar Proraso wit pre en ASB (met een beetje menthol) gaat nog wel goed.

 

Heeft iemand een advies voor een verfrissende splash die aan deze eisen voldoet?

Link to comment
Share on other sites

TOBS Jermyn Street voelt wel heel olieachtig, dus dat moet je niet erg vinden. Het spul ruikt lekker, wat mij betreft, behalve direct na het opbrengen.

 

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Speick AS is een alcohol gebaseerde splash waarin geloof ik ook wat menthol zit. Geen goed plan dus.

Ik heb zelf ooit een fles Lucky Tiger gekocht. Alcoholvrije aftershave zonder menthol, met een lichte citrusgeur die heel erg snel weer weg is maar heel verfrissend is en voor mij goed werkt. Je kunt hem ook als gezichtsreiniger gebruiken geloof ik.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Thayers Witch Hazel Toner werkt zeer goed als aftershave.

 

Thayers heeft verschillende geurvarianten, de toners zijn alcoholvrij, de astringents hebben ca 10% alcohol.

 

Dank voor je/jullie informatie.Ik zal me ook eens gaan aanmelden bij iherb. Als ik de SOTD zo lees, wordt dan ook weer een balsem na de Toner gebruikt. Of is dat dan alleen het extra lekkere...

Link to comment
Share on other sites

Ik begrijp het niet. Als ik bij iHerb kijk heb ik in ieder geval bij een bestelling tot 18 euro al € 7.11 verzendkosten. Onno hoe kom jij dan op 8.70?

Link to comment
Share on other sites

Je kan hier een pakjesverzender kiezen. Tot -uit mijn hoofd- 1,8 kg, in elk max 3 flessen Toner mag je de goedkope verzender kiezen voor 4 dollar not traced airmail.Ik zie dat hij deze optie alleen geeft als aankoopbedrag voor kortingen hoger is dan 20 dollar.

Bij mij doet hij goedkope verzendkosten met 2 flessen madre en 1 fles thayers. Daar bovenop komt dan die korting van 5 dollar bij eerste bestelling. Veel succes

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.