Jump to content

FF voorsrtellen


HiFuMi

Recommended Posts

hoi

 

ik ben Hans , begonnen in mijn jeugd met een elektrisch scheerpapparaat van Philips met drie van de draaiende schijven. Toen scheerde ik op vakantie wel eens nat , met de toenmalige safety-razors zeg maar. die dingen waren volgens mij toen veel onnauwkeuriger als tegenwoordig. Overgestapt op de gilette contour en later de Mach3

 

Recentelijk een Muhle R89 safety-razor aangeschaft. Daardoor geinteresseerd geraakt in scheren, ook door het fijnere gladde gevoel dat die Muhle geeft , en me meteen maar verdiept in het open scheermes , hoewel ik bij de safety-razor ook nog wel eens gehavend uit de strijd kom :-)

 

gisteren bij de Messenwinkel in Antwerpen maar meteen een compleet beginnerspakket gekocht en vanmorgen heeft de eerste slachting plaatsgevonden. Ik had het gevoel dat het mes nog erg stropt , dus mogelijk toch nog wat scherpen, hoewel de man in de winkel zei dat ie scherp genoeg is.

 

een leuke nieuwe uitdaging

 

als het zo niet lukt gaan we maar een cursus aan , maar voorlopig ga ik ervoor

 

gr

 

Hans

Link to comment
Share on other sites

Welkom Hans. Leuk dat je ook met een open mes bent begonnen.

Als de Messenwinkel garandeert dat het mes scheerklaar is geslepen, dan zit je gevoel voor gebrek aan scherpte waarschijnlijk in gebrek aan ervaring. Als je toch echt twijfelt is het misschien goed dat iemand met ervaring bij jou uit de buurt er eens naar kijkt. In elk geval, veel plezier gewenst hier op het forum.

Link to comment
Share on other sites

Welkom!

 

Robert van de messenwinkel weet over het algemeen wel waar hij over spreekt, maar hun messen zijn niet echt scheerklaar vind ik. Heb destijds ook 1 gekocht bij hun en ben er terug vanaf gestapt omdat het mij niet scherp genoeg was. Overlaatst eentje overgenomen van Carlo op dit forum en dat scheert enorm lekker.

Link to comment
Share on other sites

Welkom Hans. En veel plezier met het scheren met open mes. Waarschijnlijk voelt je mes niet scherp omdat je vaardigheden nog niet optimaal zijn. Aan de andere kant kan het natuurlijk best zijn dat het mes nog een gang over de slijpsteen behoeft. Ik weet niet waar je woont, maar informeer eens of er in jouw buurt iemand resideert die dat voor je wil doen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.