Jump to content

Laurel


efsk

Recommended Posts

Dames, heren ook,

Op veler verzoek presenteer ik u de Laurel "Ladies Boudoir Safety Razor". Een klein krabbertje als de eerder getoonde Myat Ladies Razor, in het goud en in een iets minder mooi doosje.

DSC03930.JPG

DSC03931.JPG

DSC03932.JPG

DSC03933.JPG

DSC03934.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ik vroeg me al af ze voor de wenkbrauw zijn, dat je de monbrow kunt onderbreken. Of alleen de bovenlip ofzo. De Myatt is ook zo klein, in lederen foudraaltje, makkelijk mee te nemen als je uitgaat.

Link to comment
Share on other sites

Wat ik vond over het ontstaan van scheren bij vrouwen:

 

Harper’s Bazaar

Rond het jaar 1915 werd er in de VS een campagne gelanceerd om de zichtbaarheid van okselhaar te bestrijden. De initiatiefnemers kaartten een probleem aan waarvan niemand tot dusver wist dat het bestond. Vrouwelijkheid betekende volgens deze campagne dat het lelijke okselhaar moest verdwijnen, als de dames met de mode mee wilden doen. De initiatiefnemers trapten de campagne af met een advertentie in Harper’s Bazaar. Onlangs is deze modeglossy ook in Nederland geïntroduceerd en alle modemeisjes weten hoe enorm belangrijk het blad is (voor de niet-kenners: vergelijkbaar met de Vogue). Harper’s Bazaar bestond in 1915 al in de VS en publiceerde toen de eerste advertentie om okselhaarverwijdering te promoten. Deze advertentie toonde een vrouw in een mouwloze top, met haar handen over haar hoofd, die duidelijk haar ‘naakte’ oksels liet zien. De advertentietekst was iets in de strekking van ‘de zomerjurk en het moderne dansen maken het noodzakelijk om het aanstootgevende haar te verwijderen’. Daarmee is het ‘vies vinden van haar’ begonnen. 1-0 voor marketing.

 

Jaren ’30

In de jaren dertig bedachten enkele malloten dat beenhaar eigenlijk ook best aanstootgevend is, maar daar wilden de meeste vrouwen toch echt niet aan beginnen. De impact die de okselhaarcampagne had bewerkstelligd, heeft de beenhaarcampagne dan ook nooit weten te evenaren. Omdat beenhaar onderdeel is van het onderlichaam, wilden vrouwen hier wellicht niets van weten. Gladde benen zouden immers de aandacht van mannen trekken en hen bepaalde ideeën kunnen geven, wat niet geheel gewenst was. Blote oksels gaven mannen dit soort ideeën niet. Daarnaast hadden geschoren benen totaal geen praktische functie (WRM geschoren oksels dat wel hadden, vraag ik me ook nog steeds af).

 

Vrouwen waren tevreden met hun beenhaar, ondanks de overtuiging van enkele mode- en beautyschrijvers dat het vrouwelijk beenhaar een heuse vloek is. Totdat de beroemde pin-upgirl Betty Grable om de hoek kwam kijken in de jaren veertig. Het trots showen van je lange, blote benen werd een patriottische daad. Daarbij kwam ook nog eens de introductie van kortere rokken, wat de ‘naakte benen’-campagne een stuk makkelijker te verkopen maakte. De Amerikaanse modebeelden zijn ook Europa ingestroomd en wij zijn deze vorm van vrouwelijke esthetiek gaan volgen. De porno-actrices die in de jaren zestig opeens met hun kale kano in beeld verschenen, hebben het plaatje afgemaakt.

 

Dus toch die oksels ;)

tekst komt van http://www.wrmmagazine.nl

Link to comment
Share on other sites

Hmm.. Kale kano's betekend bij ons op het werk de kano's van Albert Heijn thuismerk die geen amandel hebben.

Dus kale kano's, nu gaat me dit elke keer aan iets anders doen denken :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hmm.. Kale kano's betekend bij ons op het werk de kano's van Albert Heijn thuismerk die geen amandel hebben.

Dus kale kano's, nu gaat me dit elke keer aan iets anders doen denken :lol:

:lol::lol: ja ga dat maar uitleggen als je met een kano zonder amandel half in je mond in een scheur ligt :P

Link to comment
Share on other sites

Die andere Kano kan je dan weer wel vullen met koffie.. tip neem niet de gloeiende hete versie.

:shock: nee lijkt me niet bevorderlijk idd. Dan is de pret zo over en kun je met je amandel in de hoek gaan zitten...

Link to comment
Share on other sites

Op de een spuug je. En bij de ander drink je een vloeistof. Hoeft geen problemen te geven.

 

Bij de eetbare kano drink je koffie wel dat volg ik.

Maar op die andere kano spugen dat vind ik toch redelijk apart en onfris, als je er niet van houd kan je hem toch gewoon in de verpakking laten zitten :lol:

Link to comment
Share on other sites

Dat kan beste Hans eenmaal in de verpakking blijven ze nat mits ze niet te lang in die verpakking zitten. En om dan weer het natte cake smaakje te verkrijgen Is er op spugen toch weer de beste remedie( geloof mij nu maar , ik heb van de weer al eerder gelijk gekregen dus weet waar ik over praat) :) :)

 

Maar natuurlijk Rolf ik geloof jou altijd, je twijfelt daaraan toch niet zo mag ik hopen :?::o

Als je nu visite krijg spuug je dan op alle uit te pakken kanoos of moeten de mannen, galant als altijd, dat voor hun eigen vrouw doen :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.