Jump to content

Youtube reeks van Mastro Livi


daverenaldo

Recommended Posts

Met enige weemoed denk ik aan de dagen dat Joost zijn eigen nog liet zien hier. Dan kon ik nu rustig achterover hangen tot hij klaar was met het tijpen van een marveilleus geformuleerd, in vitriool gedoopt stuk proza waarin de grond gelijk werd gemaakt met Mastro Livi en zeker ook diens adepten.

Tijd om de zoekfunctie te benutten!

Link to comment
Share on other sites

Ik zie ook nog wel eens een filmpje van hem op joubuis. En dan denk ik inderdaad ook weer aan de tirades van Joost. En aan die italiaanse kerel, Razorboy was het toch, met zijn aan adoratie grenzende sotd's met de messen van Livi. Goede oude tijd. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Voor film geschiedenis heb ik aardig wat films tot in den treuren af moeten kijken (vooruit soms ook wel eens in slaapgeduvelt als ik het echt niet meer trok om 9:00 s ochtends met een 30 jr oude zwart wit art house klassieker), waar bij we uit respect voor de makers, want dat wilde we zelf ook worden, de aftiteling ook uitzaten. Maar na 1seconde heb ik deze man toch echt tot een halt geroepen. Zelden iemand gezien die zo vol van zichzelf is en daarbij kan ik de brom in het geluid niet uitstaan....

Link to comment
Share on other sites

Nog slechter dan Gold Dollar? ;)

 

Met een goed geslepen GD valt best prima te scheren, niet van de mooiste en er is wat voorafgaand werk om slijpen te vereenvoudigen. Bij de ML messen was het constant slijpwerk om ze bruikbaar te houden, je voelde tijdens de scheerbeurten gewoon dat de snede achteruitging. Of ik heb twee keer pech gehad natuurlijk, een derde is er nooit gekomen in ieder geval.

Link to comment
Share on other sites

Boutjes hoeven niet verkeerd te zijn hoor. Ik ben er niet per sé op tegen. Wat dat betreft vind ik bulls-eye-rosetten met roosjes e meuk vaak lelijker. Maar die scales van die livi ... Die gast neemt een bint en jast er een groffe snede in en klaar. Pijn aan je ogen zo lelijk.

Link to comment
Share on other sites

Met een goed geslepen GD valt best prima te scheren, niet van de mooiste

 

Weet ik, heb er twee liggen. Richard had ze geslepen en toen schoren ze prima. Maar ik vond ze wel snel bot worden. Later een Colibri 5/8 van Richard mogen lenen en die bleef toch echt wel veel scherper, ondanks mijn nog niet optimale techniek op de strop.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben het helemaal eens Rolf, tijdens het passend maken van scales is werken met boutjes prettig, maar als het eenmaal gereed is dan toch weer pinnetjes gebruiken.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ik dacht meteen dat deze video's handig zouden zijn voor iemand die geïnteresseerd is in scheren met open mes!

 

Maar de man is wel wat lang van stof, en dan nog die andere kerel die aardig zijn best doet om op Richard Rawlings te lijken mijn inziens. Helaas niet zo behulpzaam als ik hoopte.

 

Toch ook even de posts van Joost en Razorguy opgezocht :lol:

Die van RazorGuy lijken telkens wel door Google Translate te zijn gehaald...

En die van Joost zijn onbetaalbaar :lol: Ik zie zelfs dat hij nog donateur is!

 

Iemand nog tips voor video's die WEL behulpzaam zijn voor iemand die aan een open scheermes wil beginnen?

 

Ik kijk nu meestal naar GeoFatboy, en heb ik 1x een video van Lynn Abrams gekeken, die was ook wel aardig.

Voor Double Edge filmpjes vind ik PaulHfilms wel leuk. :)

Link to comment
Share on other sites

Die Razorboy was een italiaan die inderdaad de teksten door google liet vertalen. Zo las hij ook onze berichten. Ik verdenk hem er nog altijd van dat hij de zoon van Livi is. En anders een ziekelijke adoraat.

Link to comment
Share on other sites

Die razorboy is sowieso ziekelijk idolaat, zoon of geen zoon. Die gast heeft foto's van Livi boven zn bed, boven de deur, op het toilet, in de keuken, onder zn kussen en onder zn matras. Hij heeft zn woning ingeruild voor een blokhut want dat past goed bij die überlelijke scales. Iedere dag schreef hij een tekstje, waarin hij ofwel vertelde hoe ontzettend geil hij wel niet werd van livi ofwel vertelde dat iets anders niet zo goed was als livi, en dat postte hij op alle scheerfora die hij kon vinden.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Over Livi gesproken: op Gut-Rasiert heeft iemand een "instap-Livi" gekocht, een Grifetto van €366,-. Zie alhier.

Voor dit geld krijg je een mes wat is gemaakt uit een Rohling van een ander, met uit de losse pols ingezette serrierung, waar ik nog mee kan leven trouwens. Het kistje heeft niet passend vilt aan de binnenkant van het deksel en de splinters steken uit de verschrikkelijke balk die scales voor moeten stellen.

Tamelijk pijnlijk.

Link to comment
Share on other sites

Een vriend uit de US liet me weten een Livi te willen kopen, ik raadde het hem af en toen heeft hij in de plaats bij revisor wat gekocht waar hij heel tevreden over was. Alsnog 2 livi's gekocht daarna omdat hij er zo'n goede dingen over gelezen had. Moest iemand trouwens nog twee bijna nieuwe Livi's willen kopen ...... :twisted::lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.