Jump to content

AH-Messen


Guest Gusto

Recommended Posts

Zie net op het journaal, consumenten klagen over te scherpe keuken-messen, leven we hier in een land van debielen? :shock:

Link to comment
Share on other sites

Gereedschap moet scherp zijn en je moet weten hoe ermee om te gaan. Zie het hier ook en al honderd keer gezegd" houd je vingers weg" maar dat gebeurd gewoon niet. Verder praten enz., niet kijken en toch snijden met altijd een duim in de buurt van het mes. Voor de rest is ze heel lief hoor. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Zie net op het journaal, consumenten klagen over te scherpe keuken-messen, leven we hier in een land van debielen? :shock:

 

Ik vrees van wel. En het ergste is dat het ook gewoon in het nieuws komt

Link to comment
Share on other sites

Tsss! Mensen zijn inderdaad geen scherpe messen gewend, heb ik al meermalen mogen ervaren.

Vragen ze of ze kunnen helpen in de keuken. Uiteraard, vele handen maken licht werk. Dan vertel ik bij voorbaat al dat mijn messen scherp zijn en toch presteert menigeen het om in zijn of haar vingers te snijden.

Oh ja, mijn "echte" messen leen ik niet uit.

Link to comment
Share on other sites

Mijn vriendin is er inmiddels aan gewend, maar als m'n moeder op bezoek komt krijg ik ook steevast commentaar dat mijn messen "te scherp" zouden zijn.

Niet vreemd dat ik als ik weet dat ik bij m'n ouders aan de kook moet/mag m'n eigen messen mee op visite breng :)

 

Voor sommige mensen moeten de rug en snede bij voorkeur van gelijke scherpte zijn :)

Link to comment
Share on other sites

Zie net op het journaal, consumenten klagen over te scherpe keuken-messen, leven we hier in een land van debielen? :shock:

Ja, alleen al dat hier deze discussie wordt gevoerd. Erg teleurstellend.

Als we hier niet weten dat een mes, een mes is, hoe moet het dan met de rest van dit land.

Sorry, een beetje zonde.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hier ook erg scherpe messen en slijp ze zelf regelmatig als het nodig is. Misschien is het even wennen met scherpe messen werken, maar volgens mij veroorzaken botte messen juist meer dramas.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik heb eens een poos geleden een set wusthoff messen op de kop getikt.

Toen waren ze vlijmscherp, je zou je ermee kunnen scheren :)

 

Nu zijn ze al een flink stuk minder scherp, en eigenlijk moeten ze geslepen worden.

Ik ben al aan het rondkijken voor zo'n watersteen.

Aanschaf is het probleem niet, hoe je het goed gebruikt zonder het mes te slopen wel.

 

Maar ens wat youtube videootjes bekijken denk ik

Link to comment
Share on other sites

Heb ongeveer 10 jaar een uitgebreide set Global messen met een keramische aanzet staal. Deze messen zijn nog nooit geslepen, maar alleen met de keramische staal op snee gehouden. Heb ook een stalen staal :P en die gebruik ik voor tussen door even de braam rechtzetten. Ik snij alleen maar op professionele een teflon snijplank.

Met de hand slijpen gaat prima onder een kleine hoek met de steen, en daar zijn een soort busjes voor, die je op de rug van het mes zet en die bepalen dan de juiste hoek. Dat is ongeveer 5 graden en dat is goed met de losse hand te doen.

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik ook hoofdzakelijk een keramische slijpstaaf. Mijn gewone aanzetstaal ziet weinig gebruik.

 

Hier ook alleen keramisch, in mijn geval die van Ikea voor weinig en daar ben ik erg tevreden mee.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.