Jump to content

Nieuwe Fine American Blend scheerzeep made in the Netherlands


greyzer

Recommended Posts

De nieuw aangekondigde American Blend zeep wordt in Nederland gemaakt.

 

Volgens Mr. Fine is de formule een kloon van Tabac, met zijn American Blend geur (ruikt als YSL Rive Gauche).

 

http://www.fineaccoutrements.com/Fine-Classic-Shaving-Soap-American-Blend-p/ss_ab.htm

 

Iemand enig idee wie de fabrikant is?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Interessant! Het is gelukkig geen geurkloon van Tabac, dus ik blijf nog even bij de les.

Geen idee wie dit zou kunnen maken. Tripple milled, tallow based, Nederland... Zou hij zich niet per ongeluk vergissen? :D

Link to comment
Share on other sites

Ik ben benieuwd. Zou ook wel leuk zijn als wij er hier dan makkelijker aan zouden kunnen komen. Vraag me af wie deze zeep maakt, want dan zouden we het misschien gewoon in originele vorm kunnen kopen ergens. Hoewel ik me geen Nederlandse scheerzeep kan bedenken anders dan De Vergulde Hand. Klaverblad en Sanders bestaan immers niet meer.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb geen vergulde hand in de buurt maar ik dacht dat dat tegenwoordig plantaardige zeep was. Afgezien daarvan: DvH lijkt natuurlijk helemaal niet op Tabac, en dan heb ik het niet eens over de geur omdat dit een ander luchtje zou hebben. En triple milled is het ook al niet, want dat drijft de kostprijs op.

Link to comment
Share on other sites

Dezelfde ingrediënten zegt ook nog niet zoveel want verhoudingen en de wijze van verwerken kan nog een wereld van verschil maken. Overigens vind ik de geur van Tabac niet het zwakste kenmerk van die zeep dus meteen reclame vind ik die vergelijking ook nog niet.

Link to comment
Share on other sites

Contact opgenomen met Fine met de vraag wie de fabrikant is en of we het als Nederlanders direct uit Nederland kunnen bestellen. Kreeg alleen het korte antwoord dat het een "trade secret" is en we het gewoon uit Amerika moeten halen.

Laat maar zitten dan.

Link to comment
Share on other sites

Ik vraag me af of we er via het etiket achter zullen komen. Dat doen alle huismerken/white labels/etc in levensmiddelenland en cosmetica ook niet. Zolang de ingrediënten maar vermeld zijn is er niks aan de hand geloof ik.

Link to comment
Share on other sites

Denk niet dat andere shops dat dan zouden weten. Fine wil voor zo weinig mogelijk zeep inkopen. Die willen daar niets meer tussen. Gezien de stevigheid van de puck lijkt dan De Vergulde Hand nog steeds een optie. Dan heeft Fine tenminste een superlage inkoopprijs, doen er een kartonnetje omheen en klaar zijn ze.

Link to comment
Share on other sites

Hij moet nog wel even $ 3,000 goedmaken, tenzij hij dat heeft gedaan

 

for this great community that deserves nothing but the best for the lowest price possible, beacuse he wouldn't be completely satisfied if we weren't. I think we managed to do so and we would really love for you to have this unique experience and share it with as many other great shaving friends as possible.

 

Ja, ik kan altijd nog spin doctor worden voor de grote Amerikaanse supermarkten.... (of misschien ga ik dan liever iets anders doen, hoe nobel dat spinnen ook is)

Link to comment
Share on other sites

De zeep van Paul Cox lijkt wat mij betreft in geen enkel opzicht op Tabac :D

Maar goed, Hans en Harrie kunnen er wel erg goed mee scheren dus ik zal wel iets verkeerd doen.

 

Dat denk ik ook Marcel. ;)

 

Zeker de combinatie van Paul Kox zijn zeep met mijn mix Omega 11047 gaat zo simpel dat ik me niet meer voor kan stellen de zeep ooit lastig gevonden te hebben. Zonder enige overdrijving gewoon goed en eenvoudig op te schuimen tot een schuim waar ik met Tabac alleen van kan dromen.

Link to comment
Share on other sites

Ik zal aan Paul eens vragen of na de eerste batch, waar veel opschuimklachten over kwamen, de samenstelling veranderd is. Met de huidige zeep die ik heb is het opschuimen absoluut geen enkel probleem en ontstaat er na enig werk een fijnbellig vettig schuim met uitstekende scheer en verzorgende eigenschappen.

Hoewel voor zover ik weet heeft Harrie ook vrij snel na de introductie zijn zeep aangeschaft dus :?:

Link to comment
Share on other sites

De mijne zijn van de eerste ronde Hans. De moeilijke dus en de eerste paar keer had ik er ook echt wel moeite mee om er iets fatsoenlijks van te maken en moest ik er echt veel tijd en aandacht in steken om het goed te krijgen. Nu lijkt dat veel makkelijker te gaan en heb ik wel het idee dat als je door de toplaag heen bent en de zeep een paar keer een nat/droog cyclus heeft gehad er makkelijker een stabiel schuim van te maken is.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.