Jump to content

Solingen altijd kwaliteit


duvel67

Recommended Posts

Bedoel hier mee as je tweedehands mes tegen kom met solingen er op is dan altijd kwaliteit redelijk goed en zijn zoveel messen makers daar van Daan of zijn er ook namen bekend van nou die kan je beter niet kopen ben ik nieuwschierig naar

Link to comment
Share on other sites

Zet even je autocorrectie uit.

Vrijwel alle vintage solingen is kwaliteit. Echter, niet alleen de herkomst is bepalend. Ook wat de vorige eigenaar ermee gedaan heeft: hoe ziet het mes er uit? Wel of niet verslepen, wel of niet een frons op de snede, pitting enzovoorts. Het beste wat je kan doen is: kijk hier even goed rond op de straight razor afdeling, en post af en toe wat, bij voorkeur met iets meer punten en komma's, en kijk dan na15 posts op de markt hier naar wat er wordt aangeboden. Dan zie je een beetje hoe iets eruit moet zien.

En als je over een mes of een merk niet zeker bent: gewoon vragen. We beantwoorden graag.

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad wat hierboven al gezegd is, staar je niet blind op een naam.

Er bestaan zoveel messen die bijna allemaal wel goed zijn, sommige zijn net iets beter.

Een persoon die de messen geslepen heeft , kan al snel meer vertellen over de kwaliteit van een mes.

Vragen dus.

Link to comment
Share on other sites

Sowieso, als je rond gaat kijken voor een open mes, er staat een mooie lijst met "NOOIT KOPEN" merken op the shavingroom. Als je ver weg blijft van alles wat in die lijst staat dan heb je al wat minder kans om rotzooi te kopen.

De lijst staat hier.

Link to comment
Share on other sites

Oke bedankt efsk heb even rond gekeken op die site maar kwam op ook een soort forum Engels maar zag niet zo snel echt een lijst met merk namen toch bedankt ja kom zo ik ben pas begonnen met open mes heb nu zo gouden dollar mes nieuw gekocht bot van Chinees rvs zelf scherp gekregen en gaat steeds beter dus weet nu dat ik het leuk vindt en ga nu op zoek naar een goed mes en van coolstof staal hooguit zilver staal voor het bling bling efect Duits of Frans

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.