Jump to content

Dr. Bronner's Shaving Soap Gel


Snowmiss

Recommended Posts

Als reactie op de reacties op mijn sotd hier nog kort een uitleg. Volgens mijn vrouw maakt Dr. Bronner zepen die voor allerlei doeleinden geschikt zijn. (Af)wassen, tanden poetsen, shampoo, scheerschuim alles zou met 1 zeep kunnen. Dr. Bronners is wereldwijd bekend om zijn eenvoudige, pure formules van plantaardige zepen. Alle zepen zijn zowel fair trade als biologisch. Mooi idee, dus vandaag deze geprobeerd:

2073uid.jpg

 

Met voor de compleetheid hier een overzicht van de biologische plantaardige ingrediënten:

- Sucrose

- White grape juice

- Coconut oil

- Potassium Hydroxide*

- Olive oil

- Shikakai powder

- Hemp oil

- Jojoba oil

- Corn starch

- Lavender oil

- Citric Acid

- Tocopherol

 

* None remains after saponifying oils into soap and glycerine

 

En dan ga ik later vandaag (eerst de 1e verjaardag van de jongste vieren) nog proberen of ik inderdaad een schuim geklopt krijg van de vloeibare citroenzeep die we beneden in de keuken gebruiken ;)

Link to comment
Share on other sites

Ben ook benieuwd. Vorig jaar heb ik op een pasar een stukje zeep gekocht waarvan de verkoopster zei dat indo's die ook gebruiken om zich mee te scheren. Nou, ik kan je verzekeren dat het niet werkte. Het schuim was hetzelfde als wat je krijgt bij handen wassen. Het glijdt niet, het beschermt niet. Was er na twee keer inzepen en twee halen klaar mee.

Link to comment
Share on other sites

Met de hoeveelheid op de foto kreeg ik een schuim wat voldoende glijeigenschappen had, na afloop van de scheerbeurt wel een redelijk droog gevoel op de huid.

 

's Middags nog een laatste restje uit de verpakking geknepen en daarmee kreeg ik ook alleen maar een schuim van kwaliteit handen wassen. Evenals de test met scheerschuim opkloppen van een paar druppels van de vloeibare vorm Dr. Bronner zeep. De vaste zeep heb ik nog niet geprobeerd, dat komt ook nog een keer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.