Jump to content

Gillette Fatboy 'afstellen'?


eRayzor

Recommended Posts

Bij 1 van de twee Fatboy's die ik heb gaan de 'deurtjes' niet helemaal gelijkmatig open en staat bij volledig geopend de ene iets verder open als de andere.

 

Is hier iets aan af te stellen of met beleid iets te verbuigen?

 

Doet voorlopig niets af aan de werking maar ben wel benieuwd.

 

Ik heb Erwin al om hulp gevraagd maar die kon mij niet verder helpen...

Link to comment
Share on other sites

Net mijn Fatboy even bekeken, maar als alles goed schoon is en vrij beweegt, kan je er weinig aan doen. Die deurtjes bewegen vrij losjes en vallen bij mij open tot de haakjes ze opvangen. Dan kan ik ze makkelijk heen en weer bewegen. Als ze recht sluiten zou ik er mee leven.

Link to comment
Share on other sites

Dacht ik al wel.

Had inmiddels een foto samengesteld om je te laten zien hoe het bij mij zit.

Links de krabber open en rechts ook, maar de rechter klep even met een papiertje terug gedrukt. Dat is dus mijn vrije slag.

 

P_FatBoy_open.thumb.jpg.c03483fca49423ce46960da575817f6e.jpg

 

Ziet er bij jou ook wel allemaal netjes uit. Misschien een ultrasone reiniger aanschaffen voor het onderhoud van dit soort krabbers?

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je foto's Harkos. Gebruik jij de Fatboy regelmatig of..? Als je hem wegdoet....

 

Ik heb gisteren met Bartex staan rommelen. Zal toeval zijn maar die 'zeep' laat een hoop rommel achter.

 

Zo'n ultrasone reiniger is misschien wel een idee.

Gebruik 1 Fatboy dagelijks, de ander ligt als reserve..

Link to comment
Share on other sites

Heb 2 Fat Boys E2 (1959 2e kw) G2 (1961 2e kw) , 2 Slims K1 (1965 1e kw) L3 (1966 3e kw) en een Black Beauty V4 (1975 4e kw). Voorlopig gaan die niet weg, of ik moet grote geldnood :lol: hebben binnen mijn scheerbudget. Dat verwacht ik echter niet al te snel. Dan heb ik 3 kleinzoons en lijkt het me wel wat, als ik die krabbers ooit 2 generaties verder kan overdragen, als er enige gevolgen van hormonale ontwikkeling zichtbaar wordt. Mijn zoon heeft zelf ook al één en de rest zijn dames, dus kan ik die generatie gerust overslaan. Maar mocht ik dus ooit aan lager wal raken en daardoor toch afscheid moeten nemen, komen ze het eerst hier op de markt. :twisted:

Overigens Bartex en Fat Boy is schande natuurlijk, reden om meteen je Fat Boy in beslag te nemen. Naar mijn bescheiden mening is Bartex absoluut overbodig binnen het scheergebeuren, en ontwrichtend voor een dergelijk prachtig precisie instrument als een gave Fat Boy. Vieze bagger. Snel in de Ultrasoon! Zo dat ben ik ook weer kwijt, sorry.

Link to comment
Share on other sites

Zo ver was ik al. De Bartex heeft het veld al geruimd. Kwam het tegen en heb het om te proberen mee genomen.

 

Toch zijn er wisselende ervaringen. Stukje nostalgie vermoedelijk....

 

De Fatboy lekker doorgeven. Goed plan.

Link to comment
Share on other sites

Als ik al een behoefte heb om voor te behandelen vanwege te droge huid, neem ik wat amandelolie en smeer dat eerst op, vervolgens het schuim er over en merk je niets van krabber vervuiling en heb je wel een lekker gezond velletje zonder baard.

Link to comment
Share on other sites

Begin altijd met een nachtje inweken in WD40. Goed voor schroefdraad etc. Lost tevens inwendige vervuiling op. Volgende dag goed soppen met afwasmiddel en heb je een schone krabber. Na poetsen met een microvezel doekje.

 

Ik heb je even gequoteerd uit een ander topic. Geeft de wd40 geen problemen met lak of de gelakte letters in de stelknop op de Fatboy?

Link to comment
Share on other sites

Die letters is het enige lak. Als die er nog goed inzitten, lost dat maar zo niet op. Ik leg ze ook niet in een bak met WD40. Gewoon goed inspuiten en laten inwerken. Kan je de cijfers wel even wat droog poetsen met keukenpapier. Die cijfers kan je trouwens goed restaureren met zwarte hoogglans modelbouw verf. Steel met schildertape afplakken, zodat alleen de cijfers nog zichtbaar zijn. Dit moet wel even nauwkeurig. Met en kwastje de cijfers goed vullen. Vervolgens met een pluisvrij lapje de ring schoon wrijven, zonder te veel verf uit de cijfers te poetsen

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.