Jump to content

Nog eentje erbij


Snuff

Recommended Posts

Groetjes aan iedereen,

 

Zag net op B&B een vermelding dat er een Nederlandstalig scheerforum van start was gegaan, hoop dat het goed van de grond komt!

 

Ik leef in Belgenland met een Nederlandse vrouw, 55 en op rust sinds een paar jaar. Altijd al een natscheerder geweest sinds m'n 14 jaar. Gebruik zowat van alles: Dubbelzijdige veiligheidscheermessen, open scheermessen, messen met vervangbare eenzijdige bladen.

 

Mijn absoluut favoriete scheergerief zijn Feather Artist en Kai messen vanwege hun uitzonderlijke scherpte en scheerresultaat (voor mij althans). Worden dagelijks gebruikt voor het scheren van gezicht en hoofd.

 

Nog een prettige avond iedereen, Ron

Link to comment
Share on other sites

Dank iedereen voor het welkom. Blijkbaar zitten hier meer mensen die ik al op andere forums tegenkwam.

 

@marzman: Ik vind zowel de Feather als de Kai super scheermessen. Qua kwaliteit zijn ze gelijkaardig, de Kai's zijn wat goedkoper maar gezien de winkels die ze leveren de volle waarde vermelden op de verpakking (wat begrijpelijk is voor een winkel) komt er een pak bovenop (reken maar op minstens 45 euro per mes). De Kai scheermessen hebben een minder dikke messnede dan de Feathers. Kai heeft de Captain serie en de Excelia serie. De Captains zijn het goedkoopst en volgens mij de beste koop. Ik heb de Excelia's gehad en vond de hoekige kanten minder prettig in de hand. Ik heb een pagina met foto's van alle modellen die beschikbaar zijn, gewoon ter info (ik verkoop niks). http://tinyurl.com/mmxptx6

 

Wat het scheren van het hoofd betreft met zo'n mes, dat is eigenlijk makkelijker dan je gezicht, je hoeft je huid niet aan te spannen. Alleen is het in het begin wat opletten omdat je met twee spiegels moet werken om de achterkant van je hoofd te zien, maar na enkele weken gaat het een stuk makkelijker (muscle memory). En na verloop van tijd scheer je jezelf daarmee net zo snel als met een safety scheermes want ik heb aan één passage genoeg om volledig BBS te zijn, met een DE lukt me dat niet in één keer.

 

@Marcel: ik geloof inderdaad dat je wel eens spullen van me hebt overgenomen via B&B, hoop dat je toen tevreden was met de aankoop. Altijd prettig als beide partijen er een goed gevoel aan overhouden.

Link to comment
Share on other sites

@Marcel: ik geloof inderdaad dat je wel eens spullen van me hebt overgenomen via B&B, hoop dat je toen tevreden was met de aankoop. Altijd prettig als beide partijen er een goed gevoel aan overhouden.

 

Jazeker! Als ik het goed heb zeker 2x, in ieder geval een oude coticule en meer recent een Merkur Progress (dit voorjaar). Prima aankopen!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.