Jump to content

SOTD 28 december 2015 - 3 januari 2016


cutthroat

Recommended Posts

- Candidius 15/16

- L'Occitane Plisson

- TFS bergamotto neroli forte

- Aluin

- Floid vigoroso

- The Shave Doctor aftershave gel

 

Vandaag de beurt aan de Candidius. Ondanks een uiterst korte nacht een prima scheerbeurt. Na drie gangen weer babybilletjesglad. Het tekort aan nachtrust vertaalde zich kennelijk wel in het zetten van meer druk dan gebruikelijk, want de aluin gaf wel iets meer prik dan ik gewend ben. Ook de Floid gaf iets meer prik dan normaal. Afgemaakt met de aftershave gel.

Link to comment
Share on other sites

Semogue 2000

EJ DE89L

Morris Inox(3)

Tabac

Aluin

L'oreal 2 in 1 ASB

 

De semoque maakt weer mooi schuim, een klein prikje van de aluin. Prima scheerbeurt. Afgelopen twee dagen met een kruidvat mach 3 geschoren omdat ik niet thuis was. Dit viel geweldig tegen. Kan me al niet meer voorstellen dat ik daar jaren mee geschoren heb.

Link to comment
Share on other sites

Vie-Long_Epsilon White Horse Hair “Fan Shape” 27mm,

TFS_Anniversary Italian Fern,

Mulcuto SE (logé van Efsk),

Mulcuto Lebenlang "Donnerstag" wedge 9e x,

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB.

 

Kwast en zeep:

De TFS_Anniversary Italian Fern en de Vie-Long_Epsilon White Horse Hair “Fan Shape” 27mm brachten een heerlijke geur in de badkamer. Echt zo'n vol klassiek luchtje, bosranden met varen op een vochtige, maar zonnige herfstmorgen. Licht muffig met boventonen van bloemen. Ik vind dat lekker. Oh ja en je klopt er prima schuim van met de Epsilon, die zich als een mooie dichte schuimlaag laat opbrengen.

Mesje en krabber:

De Mulcuto Lebenlang "Donnerstag" wedge voor de 9e x gebruikt. De wedge zo in de krabber zonder leer en nog mooi op snee na gisteren. Dat ging weer als de gesmeerde bliksem. 3 rondes zonder enig bijwerken klaar en glad. Geen brand irritatie. Resultaat BBS.

Zelfs de Bay Rum prikte niet. Gewoon een prima beurt. Roept toch wel weer gedachten op om het open mes weer ter hand te nemen. Dat ligt zo dicht bij die wedge, de leercurve is echter hetgeen me weerhoud.

Link to comment
Share on other sites

?¿ Cosmetics scheerkwast zwijn

BdF Mistero tester

Merkur 34c

Polsilver stainless

Figaro aftershave gel edt

 

Tjonge, dat was even een kleine tegenvaller vanmorgen. Niet dat ik TFS producten slecht vind, absoluut niet (ben niet voor niets gelukkige bezitter van meerdere zepen). Maar na drie dagen BAUME.BE gebruiken zouden veel producten even een beetje tegenvallen. Wat dus eigenlijk aangeeft hoe goed het is. En hoe snel je went aan die kwaliteit.

 

Maar al met al een prima scheerbeurt hoor, geen klachten :D Heerlijke geur trouwens, die Mistero.

Link to comment
Share on other sites

IMG_20151228_190223784.jpg

 

Gillette Tech

Feather

Jan Zoethout custom syntheet

Wilkinson Sword

Cien ASB

Brut Sport Style

 

Door de mildheid van de Gillette toch onoplettend geworden en wat kleine sneetjes gemaakt.

Verder toch een erg fijne scheerbeurt met deze erg goedkope krabber :)

Link to comment
Share on other sites

Hij bevalt zeker Eric! Ik ben bezig met mesje nummer 2 sinds 30 november maar heb eerlijk gezegd de tel niet bijgehouden. Ze behouden erg lang hun scherpte, gelukkig maar.

De balans van de Feather bevalt me erg goed en in vergelijking met de CJB Kamisori is de Feather wat makkelijker in de omgang, met behoud van effectiviteit. Ik ben een blij mens!

Link to comment
Share on other sites

503b600d153ee8203d8609f0d5e7cb62.jpg

De scuttle vanochtend voor de eerste keer gebruikt. Dat maakt nogal een verschil met het Vergulde Hand kommetje. Die is spiegeltjeglad, in tegenstelling tot de scuttle, wat maakt dat je in een mum van tijd een bak schuim klopt. Het grotere formaat , diepte en de rand voorkomt dat het schuim uit de kom klotst bij het kloppen. Maar het fijnste is wel dat mijn schuim lekker op temperatuur blijft, vooral te merken bij de tweede en derde gang. Ik ben er tevreden mee.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

- Colibri no.7 7/78

- L'Occitane Plisson

- Stirling Soap cocoa forest

- Aluin

- Pinaud Clubman vanilla aftershave lotion

- Sanex asb

 

De Colibri had geen enkele moeite met de baard. In drie gangen weer babybilletjesglad. Geen prik van de aluin, de Pinaud maakte dit gemis meer dan goed. Afgemaakt met de Sanex asb.

Link to comment
Share on other sites

Omega Beun Zwart,

TFS_Bergamotto Neroli Forte,

Above the Tie_S2,

Gillette_7'O Clock Super Platinium (Indian black) 1e x,

Pinaud-Clubman_Special Reserve,

Simpson ASB.

 

Kwast en zeep:

De TFS_Bergamotto Neroli Forte en de Omega Beun Zwart gaven weer een verrukkelijk citrusluchtje aan de badkamer en mijn bakkes. Dat zeepje nu voor de 5e x gebruikt en blijf er van genieten. Soms heb je van die geuren, die in een keer verzadigen, maar deze blijft fris en fruitig mijn zinnen prikkelen. Ook met de Omega Beun Zwart klop ik er weer een fantastisch glad volvet schuim van, van de yoghurtachtige soort.

Mesje en krabber:

De Gillette_7'O Clock Super Platinium (Indian black) voor de 1e x gebruikt. Het mesje, van Hans Koning gekregen om te proberen, deed het goed. Geen hoekgevoeligheid. Onmerkbaar gladde baard reductie. Nou maar eens zien hoe lang dat goed gaat. Natuurlijk lag dat ook aan de krabber waar het mesje in mocht, maar de combi gaf dus een prima resultaat. Een erg glad velletje. Resultaat BBS.

Dat verdiende aan mooie afwerking, dus de Special Reserve er op met de neutrale Simpson, waardoor de geur mooi en zuiver aanwezig blijft.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.