Jump to content

Scheerolie?


Recommended Posts

Hoorde gisteren op BNR een ondernemer die Nederland ging veroveren met zijn scheerolie: Oscar Shaving Oil.

 

Hij had het in Australië met succes op de markt gebracht.

 

Het hele interview maakte absoluut niet duidelijk hoe je het zou moeten gebruiken. Het zou bij de Etos komen te liggen voor € 7,99. Was allemaal nogal onduidelijk en ging ook absoluut niet over het scheren zelf.

 

Kent iemand dit al of heeft iemand het al eens gezien?

Link to comment
Share on other sites

Spray palm a few times and massage into warm, wet beard. Wait a few seconds, then shave, rinsing razor frequently. Shave with your beard, not against the grain. If shaving with an electric razor, massage into skin before doing so. Rinse with lukewarm water and a face towel.

 

Oscar heeft blijkbaar ook een gel, die beter zou werken.

http://babybeautyandbody.blogspot.nl/2013/02/oscar-shaving.html

 

De oil is btw 15ml $7.95 of 30ml voor $11.95

De gel is 150ml voor $9.95

Link to comment
Share on other sites

Ik ken wel Willams Shaving oil. Ik vond het met de Mach3 prima, maar met de krabber niet. Je ziet erg slecht welk stukje je wel en niet hebt gehad en het biedt te weinig bescherming. Scheerschuim heeft een beter kusseneffect.

Link to comment
Share on other sites

Vroeger ook wel eens de Williams olie en Dermalogica olie gebruikt. Ik heb ook liever een flinke schuimkraag op mijn gezicht! :D

Gebruik scheerolie wel eens als pre-shave. Dat werkt dan weer wel prettig. Niet teveel, want dan slaat het schuim helemaal dood :S

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tijdje terug heb ik die olie eens geprobeerd in combinatie met een Gillette mach3. 2 druppels zouden genoeg moeten zijn. Nou niet dus. Afgezien daarvan vond ik het ook stinken beetje een muffe lucht, nee voor mij niet meer. En omdat ik sinds kort het DE scheren heb ontdekt en daarmee ook de ouderwetse kwast hou ik het lekker daarbij het bevalt mij uitstekend. Heel jammer voor mij dat ik dat pas na ruim 30 jaar scheren pas ontdekt heb. Was scheren eerst een noodzakelijk kwaad nu is het een klein feestje. En razorburn i love it, je voelt weer dat je leeft

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik weleens de scheerolie van het kruidvat als preshave en dan Proraso erop. Gaat eigenlijk wel erg goed. De olie heeft een frisse eucalyptus reuk en gevoel. Samen met de Proraso echt iets voor warme dagen! Overigens kost niet veel. €2,50 of zoiets.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Scheer ook meestal met schuim, maar maak af en toe gebruik van scheerolie. Voor mij werkt het prima, en het heeft als voordeel dat je de huid wat minder snel uitdroogt, wat sommige zepen/crêmes deels doen. Het is inderdaad een beetje opletten welk deel van je gezicht je al geschoren hebt, maar ik heb een vaste richting van scheren, dus dan valt het prima te doen.

Vooral voor de winterdagen met een al redelijk schrale huid is het geschikt, maar ook de rest van het jaar bevalt het mij prima.

Alles bij elkaar heb ik qua scheerresultaat niet echt een voorkeur voor olie of schuim, beiden werken goed. Alleen kun je bij scheerzeep of crême uit heel veel geuren en merken kiezen. En gezien dat scheren voor mij toch een beetje ;) hobby is geworden kies ik vaker schuim, puur voor de geur en het gevoel van je eigen schuim kunnen kloppen.

 

De Oscar scheerolie heb ik nog niet geprobeerd, Williams/Kruidvat/Etos wel. De Etos vind ik het minst: scheert oké, maar minder dan Williams en Kruidvats eigen merk, plus het is duurder dan Kruidvat. Williams is goed en (iets anders, maar wel) beter dan Kruidvats eigen materiaal.

De Oscar scheerolie zal ik anders misschien binnenkort eens proberen, "moet" (ahum ;) ) deze week toch m'n voorraad qua scheerolie wat aanvullen.

 

TIP: Voor degenen die nieuw zijn met scheerolie en het voor de eerste keer proberen: zorg er voor dat je de wastafel bijna helemaal vol laat lopen en haal regelmatig (kom zelf al gauw op een keer of 10 per scheerbeurt) de cartridge/krabber door het water. En niet snel even door het water zoals bij schuim, maar beweeg je scheermes meerdere keren wat krachtiger en sneller dan je gewend bent. Anders blijven baardharen makkelijk plakken aan het mes en is het al heel snel ineffectief scheren.

Link to comment
Share on other sites

Ooit eens in het verleden gebruikt, ik vind het waardeloos spul. Je mes gaat heel snel vol zitten en ook met een krachtige straal water erop bleef er te veel baardharen tussen zitten. Lekker ergens anders tussen insmeren, loop je wat sneller....en in ieder geval zonder irritatie! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ik gebruik de olie enkel als ik andere mensen scheer als een pre shave voor de pre shave cream. Omdat men verwacht dat gezicht in gemasseerd wordt met een zeep/pre shave.

 

Ben zelf van mening dat een flinke splash water het zelfde effect heeft als de olie, maar de mensen komen niet terug als je emmer water over hun heen gooit. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja inderdaad, moet je wel dat ijs en ijskoude water nemen. Voor de schrik & en anders gaan de haartjes niet overeind staan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
  • 4 weeks later...

Meerwaarde van scheerolie zie ik niet. Goede scheerzeep geeft al het gewenste resultaat. Dat biedt voldoende bescherming en glide tijdens de passes. Ik heb bovendien ervaren dat het een negatief effect heeft op de scheerzeep. Dat gaat niet goed samen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.