Jump to content

Van een Parker 66R naar een Merkur Futur ?


eRayzor

Recommended Posts

Persoonlijk vind ik de Merkur Futur een lompe krabber waarmee je maar lastig onder de neus kan scheren.

Tegenover een Parker is hij wel wat "agressiever" en ook een pak zwaarder. Een Merkur Progress scheer mijn inziens een pak lekkerder, maar uiteindelijk moet je zo een dingen toch zelf uittesten. :)

Link to comment
Share on other sites

Frog...Jij bent lekker actief op het forum...fijn!

 

Waar zit dat afgressiever nou precies in. In de basis is het (heel oneerbiedig) een houdertje waar een mesje in zit.

 

Of ga ik nu te ver?

 

Ik heb op het moment nog geen idee of ik overweg kan met de Parker of dat ik straks wat anders nodig heb.

 

Voordeel van de Futur is toch dat ie Zo agressief is als jij wil?

Link to comment
Share on other sites

Haha, op sommige momenten van de dag hang ik hier aardig veel rond ja. :P

 

Je kan bij een verstelbare krabber inderdaad kiezen hoe agressief hij aanvoelt. Ik kan uiteraard alleen maar spreken uit eigen ervaringen, maar ik vond van alle verstelbare krabbers die ik al mocht gebruiken de Futur de minst goede. Ik vond er niet de juiste stand op waarmee ik me lekker kon scheren. De laagste standen waren veel te mild, de hoogste standen dan weer erg oncomfortabel. Zeker in combinatie met zijn gewicht.

 

Een Merkur Progress of een Gillette slim adjustable (zo eentje van enkele decennia oud) zijn veel beter in balans en scheren mijn inziens veel beter. Deze kosten dan ook nog een beetje minder dan de Futur.

Maar het is zoals ze zeggen,

UEKAZ ( uw ervaring kan anders zijn ). ;)

 

 

Scheer je jezelf op dit moment comfortabel met je Parker? Of scheert hij te mild naar je zin?

Link to comment
Share on other sites

Ik ben nog aan het testen met mesjes. Derby en Gilette super edge nu gehad, volgende die ik wil proberen is de Astra groen.

 

Met de derby veel schaafplekken (Razor burn) en bij de Gilette wat wondjes en niet super glad

Link to comment
Share on other sites

Die Astra groen mesjes zijn alvast een pak scherper en comfortabeler dan de Derby mesjes.

Het belangrijkste is om GEEN druk te zetten en het mesje en het gewicht van je krabber het werk te laten doen. Oefening baart kunst. :)

Link to comment
Share on other sites

Zou een Gillette Fatboy of een Gillette Superspeed black tip wat voor mij zijn i.p.v. de Parker of schiet ik daar niets bij op.

Kun je mij advies geven op het gebied van de beschikbare krabbers? Ik dacht dat ik met een Merkur Futur niet fout kon gezien de verstel mogelijkheden...

Link to comment
Share on other sites

Wat precies wat voor jou is kan ik je niet mee helpen. Dat moet je zelf uittesten om te zien of het werkt voor jou.

Hetgeen ik wel kan doen is mijn ervaringen met dergelijke krabbers delen.

 

Als je een verstelbare krabber wilt, zou ik persoonlijk voor een Gillette slim adjustable gaan of een Merkur Progress. De Fatboy scheert naar mijn mening minder lekker dan de twee die ik net vernoemde en kost dan ook nog eens een hoop geld omdat ze gehyped zijn.

 

Mocht je een niet verstelbare krabber willen dan zou ik in jou plaats voor een Merkur 34c of een Muhle R89 gaan. Deze zijn sowieso al een tandje agressiever dan een Parker krabber. De superspeed krabbers zijn over het algemeen mild, al heb ik me nog nooit met een black tip geschoren.

Je kan ook altijd naar Merwtje een privé berichtje sturen. Die man heeft heel wat leuke krabbers liggen en levert altijd kwaliteit.Zijn prijzen zijn dan ook nog eens erg mooi.

 

Oja, voor hetzelfde geld werkt de Futur wel goed voor jou hé. Dit is enkel mijn ervaring met die krabber. ;)

Link to comment
Share on other sites

Om even terug te komen op het verschil tussen een progress en een futur. Ik heb ze beide en ook de Vision. Eigenlijk heb ik twee progressen ( mergress en digress). Persoonlijk scheren zowel de Vision als de futur niet echt lekker. Te lomp, te onvoorspelbaar. Daarentegen is de progress echt fantastisch

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ik heb net een Futur gekocht van Roland en hij bevalt tot nu toe goed. Je moet door het gewicht wel erg opletten en dus helemaal geen druk zetten. In lage standen is hij niet agressief, dit veranderd uiteraard als je naar 5 of 6 gaat. Maar zoals hier boven ook al gezegd is hij is wel groot en ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dat prettig vindt.

 

Oh ja, ik ben net 3 maanden met deze nieuwe hobby bezig. Dus de Futur is ook wel bruikbaar voor beginners.

Link to comment
Share on other sites

De Futur is wel een beetje een liefhebbersding en geen allemansvriend. Het kan dus een tamelijk duur uitprobeersel worden en ik zou zelf, maar dat is een persoonlijke keuze, pas gaan zoeken naar een verstelbaar exemplaar als ik tegen problemen aanliep met 'normale' niet-verstelbare krabbers. Een klein onderzoekje op B&B een aantal jaren terug liet zien dat de meeste gebruikers, als ze eenmaal een prettige stand gevonden hadden, dat ding nooit meer verstelden. Slechts een klein deel is schijnbaar na de beginperiode nog echt standen aan het wisselen.

 

Verder weet ik niet hoe lang je al met een DE bezig bent (en ik snap ook goed dat je sowieso wel nieuwe dingen wilt proberen hoor ;) ) maar het kan echt geen kwaad om even bij dezelfde spullen te blijven om het DE scheren wat beter op je ruggengraat te krijgen.

 

Maar daar vroeg je allemaal niet om natuurlijk...... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Harrie,

 

Ik weet dat je gelijk hebt. Denk alleen wel dat ik van de Parker afmoet naar bijvoorbeeld een Merkur progress of Gillette Fatboy of adjustable om voorruitgang te kunnen zien. Weet nu niet om de Parker mij wat gaat brengen.

Link to comment
Share on other sites

De goede vraag is: waarom een adjustable? Waarom niet gewoon een goeie vintage of nieuwe niet-verstelbare krabber?

Wat mis je in je Parker wat je zoekt in een verstelbare? Als je zelf zegt niet te weten of je met je krabber overweg kan, dan is het moeilijk om te bepalen wat je eigenijk wilt. Zoek je mild, zoek je agressie, zoek je lichter of zwaarder, zoek je open of gesloten kam? Wil je gewoon alles een keer proberen?

Link to comment
Share on other sites

Harrie,

 

Ik weet dat je gelijk hebt. Denk alleen wel dat ik van de Parker afmoet naar bijvoorbeeld een Merkur progress of Gillette Fatboy of adjustable om voorruitgang te kunnen zien. Weet nu niet om de Parker mij wat gaat brengen.

 

Loop je niet een beetje te hard van stapel het bovenstaande allemaal gelezen te hebben waarom niet eerst alle huidige variabelen die je hebt eerst eens goed uittesten. Je inlezen in oude topics kan al veel informatie verschaffen en vervolgens een keuze maken uit het grote aanbod van scheergerei en stapsgewijs de reis aanvangen naar het voor jou juiste scheergerei.

Juist de reis maakt deze hobby zo leuk en de bestemming vind je hopelijk nooit ;)

Link to comment
Share on other sites

Ik wil eigenlijk vooral voorkomen dat ik een valse start maak waardoor het mij tegen gaat staan en ermee kap om de verkeerde redenen.

 

Beetje hetzelfde als iemand die begint met knellende voetbalschoenen en daarna maar op kantklossen gaat..

Link to comment
Share on other sites

Dan dient je vraag te zijn: met wat voor soort krabber(s) krijgt de beginnende krabberaar de beste resultaten cq kan de beginnende krabberaar het beste uit de voeten. Op die vraag vind je in meerdere draadjes op het forum een antwoord.

Zou ik daarover zinnige dingen kunnen zeggen zou ik dat hier doen, maar ik kon met een krabber niet echt uit de voeten tot ik me met het open mes had leren scheren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.