Jump to content

Muhle hjm Graudas vs Semogue Owners Club 2 band Finest Badger


eRayzor

Recommended Posts

Net binnen en nu al een vraag over scheerkwasten....

 

Hoe staat een Muhle hjm Graudas in verhouding tot een Semogue Owners Club 2 band?

 

360.jpg

 

360.jpg

 

Ik heb de hjm in mijn beginners set aangekocht.

 

Wie kan mij wijzer maken?

Link to comment
Share on other sites

Tja, het is allebei das, dat wel. Je zet nu instapniveau (HJM) tegenover een topmodel dus dat is wat lastig vergelijken. Ik heb de Semogue nooit gebruikt maar ik zet (zo goed als) iedere varkensharen kwast in mijn verzameling boven de HJM.

 

Op voorhand durf ik wel te zeggen dat de Semogue steviger zal aanvoelen, zachter zal zijn en minder prikkerig zal aanvoelen (als je op je gezicht opschuimt) maar er zijn hier wel een paar leden die specifieker kunnen zijn denk ik.

Link to comment
Share on other sites

De HJM heb ik nog nooit gebruikt, dus daar kan ik weinig over zeggen. De Semogue SOC tweebander heeft hier dan weer als enige das een vast plaatsje tussen allerhande synthetische kwasten. Hij is lekker zacht met toch genoeg ruggengraat. Hierdoor maakt hij van zowel een harde scheerzeep als een scheercreme in een handomdraai een lekker scheerschuim.

 

Je hebt naar mijn mening dus een erg goede tweede kwast uitgekozen Ray!

Link to comment
Share on other sites

In mijn ervaring totaal niet met elkaar te vergelijken. Mijn HJM Grijze das was een slappe kwast die ruggengraat miste en geladen als een slappe dweil over het gezicht ging. Daarbij had hij moeite met het laden van harde zepen, is hier na een half jaar verwijderd uit de collectie.

De Semoque daarentegen is een topkwast zacht op de huid maar met ruggengraat en heeft geen enkele moeite met het opschuimen van welke zeep dan ook. Blijft ook stevig aanvoelen tijdens het opbrengen van het schuim op het gezicht en daar houd ik wel van. Duurde bij mij iets langer voor hij ingewerkt is maar ik prefereer hem boven mijn Simpson best en super dassen.

Link to comment
Share on other sites

Als ik me niet vergis heeft de Semogue lang deel uit gemaakt van zijn arsenaal kwasten, of dat ook opging voor een hjm kwast betwijfel ik ten zeerste.

 

Ik gebruik mijn Semogue SOC 2 band al bijna 4 jaar en ben er nog steeds erg over te spreken.

Ik moet de eerste graudas/pure badger/Black badger/hoe ze het ook noemen nog tegenkomen die mij bevalt. Ik heb er meerderen gehad en/of geprobeerd waaronder een gewone Muhle pure badger. Naast een algeheel gebrek aan ruggengraat prikten ze allemaal erger dan de goedkoopste varkensharen kwasten die ik in handen heb gehad.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ik wil ook zo'n Semogue Owners Club in het bezit krijgen en zonder daar nou weer een nieuw item voor te openen stel ik die vraag maar hier. Nieuw bestellen in Portugal voor rond de 70 euro of zijn er goedkopere opties. Ex-liefhebbers die hem kwijt willen om een of andere reden?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.