Jump to content

Samenstelling Martin de Candre


Harkos

Recommended Posts

Zo, deze "simpele", die ik zelf niet heb, maar op verzoek van Marcel even tegen het licht heb gehouden, heeft me weer wat meer geleerd.

P_MartinDeCandre.thumb.jpg.7d0770a785d594840e92491b489e25bf.jpg

 

Het geheim van de Martin de Candre zeep zit hem in het hete verzeping proces, de klassieke methode. Olie en loog op hoge temperatuur laten verzepen en daarna langzaam laten afkoelen en drogen. Indien de ingrediënten goed en dus volledig zijn verzeept, zijn geen conserveringsmiddelen nodig. De originele Marseillaanse zeep behoort minimaal 72% oliën te bevatten. De kwaliteit van de olijfolie en cocosolie, die worden gebruikt zijn bepalend voor het eindproduct. Tijdens het koken, aan het eind van dit proces, worden de geurstoffen toegevoegd, in dit geval essentiële olie van lavendel, rozemarijn en munt. Deze wordt als Aroma's vermeld. Er zit verder dus niets chemisch in deze zeep.

Het langzaam afkoelen en langdurig laten drogen, tot wel vijf maanden, zorgt ervoor, dat er een goed homogeen eindproduct ontstaat met en rijk ontwikkelde klassieke geur. Door het lange droogproces ontstaat een zeep, die erg lang mee gaat.

Er zit een verschil in de vermelde ingrediënten op de wat oudere en de nieuwe potten. Op het plaatje hier boven, dat ik van Marcel kreeg staat geen keukenzout, maar dat zit er wel in. Dit helpt bij het uithardingsproces van zeep. Op de potten van recenter datum is dit wel vermeld op basis van de Inci regelgeving. Dat heeft te maken met Europese regelgeving. Deze Inci regelgeving is per 11-7-2013 ingegaan. Sindsdien zijn producenten verplicht de voorgeschreven vermeldingen gestandaardiseerd te doen. Heb je dus een potje van voor die datum staat er iets anders, dan op recente potten.

 

[hidden]Martin de Candre[/hidden]

Link to comment
Share on other sites

O ja zeker eentje die ik niet graag zou missen, zowel de original als de fougere. Dat er weinig extra's inzitten is meegenomen. Jammer van hun wel hele hoge verzendkosten (ik bestelde er de laatste keer meteen maar wat voor mij en enkele anderen zoals Frog als ik me goed herinner).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.