Jump to content

SOTD 23 november - 29 november 2015


cutthroat

Recommended Posts

- Colibri no.7 7/8

- L'Occitane Plisson

- TFS arancio amaro forte

- Aluin

- Floid vigoroso

- Cien asb

 

Om de week weer te beginnen deze ochtend de Colibri ter hand genomen. Zoals gebruikelijk had deze geen enkele moeite met de baard en was ik in drie gangen weer zo glad als een biljartbal.

 

Een enkel prikje van zowel de aluin als de Floid. Afgemaakt met de Cien asb.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Rod Neep_Silverip extra dense,

BdF_Mistero,

Pearl OC TTO Black,

Kai 7e x,

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB.

 

Kwast en zeep:

De BdF_Mistero en de Rod Neep_Silverip extra dense zijn echt goed samen. Mooi volle kwast met ruim voldoende schuim voor 3 rondes. Ook de consistentie was weer prima met de dassenkwast.

Mesje en krabber:

De Kai voor de 7e x gebruikt. Het mesje is behoorlijk standvastig. Blijft mooi scherp. In de Pearl OC TTO gaat het deze keer echt soepel, zacht en toch goed effectief. De baard is in 3 rondes gewoon restloos verdwenen. Dit zonder schade of irritatie. Het is de 1e Kai, die ik gebruik en het zijn geen goedkope mesjes, maar daar krijg je dan wel wat voor. Het is al even geleden, dat ik een Feather gebruikte en dat kan me vaak niet bekoren, vind ze enigszins rauw. Dat bezwaar heeft dit mesje voor mij niet, waardoor het wel zo adequaat werkt, maar veel zachter aanvoelt. Moet nog eens een Feather gebruiken voor het vergelijk, maar de Kai heeft het voor mijn gevoel nu al dik op punten gewonnen. Resultaat BBS.

Koud en schraal weer buiten, dus kruidige licht vettende afwerking met de eigen AS en ASB.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Arganolie,

Stirling Kong,

TOBS Jermyn Street,

Gillette Aristocrat #16,

Rapira Platinum Lux (2),

Tunney aluin,

Kokosolie.

Deze zeep vind ik lekker, lekker fris en goed verzorgend. De combi Aristocrat en Rapira is vertrouwd en goed. Ik kan de week weer glad tegemoet!

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Feather prof. (1)

Dr. Harris windsor

Vitos splash

 

De eerste keer met de Mongoose.

Geen wauw effect zoals bij de 39C of de MMOC, wel een fijne milde krabber.

Het scheert een beetje als een DE maar dan met een SE kop. De Feather professional mesjes zijn behoorlijk scherp en zorgen voor een glad eindresultaat na 3 rondjes. Om deze krabber echt op waarde te schatten moet deze vaker in de rotatie komen.

Wat zou ik zeer graag eens een "scheve" SE krabber willen zien, dat zou voor mij het beste van 2 werelden zijn.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Geen pesten maar enige voorzichtigheid, gelet op de aanwezige ervaring van sommige leden, in de duiding. Ik denk dat ik nog enige scheerbeurten moet doen om het geheel goed te besturen. Eerste gang ging redelijk, tweede ook maar na de derde gang bleken er toch nog wel heel veel stoppels te staan, viel me eerlijk gezegd nogal tegen. Het is denk ik nog even zoeken voor mij naar de juiste techniek en scheerhoek. Het geluid dat hij maakt vind ik wel heerlijk, mooi zo'n klankkast naast je oor.

De ATT had in ieder geval nog wel het een en ander te doen om een mooi resulaat te krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Eerste gang ging redelijk, tweede ook maar na de derde gang bleken er toch nog wel heel veel stoppels te staan, viel me eerlijk gezegd nogal tegen. Het is denk ik nog even zoeken voor mij naar de juiste techniek en scheerhoek.

 

Denk een kwestie van techniek / scheerhoek. Had ik de eerste keer ook, maar je moet dat ding zo vlak mogelijk houden, dus minimale scheerhoek. Dan vliegt het er bij mij af.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.