Jump to content

SOTD 16 november - 22 november 2015


cutthroat

Recommended Posts

- Areuka 15/16

- L'Occitane Plisson

- TFS zagara gelsomino

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- Cien asb

 

Om de week goed te beginnen, vandaag de Areuka aan de beurt. Zoals gebruikelijk ging deze moeiteloos en soepeltjes door de baard. In drie gangen weer zo glad als een biljartbal.

 

Geen prik van de aluin, iets prik van de Pinaud. Afgemaakt met de Cien asb.

Link to comment
Share on other sites

Semogue SOC Badger cherrywood,

Vitos_Extra Super,

Merkur 39C Slant Long Handle Barber Pole,

Dorco_Platinium ST 300 (Vietnam) 8e x,

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB.

 

Kwast en zeep:

De Vitos_Extra Super en de Semogue SOC Badger cherrywood kwamen voor het laatst aan de beurt. De Vitos sample van de BdF zeeptest 2015 is op. Morgen beginnen met het opmaken van de volgende, nr. 3 de TFS Barba Gialla. In elk geval had ik vandaag nog een mooi amandelschuim van de Vitos, die zich met de SOC Badger prima en rijk laat opschuimen.

Mesje en krabber:

De Dorco_Platinium ST 300 (Vietnam) voor de 8e x gebruikt. Het mesje is nu echt op. De 8e x bracht licht schade toe. 2 piepkleine sneetjes en wat rauwigheid. Dus spaarpot. Aan de krabber kan dat niet liggen. De slant Merkur 39c is mij op het lijf geschreven en doet het met nagenoeg elk mesje. Het was duidelijk merkbaar dat de Dorco het heeft gehad. Voor nood kan je hem nog gebruiken, maar gelukkig heb ik daar geen last van.

Helaas even de aluin er bij, wat niet gangbaar is. Resultaat BBS.

Om de rauwe kop en de sneetjes wat te herstellen de eigen AS en ASB gepakt, die erg aardig is voor mijn velletje en een verzorgd licht vettend effect heeft. Ondanks alles, toch wel weer een lekker glad velletje.

Link to comment
Share on other sites

Omega ùit vroegâh

Speick scheerstaaf

EJ de89l

Personna super

Biodermal aftershave gel verkoelend

 

Hm, voor de eerste keer vond ik dit staafje eigenlijk een beetje tegenvallen.

Ik had een explosiever schuim verwacht en het wilde ook niet echt heel lekker glijden.

Maar ook de Palmolive stick moest even inkomen, dus morgen nog een poging. Qua geur niet bijzonder maar ook niet slecht. Volgens mij zit het met de verzorging wel goed.

Morgen maak ik mn gezicht nog natter en dompel ik de top van het staafje iets langer onder water zodat de zeep zachter wordt en makkelijker op het gezicht gesmeerd kan worden.

Een eerste keer is niet altijd even representatief voor een scheerzeep.

 

De aftershave gel zou verkoelend moeten zijn, maar volgens mij is dat slechts een marketingterm op de verpakking in dit geval.

Nog maar 1/3 te gaan. Niet heel slecht, maar er komt zeker geen vervanging.

Link to comment
Share on other sites

- Colibri no.7 7/8

- L'Occitane Plisson

- TFS ginestra di taormina forte

- Aluin

- Floid vigoroso

- Sanex asb

 

Vandaag de beurt aan de Colibri. Vorige week nog bijgewerkt, dus ook nu nog op optimale scherpte. Wederom als een warm mes door de boter en in drie gangen zo glad als een biljartbal.

 

Geen prik van de aluin, enkele minuscule prikjes van de Floid. Afgemaakt met de Sanex asb.

Link to comment
Share on other sites

Vie-Long_Epsilon White Horse Hair “Fan Shape” 27mm,

TFS_Sotto la Mole,

Gillette Black Beauty Long Handle adjustable,

Kai 1e x,

Pinaud-Clubman_Osage Rub,

la Riana_Rosmarino.

 

Kwast en zeep:

De TFS_Sotto la Mole en de Vie-Long_Epsilon White Horse Hair “Fan Shape” 27mm legden een prima basis voor een bijzonder goede scheerbeurt. Dat zeepje is nog een restant van zeep 3 van de zeeptest 2015. Tja het was niet mijn favoriet, maar het ligt zeker niet aan de zeep zelf, want die is best lekker citrusachtig, wat ik erg waardeer. Er waren echter voor mij lekkerder zeepjes bij, waardoor deze prima zeep op plek 4 eindigde. Afijn vandaag me er dus weer prima mee beschermd en verzorgd.

Mesje en krabber:

De Kai voor de 1e x gebruikt. Een totaal nieuw mesje voor mij vandaag in de krabber. Van Gusto een paar Kai mesjes gekregen en die gaan nu dus in gebruik. Op internet en hier op het forum lees ik positieve berichten. Ik ben niet van het hypen, maar als het goed is is het goed. Nou dit voelde direct goed. Wauw na 8 dagen Dorco... In mijn standaard krabber, de Black Beauty was de eerste haal meteen verwarrend. Was ik het mesje vergeten? Nee hoor, gewoon zo scherp, dat ik niets voelde, tot ik mijn wang voelde en die was stukken gladder en korter van baard met de vleug mee, dan met eerdere mesjes. In 3 rondes super vlot en dito glad geschoren. Dit is wel een mesje, die absoluut geen druk behoeft, maar ook niet perse veel schuim. Een beetje nat en glad na scheren is helemaal geen probleem. Zelfs de moeilijkere zone in mijn hals was moeiteloos glad. Dat alles zonder hoekgevoeligheid. Ben benieuwd hoe lang dit goed gaat. Resultaat BBS.

Lekker koel afgewerkt om te zien, waar de huid gevoelig zou zijn. Niet!

Link to comment
Share on other sites

Zalig geschoren en ik moet mijn mening bijstellen over de mesjes van Feather ze scheren wel heel lang scherp. Omdat ik alleen Tom scheer momenteel heb ik het zelfde mesje voor hem.

 

Verder het gewone programma aan doeken lappen en lekkers. Blijft genieten en een rustgevende bezigheid.

Link to comment
Share on other sites

Twee zepen gebruikt vandaag en wel de MWF en de Irish Moos, eerst een paar ronden in de MWF en de Simpson Tulip SB daarna volgeladen met de IM. Zo de verzorgende kwaliteit van de IM verhoogd en de geur van de MWF prettiger gemaakt, twee vliegen in één klap dus.

De Merkur 39C met een Astra deed zijn werk weer uitstekend. En even niet opletten en zowaar een bloedpuntje op de adamsappel.

Geurend afgesloten met de Davidoff

 

b6069dd3a845e4333c2d01490f4165f9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Voor de geur, moet je de Mitchell's Wool Fat niet hebben. :lol:

voor een goede combinatie met de Davidoff, kan je beter Le Père Lucien - Lavandre & Vèrtiver gebruiken. :ugeek:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.