Jump to content

(Gesloten) Probeer-een-straight-rondgang!


DoubleB

Recommended Posts

Gesloten!

 

Op vakantie kreeg ik een idee (ja de rust levert wat op haha).

 

Veel mensen zouden graag eens een straight proberen, maar vinden het duur in aanschaf of een te grote drempel. Daarom wil ik het volgende voorstellen:

 

Ik heb nog wel een prima beginnersmes liggen. Ik slijp het mes en ontsmet het met barbicide. Het mes stuur ik op naar een deelnemer. Deze kan het mes drie keer uitproberen (dat is moglijk zonder stroppen). Deze persoon stuurt het mes terug naar mij, ik slijp het mes weer, ontsmet het en stuur het op naar de volgende persoon. Op deze manier kun je kennismaken met een open mes, zonder dat je de aanschaf hebt!

 

Het enige dat ik vraag aan de deelnemers is om een dagboek op het forum bij te houden en twee euro in de envelop te stoppen bij terugsturen van het mes om tegemoet te komen in de verzendkosten.

 

Alle leden mogen deelnemen, ook winkeliers en moderators. Ik ben voorlopig op zoek naar 5 deelnemers. Als het goed bevalt kunnen daarna de volgende deelnemers opgeven.

 

Opgeven in dit topic graag!

 

Deelnemers eerste ronde

1. Ko

2. Ramon

3. Nix13

4. Lampuhkap

5. BrackPC

 

Deelnemers tweede ronde

1. Widowmaker

2. Drnizeguy

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ik vind het, zonder ruggespraak met andere mods te hebben gehad, een erg goed en genereus initiatief! De bescheiden bijdrage lijkt mij niet meer dan vanzelfsprekend voor wat er tegenover staat.

Ik sla overigens over aangezien ik al kennis heb gemaakt met straights.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het idd een hele mooie actie. Machtig gebaar! Ik heb een Kamisori in huis, maar dat is qua houvast wel iets heeel anders als een normale straight en ik zou dat toch nog graag eens willen leren, dus ik meld me aan! :D

Link to comment
Share on other sites

Het lijkt me erg leuk, maar omdat ik net met DE ben begonnen en me daar nog nauwelijks schadevrij mee kan scheren :P lijkt me deze actie meer iets voor later. Wel een heel erg gaaf innitiatief zeg, hier komt de kracht van dit forum zeker tot zijn recht!

Link to comment
Share on other sites

Ik zou het eigenlijk ook wel heel benieuwd naar het hele straight razor gebeuren.

Lijkt me leuk om een keer te doen.

Maar ik hou het voorlopig nog even bij de saftey razor.

Al dat stroppen en op de wetsteen gaat me net iets te ver.

 

Wel echt een SUPER initiatief dit zeg.

Das echt wel die twee euro waard.

Link to comment
Share on other sites

Geweldig initiatief!!! Het verbaasd me echter dat er zoveel mensen wat angstig zijn om met een open mes te scheren, als je goed oplet, geen druk uitoefent en op de juiste hoek let kan er heel weinig gebeuren.

Wel heeft men in principe veel langer nodig dan 3X proberen om er handig in te worden maar als kennismaking zonder verder kosten te maken is toch geweldig.

Ik heb me zojuist weer met een open mes geschoren, heerlijk glad in twee gangen met 0,0 irritatie, het scheren zelf is een heerlijk momentje van rust.

Bovendien als je na het opstaan in de morgen zo een vlijmscherp mes over je halsslagader haalt zonder te bloeden, dan kun je de rest van de dag toch ALLES aan?!?!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Leuk om alle positieve reacties te lezen! Er zijn nu vijf deelnemers dus de inschrijving van de eerste ronde is gesloten. Van de week zal ik het mes slijpen en ontsmetten en dan naar de eerste deelnemer, Ko, opsturen.

Wordt vervolgd!

Link to comment
Share on other sites

Hij is binnen! :D

 

Eerlijk is eerlijk, mooi is anders, maar wat is hij scherp! Ik heb de 'armhaar' test gedaan en dat scheert vrij scherp. :)

 

Morgen open ik een nieuw topic met mijn belevingen!

Link to comment
Share on other sites

Goed om te horen. Ben benieuwd naar je bevindingen!

 

Even ter verduidelijking:

Het mes heeft een rechthoekige punt. Dit is niet ideaal voor beginners, daar is een ronde punt geschikter voor. Ik heb echter de punt bot gemaakt waardoor je geen last zou moeten hebben van het scherpe hoekje.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.