Jump to content

Le touriste SE


hanwer

Recommended Posts

Vandaag deze SE gepoetst en scheerklaar gemaakt (het mesje licht geschuurd, geslepen en gestropt). Is nog in prima staat. Morgen uittesten. Er zat o.a. een mesje bij dat bij een L' Essor hoort, met helaas een klein stukje uit de snede. Was gelukkig wel nog te repareren. De wedge zit met een palletje onder klemspanning vast, en de vork zit ook met een schroef onder klemspanning vast; de vork is dus demontabel. Ik vind het wel een grappig model. Ik ben benieuwd of het mesje niet te kort geworden is. Aan de bovenkant van de vork zit aan één kant een subtiel tandje, eigenlijk meer een groef. Aan de andere kant niet; het is niet zo dat het tandje afgebroken is aan die kant, want dat zou je zien. Ik vermoed dat die groef ervoor dient om de maat van het mesje aan te geven; te groot dan gaat hij over de groef heen. Door het palletje wordt het mesje naar achter gedrukt. Bij de L'Essor drukt het palletje het mes juist naar voren. Als het mesje dus slijt, is dat een voordeel bij het systeem dat de l'Essor hanteert, want je hoeft het mesje dan alleen wat verder naar voren te drukken met de pal.

En dan nu wat foto's.

jadxfn.jpg

http://i60.tinypic.com/jadxfn.jpg

wvvamx.jpg

http://i58.tinypic.com/wvvamx.jpg

rhk21u.jpg

http://i58.tinypic.com/rhk21u.jpg

34o4mr9.jpg

http://i60.tinypic.com/34o4mr9.jpg

2h5ikcl.jpg

http://i58.tinypic.com/2h5ikcl.jpg

fw511s.jpg

http://i58.tinypic.com/fw511s.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Wat een leuk ding Hanwer. Mooi opgedroogd ook. Goed omschreven hoe het ding eigenlijk werkt, dat heb ik me al een tijd af zitten vragen en hield me van koop van zo'n ding af.

Je wedge lijkt wat kort geworden, maar geen idee of het te kort is. Dat moet de scheerbeurt je leren. Benieuwd naar je scheerverslag :-)

Link to comment
Share on other sites

@Harkos. Ik kan mij voorstellen dat je dat denkt, zou helemaal mooi zijn, maar dat kan dus niet.Het is niet zo dat als je de schroef losser draait, de vork naar achteren beweegt. De ronde schroef dient er alleen maar voor om de vork onder klemspanning naar voren te drukken en goed vast op zijn plaats te houden.

Link to comment
Share on other sites

Inmiddels twee keer mee geschoren. Het mesje dat ik de eerste keer gebruikte was inderdaad te kort. Ik had nog een groter mesje, dat kwam 1 mm voorbij de groef die als maatstreep staat aangegeven. Het eerste mesje (zie foto) was ruim 2 mm korter. Nu was het scheren geen probleem. Het is wel nog even wennen, want het geheel voelt zwaarder aan met zo'n wedge, maar de juiste hoek is snel gevonden. Voordeel van de open constructie is dat het schuim niet in het mes blijft hangen en gemakkelijk is af te spoelen. Een blijvertje dus!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.