Jump to content

Wat aan te raden voor een Mach 3 gebruiker


QuantumCat

Recommended Posts

Het blijft een safety razor en geen open mes, dus m.i is elk antwoord goed. Maar ik zou zeggen hij heeft al de nodige ervaring met nat scheren, dus met medium zit je goed. Verder ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Met een zware baard zou ik niet zo gauw mild adviseren.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je snelle reactie.

Gaat niet om een zware baard.

Ik weet ook niet wat zijn voorkeur is (ik wil 'm verassen met z'n verjaardag) , vandaar de opmerking m.b.t. de mach3

Ik heb zelf alleen ervaring met de SE, dus ik heb zelf geen referentiemateriaal.

Link to comment
Share on other sites

Ik zou in ieder geval geen vlindersluiting nemen. Ik wilde mijn zoon ook aan de DE brengen, en heb hem mijn timor gegeven, een milde krabber. Binnen een half jaar was een klepje lam en niet meer te repareren; het is natuurlijk ook hoe je ermee omgaat, maar toch...Daarentegen is een vlindersluiting wel weer gemakkelijk. Als je een vintage overweegt met vlindersluiting dan zit je met een Gillette adjustable altijd goed. Daarbij kun je 9 standen kiezen van mild naar agressief. Verder zijn er heel veel mooie krabbers op de markt, maar ik heb zelf ook maar ervaring met een enkele nieuwe.

Link to comment
Share on other sites

Ps de Lord L6 is een prima medium krabber, maar het is wel een lichtgewicht (aluminium handvat, wel een lang handvat), en kost nog geen 10 euro, dus daar kan je wellicht niet mee aankomen als verjaarskado. Scheert echt uitstekend, en is dus zeer geschikt, niet alleen voor een beginner.

Link to comment
Share on other sites

Tip: bestel via amazon.de 2 lords L6, je houdt er 1 voor jezelf. Je bent dan ongeveer 16 of 17 euro kwijt. Verder bestel je nog voor 12 euro artikelen bij, bv aftershave balsem van nivea . Als je 29E besteedt zijn de verzendkosten gratis. Je moet wel goed kijken welke artikelen die gratis verzendoptie bij 29 euro aanbieden. Binnen enkele dagen heb jij het pakketje in huis. Ik heb dat ook gedaan. IK moet wel zeggen dat bij 1 mes de plating aan de binnenzijde niet helemaal aanwezig was. Dat zie je verder niet en voor het gerbuik maakt het niet uit. Wat wil je ook voor die prijs. Het tweede mes was echter perfect. Je zal er veel scheerplezier aan beleven.

Link to comment
Share on other sites

Als je vader nog geen ervaring heeft zou ik inderdaad zeggen en vergevingsgezinde krabber. Voor mij is dat een Merkur 38c. Me jaren mee geschoren. Gebruik hem nog als het simpel moet gaan zonder veel kans op schade.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.