Jump to content

Philips Philite


earlybird

Recommended Posts

Hallo Heren & misschien ook wel Dames,

 

Ik heb vorige week een leuk krabbertje op de rommelmarkt weten te vinden. Op het eerste oog leek mij dit niet zo heel veel maar na 1x gebruiken trek ik mijn mening in. Misschien een wijze les geweest om een krabber niet op zijn uiterlijk te beoordelen.

 

b6a3bdbc5e950df19ad22c0a3515bf18.jpg8ac2c30f0fa8c628a78f02412c538721.jpg

 

Nu was ik wel benieuwd of er meer liefhebbers zijn van dit stukje Nederlandse geschiedenis. En misschien zijn er mensen die er meer over weten?

Link to comment
Share on other sites

Wat mij net ook is opgevallen: als je bezig bent met scheren met 1 kant van de krabber komt het zeepje er aan de andere kant van de krabber weer uit. Misschien handig voor mensen die een krabber zoeken die je niet zo vaak hoeft af te spoelen.

Link to comment
Share on other sites

Philite is inderdaad een Philipsmerk, wat door Philips werd gebruikt voor haar bakelieten producten. Het was ook de naam van het door Philips geproduceerde bakeliet, wat geen bakeliet mocht heten.

De merknaam is gedeponeerd in 1930, dus je krabber is op zn oudst uit dat jaar, en helemaal duidelijk is het me niet maar in ieder geval de bakelietproductie is tot lang na wo2 doorgegaan. Of dat voor de bakelieten krabbers ook geldt weet ik niet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.