Jump to content

SOTD 19 oktober - 25 oktober 2015


cutthroat

Recommended Posts

- Areuka 15/16

- L'Occitane Plisson

- TFS zagara gelsomino forte

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- Cien asb

 

Vandaag nogmaals de nieuw verworven Areuka aan de beurt, en ook ditmaal een uitstekende scheerbeurt. Moeiteloos en soepel ontdoet ze mijn gezicht en hals van alle haar en na drie gangen ben ik weer zo glad als een biljartbal. Ietsje prik van de aluin, de Pinaud doet hier een klein schepje bovenop. Afgemaakt met de Cien asb.

Link to comment
Share on other sites

Merkur C34 HD

Rapira Platinum Lux (15)

Onbekende vintage varken

Rituals Magic shave (pre shave)

Omega Crema da Barba

Nivea sensitive ASB

 

Het mesje presteert nog zeker voldoende maar heeft zijn langste tijd gehad. Toch lekker glad in de gebruikelijke twee gangen.

Link to comment
Share on other sites

Jeruzalem Fibre Harkos®,

zeep_6,

Gillette Fat Boy adjustable,

Rainbow_Super Stainless (Lord) 7e x,

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB.

 

Kwast en zeep:

De zeep_6 en de Jeruzalem Fibre Harkos® gaven al vast een voorschotje op het verhaal van morgen. In elk geval gaat het hier om een zeep, waarvan ik de geur erg prettig vind en zich goed met een fibre laat opkloppen.

Mesje en krabber:

De Rainbow_Super Stainless (Lord) voor de 7e x gebruikt. De Rainbow (overigens eerder vergeten te vermelden gesponsord door HansKoning) doet het nog wel, echter een twijfel of morgen ook nog lukt. Vandaag voor de 7e x toch redelijk goed geschoren. In de Fatboy, eerst op 5 met de vleug mee deed niet veel, dus daarna op 7 om het allemaal wat effectiever te maken en goed glad geschoren. Het mesje is bruikbaar, maar vind het persoonlijk geen hoogvlieger qua scherpte en comfort. Dit is er echt een van als je niet anders hebt kan het prima, maar er is zoveel beters.... Nu is het wel zo, dat het lijkt of het mesje gaande weg beter wordt, maar echt hoge ogen gaat deze bij mij niet gooien. Wel simpel in gebruik wat betreft hoekgevoeligheid. Resultaat BBS.

Zeep_ 6 riep twijfels op tussen Floïd en mijn Bay Rum, maar naar buiten kijkend wist ik het: echt werk voor rum, wodka en kruiden.

Link to comment
Share on other sites

De camping voorraad is weer terug in het Utregse. Hedenmorgen verzorgde de Meissner Salty Sea in samenspraak met de Simpson weer voor een heerlijke kom schuim.

 

Over combinaties gesproken de ATT met een Feather was vanmorgen waarlijk een feest.

Een heerlijke scheerbeurt waarvan je hoopt dat ze voortaan allemaal zo geschieden.

 

2e901318a98daf64143ea8f224dce3c2.jpg

Link to comment
Share on other sites

EJ DE89 Knurled

Polsilver Super Iridium (12?)

Jan Zoethout custom silvertip

TOBS Eton College

Blue Stratos AS

 

Fijne scheerbeurt weer met dit super mesje!

Ik heb hem er nu wel uitgehaald en weggegooid, anders kom ik nooit aan de andere samples toe :mrgreen:

Nu een nieuwe Polsilver in mijn SV14 krabber gedaan, binnenkort zien hoe dat bevalt.

Bevalt het, dan mooi, zo niet dan gaat hij in de EJ.

 

DFS met de heerlijke AS van Blue Stratos! :)

Link to comment
Share on other sites

edc89f1bee6b4a2a19d4e111b45fa950.jpg

- Philips Philite

- Rapira PL

- Speick

- Omega 10019

- Aluin

- Nivea

 

Een goede les vandaag, beoordeel een krabber niet op zen uiterlijk. Ik verwachte eigenlijk dat ik de philite na 1 keer afspoelen weg zou doen en een andere zou pakken om het af te maken. Dit bruine stukje plastic lijkt niet veel en weegt haast nix maar zijn prestaties zijn top. Deze topper krijgt een plekje in de kast, op de bovenste plank.

Link to comment
Share on other sites

Gaaf, een Philips-krabber. Daar moet je eens een onderwerp met meer foto's van openen in het krabber-subforum.

Die plastic krabbertjes zien er vaak wat goedkoop uit, maar vaak doen ze het zeer goed. Er zijn lui, zo ontdekte ik onlangs, die speciaal voor de prestaties alleen bakelieten krabbers kopen.

Link to comment
Share on other sites

Dat is misschien wel een heel goed idee. Dit krabbertje heeft mij flink verbaasd. Ik kan er ook niet veel over vinden. Het enigste nadeel vind ik dat het nix weegt en snel teveel druk zet. Maar scheren doet het meer dan perfect. Ik ga deze week verder experimenteren met dit stukje plastic.

Link to comment
Share on other sites

- Candidius 15/16

- L'Occitane Plisson

- TFS ginestra di taormina forte

- Aluin

- Floid vigoroso

- Sanex asb

 

Om het titanengeweld te continueren was het vandaag de beurt aan mijn Candidius. Mooi om de verschillen te kunnen zien tussen deze en de Areuka. Waar de laatstgenoemde een full hollow is, is de Candidius een near wedge of misschien net quart hollow. Ik zal hier later nog wel eens op ingaan.

 

Ook de Candidius had geen enkele moeite met de baard en ontdeed mijn gezicht en hals dan ook moeiteloos hiervan. In drie gangen weer zo glad als wat. Een tinteling van de aluin en enkele minuscule prikjes van de Floid waren het resultaat. Afgemaakt met de Sanex asb.

Link to comment
Share on other sites

-L'Occitane Plisson

-L'Occitane Cade scheerzeep

-Merkur 37c

-Astra superior platinum

-L'Occitane Cade asb

 

De Cade scheerzeep maakt prachtig schuim met de Plisson (eigenlijk is het meer dan gewoon maar schuim ;) ), en de Merkur met astra mesje maakt nog steeds in drie gangen de boel glad. Afgemaakt met de laatste tester Cade asb (is lekker vet).

Link to comment
Share on other sites

Semogue SOC Bristle Cherrywood,

zeep_6,

Ikon_Shavecraft 101,

Rainbow_Super Stainless (Lord) 8e x,

Floïd_Mentolado Suave,

Floïd_Aftershave Balsem.

 

Kwast en zeep:

De zeep_6 en de Semogue SOC Bristle Cherrywood waren nog beter dan gisteren. Zo wat een schuimexplosie in dat varken. Lekker geurend en relatief veel schuim t.o.v. het geladen zeep. Zo daarover verder meer in de zeeptest

Mesje en krabber:

De Rainbow_Super Stainless (Lord) voor de 8e x gebruikt. De Rainbow is vandaag niet opgegaan. Me er nog mee geschoren, maar dat was een matige beurt. Niet slecht, maar ook niet goed genoeg. Zo ongeveer een Derby beurt, na 3x, dus spaarpot. In de Ikon ging het nog net, maar niet dat vlotte gevoel, dat ik van een lekker scherp mesje verwacht. Maar goed 8x is nu ook weer niet slecht te noemen. De Ikon gaat duidelijk beter met de Rainbow, dan de adjustables van Gillette. Resultaat DFS.

Afwerking met de Floïd, want die past een tikkeltje beter bij zeep_6, dan de Oosterse kruiden van de Bay Rum. Zo vandaag richting Purmerend, daar de tot maandag de buurt bekijken en dan naar huis, waar weer het hele assortiment op me wacht.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.