Jump to content

Bigelow-Parkin


efsk

Recommended Posts

Jo mensen

 

DSC02480.JPG

DSC02481.JPG

Beetje snel op elkaar, ik had ook nog niet zo'n haast deze te testen, maar door omstandigheden bood iemand me twee Schrägschnitts voor deze krabber. Dat leek me wat overdreven, dus nu ruilen we twee tegen twee en deze gaat dus weg. Voor vertrek toch even getest.

DSC02483.JPG

DSC02484.JPG

De Bigelow-Parkin is een uiterst compacte reiskrabber. Deze werd veel weggegeven als relatiegeschenk en het lederen foedraaltje had dan opdruk van het schenkende bedrijf. De nu nog mijne van de North-Western nog wat uit Minneapolis.

DSC02486.JPG

Gepatenteerd op 11 mei 1921 is het nauwelijks groter dan een mesje.

DSC02487.JPG

Na openklappen van de twee klepjes met ster staat er "Open Here". Beetje moeite en de klep opent, ruimte gevend voor het mesje. Klep dicht, klepjes met ster omklappen en klaar.

DSC02488.JPG

DSC02489.JPG

De klepjes met ster zijn het greepje. Duim op de een, wijsvinger de ander en je hebt de krabber vast. Het vinden van de hoek gaat simpel, en dan scheert het verdomd niet onaardig. Ik had de eerste gang wat moeite de druk op nul te houden, vermoedelijk door het ontbreken van een greepje, dus die ging wat minder, maar gangen twee en drie deed de krabber zn werk uitstekend.

DSC02490.JPG

DSC02492.JPG

Enige kritiekpunt is het openen van de krabber als er een mesje inzit. Dat "open here" geldt dan nog steeds maar is lastig voor elkaar te krijgen zonder je in de vingers te snijden.

Wegens de curiositeitswaarde verwacht ik een dergelijk exemplaar nog wel eens her aan te schaffen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.